Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης: 4-1
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-30 21:29:00

Έβαλε 4 για τη Θύρα 4! Ο ΠΑΟΚ ξέσπασε στον Απόλλωνα - Πέναλτι φάντασμα στις καθυστερήσεις

του Λάζαρου Γεωργίδη
Έβαλε 4 για τη Θύρα 4! Ο ΠΑΟΚ ξέσπασε στον Απόλλωνα - Πέναλτι φάντασμα στις καθυστερήσεις

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 4-1 της Ελαφράς Ταξιαρχίας στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League.

ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης: Ήθελε τη νίκη διακαώς μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό. Και το πέτυχε, δυσκολότερα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 4-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στην επιστροφή της Θύρας 4 στο πέταλο της Τούμπας, πήρε τους τρεις βαθμούς και πλέον κοιτάζει με μεγαλύτερη ηρεμία το ματς της Πέμπτης απέναντι στην Κοπεγχάγη για το European Conference League.

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 5' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σβαμπ. Η Ελαφρά Ταξιαρχία ισοφάρισε στο 14' με τον Παμλίδη. Ο Σβιντέρσκι επανέφερε το προβάδισμα για τους Θεσσαλονικείς στο 66'. Στο 72' ο Μιχαηλίδης έκανε το 3-1 και στις καθυστερήσεις ο Αουγκούστο διαμόρφωσε το 4-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. 

Οι φιλοξενούμενοι ήταν άτυχοι, καθώς έχασαν τον Λισγάρα που έγινε αναγκαστική αλλαγή.

TO ΜΑΤΣ: Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς, όταν ο Τέιλορ κέρδισε πέναλτι στο 5' και το μετουσίωσε σε γκολ ο Σβαμπ. Ο Απόλλων όμως ισορρόπησε και στο 14' έβγαλε αντίδραση, εκμεταλλευόενος την αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων αλλά και το... λάθος Πασχαλάκη. Ο Μαρτίνες σέντραρε, ο Παμλίδης πετάχτηκε, πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα των ασπρόμαυρων και ισοφάρισε σε 1-1.

Το σκηνικό στη συνέχεια ήταν αναμενόμενο! Ο ΠΑΟΚ κατασκήνωσε γύρω από την περιοχή της Ελαφράς Ταξιαρχίας, η οποία κρατούσε καραούλι και προσπαθούσε να αντέξει την πολιορκία. Στο 25' ύστερα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Αουγκούστο σούταρε εντός περιοχής, αλλά ο Κότσαρης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Οι Θεσσαλονικείς επιδόθηκαν στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου σε ένα είδος... ανορθόδοξου πολέμου. Και δη χωρίς οργανωμένες προσπάθειες προσπάθησαν να εκβιάσουν απειλές χωρίς αποτέλεσμα, κυρίως με μακρινά σουτ και γεμίσματα.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ πίεσε για να επανακτήσει το προβάδισμα! Στο 49' ο Σβιντέρσκι πρόλαβε την έξοδο του Κότσαρη, πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ιωαννίδης έσωσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Πέντε λεπτά αργότερα η πίεση των γηπεδούχων έφερε το γκολ του Ελ Καντουρί, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε ως οφσάιντ.

Τον Γόρδιο Δεσμό έλυσε στο 66' ο Σφιντέρσκι! Ο Πολωνός το έψαχνε. Φάνηκε από τη φάση των αρχών του δευτέρου 45λεπτου. Ο Σβιντέρσκι βρίσκει τον χώρο που του δίνει ο Ντεντάκης και με ωραίο διαγώνιο τελείωμα, νικάει τον Κότσαρη για να δώσει ξανά προβάδισμα στον ΠΑΟΚ!

Βρήκε χώρο μια φορά ο Πολωνός και το εκμεταλλεύτηκε για το 2-1. Βρήκε τον χώρο που του έδωσε ο νεοεισελθέντας σε εκείνο το χρονικό σημείο, άρα και κρύος, Ντεντάκης, πλάσαρε από διαγώνια θέση και νίκησε τον Κότσαρη για το 2-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά τα πόδια των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ λύθηκαν! Και σφράγισαν τη νίκη στο 72'. Ύστερα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς, ο Μιχαηλίδης έμεινε ξεχασμένος (από τον Φατιόν) και με καρφωτή κεφαλιά εκτέλεσε τον Κότσαρη από κοντά και στη συνέχεια έτρεξε στη Θύρα 4 για να πανηγυρίσει με τους οργανωμένους.

Ο ΗΡΩΑΣ: Ο Σβιντέρσκι! Έψαξε το γκολ. Δεν του κάθισε στη φάση του 49' και του βγήκε στο 66', δίνοντας στην ομάδα του ξανά το προβάδισμα, με τον Μιχαηλίδη να έρχεται και να καθαρίζει στη συνέχεια.

ΤΙ ΦΑΣΗ; Η φάση που έχασε ο Πολωνός στο 49'.

ΣΟΥΡΠΡΙΖ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: Ο Ομάρ Ελ Καντουρί επέστρεψε από τον τραυματισμό του και πήρε θέση στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια γύρισε επίσης στο αρχικό σχήμα, αντικαθιστώντας τον τραυματία Σίντκλεϊ, ενώ Κρέσπο και Κούρτιτς έμειναν στον πάγκο των Θεσσαλονικιών.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Τέιλορ, Βιεϊρίνια (74' Ροντρίγκο), Σβαμπ (74' Κούρτιτς), Ελ Καντουρί (77' Άκπομ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (77' Μουργκ), Σφιντέρσκι

Απόλλων Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Λισγάρας (72' Ντεντάκης), Φατιόν, Κάστρο, Παμλίδης (76' Λα Πάρα), Μαρτίνεζ (72' Ματέι), Τσιλούλης (85' Ντάουντα), Ιωαννίδης (85' Σαχλί).

ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ... ΜΑΤΙ: Στο 3' ο Κουτσιαύτης έδειξε πέναλτι όταν μπλέχθηκαν Τέιλορ και Τουτουαρίμα. Η φάση δεν ήταν ξεκάθαρη από την οπτική γωνία που έδειξε η κάμερα του συνδρομητικού καναλιού. Ο διαιτητής είχε επικοινωνία με το VAR και επέμεινε στην απόφασή του.

Στο 35' ο Απόλλων ζήτησε σωστά κόρνερ. Ο Κουτσιαύτης έδειξε άουτ καθώς νόμιζε πως βρήκε την μπάλα ο Ιωαννίδης.

Στο 54' ο Σβιντέρσκι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο ξεχασμένος από την άμυνα του Απόλλωνα Ελ Καντουρί σκόραρε με κοντινή προβολή. Η φάση εξετάστηκε από το VAR για οφσάιντ και φάνηκε, ότι ο Τυνήσιος είναι ένα κλικ μπροστά.

Στο 90'+1' φώναξαν για πέναλτι στον Απόλλωνα, σε σέντρα του Σαχλί που βρήκε στο χέρι του Αουγκούστο.

Στο 90''+3' ο Άκπομ πέφτει μόνος του, με τον Μπαξεβανίδη να έχει πατήσει το πόδι του στο χορτάρι... Ο Κουτσιαύτης έδειξε κακήν κακώς πέναλτι, με το VAR να μη διορθώνουν τη λανθασμένη απόφαση.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης

Βοηθοί: Νικολακάκης και Μαυρουδής,

4ος: Τσαλακίδη

VAR: Ευαγγέλου

Avar: Ψαρρης

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη, πήγε στους 16 βαθμούς και απέκτησε τα απαραίτητα ψυχολογικά οφέλη για το ματς του Conference League απέναντι στην Κοπεγχάγη. Μάλιστα μετά το 3-1 ο Λουτσέσκου έκανε αλλαγές για να ξεκουράσει Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί. Ιδιαίτερα ο τελευταίος επέστρεψε από τραυματισμό και έδειξε πολύ θετικά στοιχεία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags