Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Βόλος: Το επόμενο "διαμάντι" του Μπέου - Ο πόλεμος στα ΜΜΕ, η κόντρα με τον πρόεδρο και το... μπαμ με ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-01 19:28:00

Το επόμενο "διαμάντι" του Μπέου - Ο πόλεμος στα ΜΜΕ, η κόντρα με τον πρόεδρο και το... μπαμ με ΠΑΟΚ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Το επόμενο "διαμάντι" του Μπέου - Ο πόλεμος στα ΜΜΕ, η κόντρα με τον πρόεδρο και το... μπαμ με ΠΑΟΚ

Το "χρυσό" deal στον Βόλο, η αναγνώριση και οι περιπέτειές στην καριέρα του. Ο τερματοφύλακας που δεν λύγισε, πώς έφτασε στην Ελλάδα μετά από ένα πέρασμα από την Κύπρο και όσα έχει βιώσει στον χώρο του ποδοσφαίρου. Θα καταφέρει να παίξει Εθνική και να πάρει μεταγραφή;

Πριν δύο αγωνιστικές, στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστής για τον Βόλο! Οι αποκρούσεις που πραγματοποίησε ο Μπόρις Κλέιμαν στην Τούμπα έδωσαν τον βαθμό στην ομάδα της Μαγνησίας μετά από ένα παιχνίδι με φοβερό σασπένς.

Ειδικά η απόκρουση στο πέναλτι του Βιεϊρίνια ήταν αυτή που απέδωσε στον Ουκρανοϊσραηλινό τερματοφύλακα τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής για την ομάδα του. Και ας δέχτηκε 4 γκολ. Λες και το ήξερε! Προπονούταν όλη την εβδομάδα στα πέναλτι.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είχε αναλύσει με τον προπονητή τερματοφυλάκων τον τρόπο εκτέλεσης του Πορτογάλου. Όταν κλήθηκε να τον αντιμετωπίσει στην εσχάτη των ποινών πήγε με τη στατιστική. Και κέρδισε…

Ξεσκονίζοντας το βιογραφικό του διαπιστώνει κανείς, ότι η ζωή του περνά μέσα από σταθμούς, οι οποίοι βρίσκονται σε τρεις χώρες. Ουκρανία, Ισραήλ, Κύπρος. Βιώσε δύσκολες καταστάσεις, πάλεψε, συγκρούστηκε, έπεσε, ξανασηκώθηκε, αλλά ποτέ δεν λύγισε. Το Sportdog ρώτησε και έμαθε για τον 30χρονο τερματοφύλακα, ο οποίος μπορεί να... τράβηξε τα βλέμματα πάνω του μετά την εμφάνιση στην Τούμπα, ωστόσο η συνολική του παρουσία στον Βόλο είναι εξαιρετική.

Από τη Σοβιετική Ένωση στο Ισραήλ

Ο Μπόρις Κλέιμαν γεννήθηκε στη Βινίτσια της δυτικής Ουκρανίας από γονείς εβραϊκής καταγωγής. Κατά τη διάρκεια των ετών που το σοβιετικο καθεστώς βρισκόταν υπό κατάρρευση, υπήρξε έντονη μεταναστευτική ροή πολιτών εβραϊκής καταγωγής από τις χώρες της Σοβιετικής Ένωσης προς το Ισραήλ. Η οικογένεια του ακολούθησε την ίδια πορεία όταν ο Μπόρις ήταν 10 χρονών.

Στη Χάποελ Τελ Αβίβ έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα. Στην Χάποελ Κφαρ Σαμπά έκανε το 2008 ντεμπούτο παίζοντας σε ανδρική ομάδα. Εκείνη τη σεζόν έπαιξε 13 παιχνίδια και το 2009 επέστρεψε στην ομάδα του Τελ Αβίβ.

Όταν ο ιδιοκτήτης της Κφαρ Σαμπά, Ελί Ταμπίμπ έγινε μέτοχος στη Χάποελ Τελ Αβί το 2009, έγινε πάρε δώσε ποδοσφαιριστών μεταξύ των δύο κλαμπ. Όλοι τους ήταν γνωστοί, εκτός από τον Μπόρις, ο οποίος ήταν ταλαντούχος παίκτης που έπαιζε για την Κ19 της Εθνικής ομάδας.

