Facebook Pixel Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ: 2-2
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-06 21:28:00

Πρώτη "γκέλα" Γιαννίκη στην ΑΕΚ! Τον έσωσε από ήττα ο "κρύος" Αραούχο - Ισοπαλία με Απόλλωνα (Vid)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Πρώτη "γκέλα" Γιαννίκη στην ΑΕΚ! Τον έσωσε από ήττα ο "κρύος" Αραούχο  - Ισοπαλία με Απόλλωνα (Vid)

Η Ένωση αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την Ελαφρά Ταξιαρχία στη Ριζούπολη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ: Ισόπαλη 2-2 έληξε η αναμέτρηση της Ριζούπολης στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League. Πρώτη "γκέλα" Γιαννίκη στην ΑΕΚ! Τον έσωσε ο "κρύος" Αραούχο από ήττα.

Η ΑΕΚ μετά τη νίκη κόντρα στον Άρη δεν τα κατάφερε σε ένα γήπεδο που γειτνιάζει με την ιστορική έδρα της, τη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ένωση παρότι προηγήθηκε με τον Λιβάι Γκαρσία, είδε τον Απόλλωνα να ισοφαρίζει με τον Ιωαννίδη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και τον Παμλίδη να παίρνει το προβάδισμα με τον Παμλίδη.

Στο 80' όμως ο Αραούχο έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίδια, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 παρότι η ομάδα του Δικέφαλου αετού είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη με τις ευκαιρίες που είχε.

Το ματς

Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη του παιχνιδιού εξ αρχής! Οι κιτρινόμαυροι ανέλαβαν πρωτοβουλία των κινήσεων με κινητήριο μοχλό τον Λιβάι Γκαρσία από δεξιά και τον Τσούμπερ από αριστερά. Οι παίκτες του Γιαννίκη απείλησαν με Αραούχο στο 6' και Μάνταλο στο 9' και βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 13'.

Ύστερα από εκτέλεση του Μάνταλου, ο Λιβάι Γκαρσία πήδηξε ψηλότερα απ' όλους στα 2,4 μ., έπιασε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ. Η Ένωση είχε και άλλες ευκαιρίες για να πάει μεγαλύτερο δείκτη στα αποδυτήρια. Στο 29' ο Αραούχο έχασε μεγάλη ευκαιρία, ενώ στο 34' η προσπάθεια του Τσούμπερ κόντραρε στον Άλβες.

Οι φιλοξενούμενοι παρότι μπροστά είχαν στήσει πολιορκία και έψαχναν δεύτερο γκολ, έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους στην άμυνα. Η Ελαφρά Ταξιαρχία παρότι πληγώθηκε από την αναγκαστική αλλαγή του Ντομίνγκες στο 31' στάθηκε όρθια στα πόδια της και διεκδίκησε την ισοφάριση. Στο 41' ο Μαρτίνς πέρασε με γλυκιά σέντρα από αριστερά τη μπάλα στην περιοχή, ο Ιωαννίδης νίκησε τον Τζαβέλλα στον αέρα και ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά, ανανεώνοντας το ενδιαφέρον στο δεύτερο ημίχρονο.

Εκεί η ΑΕΚ έδειξε να έχει μπλοκάρει από την ψυχρολουσία της ισοφάρισης! Οι γηπεδούχοι απέδωσαν καλύτερα μεσοαμυντικά και περιόρισαν τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι πάραυτα είχαν ένα δοκάρι σε κεφαλιά του Σιμόες στο 56'. Έξι λεπτά αργότερα όμως η πίεση του Απόλλωνα απέδωσε καρπούς.

Έπειτα από αντεπίθεση, ο Βράνιες έδιωξε προς τα πίσω, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε το σουτ του Τσιλούλη, στην επαναφορά όμως ο Παμλίδης πλάσαρε για το 2-1. Οι αλλαγές ήταν επιτακτικές και ο Αργύρης Γιαννίκης προχώρησε σε αλλαγή σχήματος βάζοντας τον Ανσαριφάρντ δεύτερο επιθετικό (αντί του Λε Ταλέκ) με τον Άμραμπατ να αντικαθιστά τον Γκαρσία και τον Χατζισαφί να παίρνει τη θέση του συμπατριώτη του Μοχαμαντί.

Η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάιρση και τα κατάφερε! Στο 80' ο Άμραμπατ έπιασε σέντρα ακριβείας και ο Αραούχο με γυριστή κεφαλιά κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2, ένα γκολ που ήταν εξιλέωση για τον ίδιο καθότι κυμάνθηκε σε χαμηλές πτήσεις στο παιχνίδι.

Στα τελευταία λεπτά ο Απόλλων οχυρώθηκε τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο για την Ένωση. Στις καθυστερήσεις ο Τζαβέλλας είχε μία αριστουργηματική απευθείας εκτέλεση φάουλ με τον Κότσαρη να “πετάει” στο αριστερό παραθυράκι και να αποκρούει θεαματικά κρατώντας το 2-2.

Έτσι η ΑΕΚ πραγματοποίησε την πρώτη της βαθμολογική απώλεια με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα, πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό! Η Ένωση έχει 20 βαθμούς, ενώ ο Απόλλων ανέβηκε στους 6 και έπιασε τη Λαμία στην 11η θέση.

Απόλλων Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα): Κότσαρης - Μπαξεβανιδης, Ντομίνγκες (31' Ντεντάκης), Άλβες, Τουτουαρίμα - Φατιον, Κάστρο - Τσιλουλης, Μαρτίνες (82' Ματέι), Παμλιδης – Ιωαννίδης

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς – Ρότα (84' Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί (72' Χατζισαφί) – Σιμόες (84' Σιμάνσκι), Λε Ταλέκ (65' Ανσαριφάρντ), Μάνταλος – Γκαρσία (72' Άμραμπατ), Τσούμπερ, Αραούχο

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags