Ολυμπιακός - Αγκιμπού Καμαρά: Ολόκληρο θέμα έχει γίνει η παρουσία τού μικρού Καμαρά στο Λιμάνι (4 γκολ, 2 ασίστ σε 13 αγώνες), ειδικά μετά και την εκπληκτική εμφάνιση που έκανε και στο ντέρμπι εναντίον του ΠΑΟΚ.

Ηλικιακά είναι μικρός αλλά είναι παίκτης που αξίζει πολύ παραπάνω από κάποιον που σήμερα βρίσκεται στα 25-26 και μπορεί να έχει τον ίδιο χρόνο συμμετοχή στους Πειραιώτες. Ο λόγος; Με τον Αγκιμπού πουλάς ελπίδα και αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο. Γιατί ο μικρός Καμαρά έχει μεγάλο κίνητρο και το δείχνει, ενώ είναι ισορροπημένος πνευματικά στους χώρους που κινείται.

Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι μπορεί να κάνει μεγάλη εντύπωση στην Ευρώπη, αν και υπάρχει μια ένσταση για το κορμί του - Πόση δουλειά μπορεί να πάρει το κορμί του παραπάνω, πόσο να δυναμώσει και να βελτιωθεί δηλαδή.

Για αυτό και το sportdog επικοινώνησε με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά την αγορά των μανατζαρέων, που δουλεύουν χρόνια με την ελληνική και διεθνή αγορά και έχουν κάνει σπουδαία deals εντός και εκτός Ελλάδας, προκειμένου να μάθουμε πολλά και σημαντικά πραγματάκια...

"15-20 εκατ. ευρώ για Αγκιμπού - Φεύγει σε δύο χρόνια - Αυτό είναι το μειονέκτημά του"

Μπορούμε να πούμε πώς κοστολογούν οι σκάουτερ τον Αγκιμπού; Αλλά και πότε θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να τον παραχωρήσει, πότε θα είναι το πικ του;

"Ας σκεφτούμε την πορεία του Τζόλη, τον Ρέτσο, τον Ποντένσε ή τον Σα. Η φετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική για να δείξει το ταλέντο του, αρκεί να συνεχίσει και βάζει γκολ. Ο Ολυμπιακός έχει μάρκετινγκ στις πωλήσεις και έχει δείξει ως οργανισμός ότι μπορεί να πάρει 15-20 εκατ. ευρώ από έναν ποδοσφαιριστή με αυτά τα στοιχεία. Πιστεύω ότι αυτοί που τον παρακολουθούν θα περιμενουν για δύο χρόνια, εκτός αν τον περάσει από άλλο πρωτάθλημα πρώτα για να πάρει υπεραξία". 

Δηλαδή;

"Αν τον δώσει σε άλλο πρωτάθλημα πρώτα, ας πούμε το ιταλικό, με το να κρατήσει μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης, για να αυξήσει την αξία του και να κάνει μια μεγαλύτερη μεταγραφή στην Αγγλία για παράδειγμα".

Ποιες χώρες μπορεί να ενδιαφερθούν;

"Οι αγορές τού Ολυμπιακού είναι συγκεκριμένες, εκτός αν θέλει να τον δώσει με την υπεραξία που είπα. Πιο πολύ ταιριάζει στο ιταλικό ποδόσφαιρο, αλλά εξαρτάται πού θέλει να τον περάσει, σε ποια αγορά. Για αυτό παίζει μεγάλο ρόλο το γραφείο που θα τον δουλέψει. Ο Τζόλης χωρίς κάτι εντυπωσιακό, έναν χρόνο μπάλας έκανε, έφυγε σε νούμερα απίστευτα για παίκτη με μια σεζόν σε καλό επίπεδο".

Τέλος, το γεγονός ότι δεν έχει συγκεκριμένη θέση στο γήπεδο είναι προσόν ή μειονέκτημα;

"Είναι μειονέκτημα, τα εξετάζουν αυτά τα πράγματα οι μεγάλες ομάδες. Αλλά αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί αυτό που συμβαίνει τώρα, γιατί βάζει γκολ. Σε αυτή τη φάση τον βοηθάει ότι παίζει ελεύθερα. Αλλά το γεγονός ότι δεν έχει συγκεκριμένη θέση είναι μειονέκτημα".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο... Κούτσιας του ΠΑΣ στα ραντάρ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού - Είναι ο "νέος Μαυροπάνος" - Θα γίνει μάχη!