H μάχη για τον άσο και το γκολ από τον Ζάχαβι

Στο Τελ Αβίβ ήταν κυρίως δεύτερος τερματοφύλακας στην ομάδα, η οποία είχε επιτυχημένες σεζόν εκείνες τις χρονιές. Όταν ήταν πλέον έτοιμος να γίνει πρώτος τερματοφύλακας, ο νέος προπονητής Ραν Μπεν Σιμόν, ο οποίος ως γνωστόν έφερε κατά την άφιξή του στην ομάδα τον τερματοφύλακα Ντάνι Άμος με τον οποίον ο νέος κόουτς είχε κερδίσει το πρωτάθλημα με την Κιριάτ Σμόνα.

Άμος και Κλέιμαν πάλεψαν για τον «άσο» και όπως ήταν φυσικό ο Μπεν Σιμόν επέλεξε να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Άμος, τον οποίο και έφερε στην ομάδα.

Όταν ο Κλέιμαν είχε μεγάλη ευκαιρία να παίξει στο μεγάλο ντέρμπι εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ, δέχτηκε εύκολο γκολ από τον Εράν Ζάχαβι σε παιχνίδι, το οποίο εξελίχθηκε σε δραματική ήττα με 3-2 για τη Χάποελ Τελ Αβίβ. Στο τέλος της χρονιάς ο Μπεν Σιμόν απολύθηκε, αλλά ο Κλέιμαν έφυγε για τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Επιτέλους νούμερο 1#

Θυμάστε στην ιστορία τον Ελι Ταμπίμπ; Έγινε στο μεταξύ ο νέος ιδιοκτήτης της Μπεϊτάρ. Αυτός πήρε τον Μπόρις στη Μπεϊτάρ. Εκεί έγινε επιτέλους το νούμερο 1# και άρχισε να δείχνει τις δυνατότητες που είχε ήδη δείξει σε 25 παιχνίδια για τη Χάποελ Τελ Αβίβ. Έπαιζε συνεχώς με μεγάλη αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση, ειδικά με τη μπάλα στα πόδια.

Έπαιξε για τέσσερις σεζόν με τη Μπεϊτάρ (2014-2018). Είχε τα πάνω και τα κάτω του. Το έχει η θέση άλλωστε, αυτός που φυλάει τα σίδερα της εστίας, να βιώνει το ποδόσφαιρο σαν καρδιογράφημα. Από το ζενίθ στο ναδίρ. Την τελευταία σεζόν στην Μπεϊτάρ υπήρχε κριτική στα ΜΜΕ για αυτόν. Ήταν την εποχή που διαπραγματευόταν νέο συμβόλαιο και η διοίκηση ήθελε να τον ανανεώσει με χαμηλότερες αποδοχές.

Σύγκρουση και μεταγραφή στην Κύπρο

Μετά την απώλεια του Κυπέλλου στον τελικό με τη Χάποελ Χάιφα, η κριτική αυξήθηκε και ο Μπόρις έστειλε sms στον Ταμπίμπ να σταματήσει με τη βρωμιά προς το πρόσωπό του από τα ΜΜΕ. Προσβλήθηκε πάρα πολύ. Δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και το 2018 έφυγε για την Κύπρο.

Στην ομάδα της Ιερουσαλήμ είχε συμπληρώσει 137 συμμετοχές. «Όποιος με ξέρει, γνωρίζει ότι μεγάλωσα με τον Έλι Ταμπίμπ στη Χάποελ Κφαρ Σαμπά. Στην ηλικία των 14 ετών. Ήρθε στον πατέρα μου και του είπε, ότι θα μπορέσει να κάνει λεφτά πουλώντας με στο μέλλον. Ήταν ο πρώτος που με έκανε να συνειδητοποιήσω, ότι είχα την ευκαιρία να γίνω επαγγελματίας. Αργότερα με πήρε στη Χάποελ Τελ Αβίβ. Από εκεί για τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, επίσης σχεδίαζε να επεκτείνει το συμβόλαιό μου για δύο χρόνια. Τα τρία πρώτα χρόνια στη Μπείτάρ είχαμε έξοχες επαφές και επικοινωνούσαμε συχνά. Ο Έλι γνώριζε πάντα πως να πει έναν καλό λόγο και να ασκήσει κριτική όταν χρειαζόταν. Μόνο την τελευταία σεζόν, όταν έληγε το συμβόλαιο σταματήσαμε απότομα να μιλούμε και να είμαστε σε επαφή», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του.

Επόμενος σταθμός το Παραλίμνι της Κύπρου, όπου υπερασπίστηκε την εστία της τοπικής Ένωσης Νέων. Εκεί τον πήγε ο agent Άνταμ Κιντάν, ο οποίος μετά την επιτυχία του στη Μεγαλόνησο του έφερε συμβόλαιο για την Ελλάδα. Τη διετία που αγωνίστηκε στην άκρη του ελληνισμού, που μόνο μακράν δεν κείται, συμπλήρωσε 49 συμμετοχές, κέρδισε εμπειρίες και έκανε πολλές φιλίες.

Πίστη και επιστροφή στην Εθνική

Στην Κύπρο άνθρωποι του Παραλιμνίου με τους οποίους επικοινωνήσαμε έκαναν λόγο για έναν πολύ χαρούμενο άνθρωπο.

Ο Κλέιμαν πιστεύει πολύ στον εαυτό του. Ακόμα και στα ζόρια. Αυτό φάνηκε, όταν δέχτηκε μετά την ήττα με 5-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και το 4-1 του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Δεν άφησε τον εαυτό του να τον πάρει από κάτω. Μπορεί να διαχειριστεί τις κακές στιγμές.

Στη Μεγαλόνησο έχουν να θυμούνται, ότι ήταν εξαιρετικός με τη μπάλα στα πόδια. Βλέπετε είναι αριστεροπόδαρος. Και όταν πιεζόταν έκανε προσποίηση έχοντας τη μπάλα στο δεξί και στην ουσία την άφηνε για να τη φέρει στο αριστερό και να κάνει γέμισμα.

«Του αρέσει να ρισκάρει», μας είπαν με μία πρόταση για τον Κλέιμαν, ο οποίος ήταν πολύ συμπαθής στον κόσμο του Παραλιμνίου. Όποτε η Ένωση πετύχαινε μία μεγάλη νίκη ήταν αυτός που συντόνιζε τον κόσμο στο τέλος στους πανηγυρισμούς.

Μέσα στο γήπεδο δείχνει πάθος. Αγαπάει το ποδόσφαιρο και έχει ηγετικά χαρακτηριστικά.

Έχει στόχο να κληθεί στην Εθνική Ισραήλ (Μετράει ένα φιλικό με την Κροατία στις 23 Μαρτίου 2016 στο οποίο το Ισραήλ έχασε με 2-0).

Αγαπάει την οικογένειά του και νιώθει ότι κάποια μέρα θα γίνει πολύ καλός προπονητής.

Προς το παρόν, ο Βόλος του δίνει τη δυνατότητα, με εμφανίσεις όπως αυτήν στην Τούμπα, να διεκδικήσει τον στόχο που έχει θέση για επιστροφή στην Εθνική. «Το Ισραήλ δεν φημίζεται για την ποιότητα των τερματοφυλάκων του. Αλλά ο Μπόρις Κλέιμαν είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην αγορά. Αγνοήθηκε από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς τα τελευταία χρόνια παρόλο που έπρεπε να είχε ήδη πάρει μία ευκαιρία», έλεγαν στο Sportdog πηγές από τη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Αν πετύχει με την ομάδα της Μαγνησίας να κληθεί, τότε είναι σίγουρο, ότι η Ελλάδα και ο Βόλος θα γίνει ο τέταρτος σημαντικός σταθμός στη ζωή και την καριέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ο μεγάλος κίνδυνος για Ολιβέιρα - Τρεις μεταγραφές ο ΠΑΟΚ - Ο λόγος που δεν υπογράφει ο Ίνγκασον"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags