Facebook Pixel Παναιτωλικός - Ολυμπιακός: Τον λύτρωσε ξανά ο Ελ Αραμπί - Πέρασε από το Αγρίνιο με ζόρια και... VAR ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-30 21:26:00

Τον λύτρωσε ξανά ο Ελ Αραμπί - Πέρασε από το Αγρίνιο με ζόρια και... VAR ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τον λύτρωσε ξανά ο Ελ Αραμπί - Πέρασε από το Αγρίνιο με ζόρια και... VAR ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι, όμως όπως συνέβη και στα Γιάννινα, ο Ελ Αραμπί ήρθε από από τον πάγκο και τους έδωσε τη νίκη (2-1), ευστοχώντας σε πέναλτι που κέρδισε ο Βαλμπουενά μετά από εξέταση του VAR.

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός: Τη νίκη που τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας κατάφερε να πάρει ο Ολυμπιακός, με 2-1 επί του αξιόμαχου Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με τον Τικίνιο στο 13' έπειτα από την πρώτη ασίστ του Λόπες στο πρωτάθλημα, ισοφαρίστηκαν από τον Βέργο στο 19' και προβλημάτισαν με την απόδοσή τους μέχρι το 55', όταν η είσοδος των Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί τους έδωσε επιθετική πνοή.

Ο Βαλμπουενά κέρδισε πέναλτι, που υπέδειξε ο διαιτητής Φωτιάς μετά από εξέταση του VAR, και ο Ελ Αραμπί ευστόχησε πετυχαίνοντας στο 70' το γκολ που αποδείχθηκε νικητήριο για τους Ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός παραμένει στην πρώτη θέση με 20 βαθμούς και πηγαίνει με καλή ψυχολογία να παίξει το κρίσιμο ματς με την Άιντραχτ (4/11) στο Καραϊσκάκη για το Europa League, ενώ ο Παναιτωλικός κρατά την καλή του εμφάνιση, παραμένει όμως χαμηλά στη βαθμολογία (12ος με 5 πόντους).

Έτσι παρατάχθηκαν

Με 5-4-1 παρατάχθηκε ο Παναιτωλικός του Γιάννη Αναστασίου, έχοντας τον Μελίσσα στο τέρμα και τους Λούι, Μαλή, Κορνέλιους, Μπακαδήμα και Αντούνες στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Φλόρες και Τσιγγάρας ήταν το αμυντικά χαφ, ο Μόρσεϊ κινήθηκε αριστερά στα χαφ, ο Ντουάρτε δεξιά και ο Βέργος στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε τον Ολυμπιακό με σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Βατσλίκ, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Παπασταθόπουλο και Μπα, δεξί μπακ τον Λαλά και αριστερό τον Ρέαμπτσιουκ. Εμβιλά και Μαντί Καμαρά έπαιξαν στον άξονα, έχοντας μπροστά τους τον Αγκιμπού Καμαρά. Λόπες και Μασούρας κινήθηκαν περιφερειακά του σέντερ φορ, Τικίνιο.

Το ματς

Ο Φλόρες είχε το πρώτο σουτ του ματς για τον Παναιτωλικό, το οποίο κατέληξε άουτ πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Μασούρα για τον Ολυμπιακό στο 5'. Από την αρχή της αναμέτρησης, οι Πειραιώτες πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την συντριπτική κατοχή της μπάλας, με τους Αγρινιώτες να προσπαθούν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού δικαιώθηκε στο 13', όταν ο Τικίνιο νίκησε την άμυνα του Παναιτωλικού στον αέρα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λόπες και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα του Μαρτίνς.

Ωστόσο, η χαρά του Ολυμπιακού δεν κράτησε για πολύ, αφού μια αδράνεια της άμυνάς του έφερε την ισοφάριση στο 19'. Ο Βέργος έφυγε στην πλάτη του Μπα μετά από βαθιά μπαλιά του Ντουάρτε, απέφυγε τον Παπασταθόπουλο με εξαιρετική ντρίμπλα και πλάσαρε εύστοχα τον Βατσλίκ για το 1-1 του Παναιτωλικού.

Το πρώτο ημίχρονο "κύλησε" στο ίδιο μοτίβο, με τον Ολυμπιακό να κυκλοφορεί την μπάλα γύρω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά να βρίσκει σπάνια διαδρόμους για να μπει σε αυτή. Ο Μελίσσας βγήκε έγκαιρα και πρόλαβε τον Τικίνιο έπειτα από κάθετη πάσα του Λόπες στο 23', ενώ ο Πορτογάλος εκτέλεσε άσχημα φάουλ απο πλεονεκτική θέση στέλνοντας την μπάλα άουτ στο 33'. Ο Λούι έβαλε καθοριστική προβολή σε σουτ του Αγκιμπού Καμαρά από το ύψος του πέναλτι στο 38', ο παίκτης του Ολυμπιακού αστόχησε σε νέο μακρινό σουτ στο 41' και στο 44' ο Μασούρας δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, με τον Μελίσσα να μπλοκάρει την μπάλα.

Η αδυναμία του Ολυμπιακού να απειλήσει, ανάγκασε τον Πέδρο Μαρτίνς να προβεί σε τριπλή αλλαγή στο 55' (μπήκαν οι Ελ Αραμπί, Ανδρούτσος και Βαλμπουενά, βγήκαν οι Μαντί Καμαρά, Λαλά και Λόπες). Ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε το σύστημά του σε 4-4-2, με επιθετικό δίδυμο τους Ελ Αραμπί και Τικίνιο.

Οι αλλαγές φρέσκαραν τον Ολυμπιακό, ο οποίος άρχισε να πιέζει τον Παναιτωλικό, κλείνοντάς τον στα καρέ του. Ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά στο 59', με τον Μελίσσα να μπλοκάρει. Ο Έλληνας γκολκίπερ επενέβη εντυπωσιακά σε κεφαλιά του Μασούρα στο 61', ενώ στο 63' ένα νέο σουτ του Μασούρα κόντραρε στον Μπακαδήμα και έφυγε ελάχιστα έξω από τα δοκάρια.

Η φάση του αγώνα έγινε στο 65', όταν ο Βαλμπουενά συγκρούστηκε με τον Μελίσσα στην περιοχή του Παναιτωλικού έπειτα από έξοδο του τερματοφύλακα της ομάδας του Αγρινίου. Ο διαιτητής Φωτιάς αρχικά δεν υπέδειξε πέναλτι, όμως μετά την εξέταση του VAR άλλαξε απόφαση και κατελόγισε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Αραμπί, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό στο 70'.  

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα "κύλησαν" με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να απειλήσει και τον Παναιτωλικό να τα δίνει όλα για την ισοφάριση, βγαίνοντας μαζικά στην επίθεση. Ειδικά από το 80' και μετά η ομάδα του Αναστασίου πίεσε πολύ, με συνεχή γεμίσματα προς την περιοχή του Ολυμπιακού, όμως οι αμυντικοί των Ερυθρολεύκων απορρόφησαν την πίεση απομακρύνοντας την μπάλα και προστατεύοντας αποτελεσματικά τα καρέ του Βατσλίκ μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Κορνέλιους, Αντούνιες, Μπακαδήμας (84' Καρέλης), Ντουάρτε, Φλόρες, Τσιγγάρας, Μόρσεϊ (76' Αποστολάκης), Βέργος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά (54' Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (54' Βαλμπουενά), Α. Καμαρά (90'+5' Σισέ), Μασούρας, Ρόνι Λόπες (55' Ελ Αραμπί), Τικίνιο (82' Κούντε).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags