ΑΕΚ: Η ισοπαλία στη Ριζούπολη έδωσε το έναυσμα για κριτική στον Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος μέχρι την αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής απολάμβανε περίοδο... προσαρμογής. Έτσι και αλλιώς οι τρεις συνεχόμενες νίκες από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ από τον Ελληνογερμανό τεχνικό του έδωσαν ένα μαξιλάρι ασφαλείας.

Και κόντρα στον Άρη όμως ο Δικέφαλος δεν έβγαλε καλό πρόσωπο. Οι τρεις βαθμοί όμως διατήρησαν την ηρεμία στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Το 2-2 με τον Απόλλωνα προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών που δεν είδαν με καλό μάτι την πρώτη γκέλα του νέου προπονητή της ομάδας απέναντι σε έναν σύλλογο που παλεύει για τη σωτηρία του. Και όλα αυτά μία αγωνιστική πριν τον Ολυμπιακό, τον οποίο η Ένωση θα αντιμετωπίσει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος εξαιτίας των υποχρεώσεων της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (21 Νοεμβρίου).

Στον Γιαννίκη χρεώνεται το γεγονός, όσον αφορά το στήσιμο, την παρουσία του Λε Ταλέκ στην αρχική ενδεκάδα, ο οποίος εν τέλει δεν ολοκλήρωσε το παιχνίδι. Ο προπονητής της ΑΕΚ βέβαια έχει δικαιολογητικά, αφού μετά το πρόβλημα του Γαλανόπουλου υπάρχει θέμα στα χαφ, ενώ ο Σιμάνσκι στις αρχές του Οκτωβρίου αντιμετώπιζε πρόβλημα, οπότε πρέπει να υπάρξει διαχείριση, αφού ο Πολωνός από την αρχή της χρονιάς παίζει συνεχώς.

Ο Τσούμπερ ξεκίνησε ξανά βασικός, παρότι στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να έχει κάνει κοιλιά και να μην μπορεί να συμμετέχει εποικοδομητικά στο παιχνίδι της ομάδας του! Ειδικά η ευκαιρία που χάνει στο πρώτο μέρος, κατά την οποία προτίμησε να εκτελέσει όντας σε διαγώνια θέση και με αντίπαλο μπροστά αντί να πασάρει σε συμπαίκτη δείχνει, ότι στερήθηκε καθαρού μυαλού.

Γι'αυτό πολύς κόσμος εξέφρασε την απορία, γιατί δεν ξεκίνησε ο Άμραμπατ που φερόταν πανέτοιμος να παίξει. Εν τέλει ο Μαροκινός μπήκε σε ένα σημείο που η ΑΕΚ έτρεχε για να ισοφαρίσει και έβγαλε ασίστ για το 2-2.

Επίσης υπάρχει η άποψη που λέει, ότι ο Γιαννίκης έπρεπε να βγάλει τον Αραούχο στο ημίχρονο, καθότι ο Αργεντινός παρότι είχε 2-3 συμμετοχές σε ευκαιρίες έμοιαζε εγκλωβισμένος. Ο προπονητής της ΑΕΚ όμως τον κράτησε στο ματς, ενώ μετά το 2-1 ρίσκαρε βάζοντας δεύτερο επιθετικό τον Ανσαριφάρντ. Ο «Τσίνο» έβαλε το γκολ της ισοφάρισης, οπότε η κίνηση βγήκε στον Ελληνογερμανό τεχνικό.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ έδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι, ότι η άμυνά της παραμένει η αχίλλειος πτέρνα της. Με την έλευση του ο Γιαννίκης προέβη σε δύο μεγάλες αλλαγές! Έριξε στη μάχη Μήτογλου και Ρότα, οι οποίοι είχαν αρκετά καλή παρουσία στα δύο πρώτα παιχνίδια τους, με τον Άρη όμως ο πρώτος αποβλήθηκε και τον έτερο τον έκανε αλλαγή ο προπονητής του γιατί φλέρταρε με την αποβολή.

Η παρουσία του Μήτογλου αναμόρφωσε αμυντικά την Ένωση. Της έδωσε σιγουριά, γρήγορες επιστροφές, σωστά διωξίματα, περιορισμό λαθών και δύναμη στον αέρα! Στη Ριζούπολη η ΑΕΚ ισοφαρίζεται από κεφαλιά του Ιωαννίδη, ο οποίος νίκησε τον Τζαβέλλα που δείχνει, ότι στο ψηλό παιχνίδι έχει μεγάλο μειονέκτημα. Επίσης ο έμπειρος Έλληνας στόπερ στο 2-1 ήταν εκτός φάσης όταν ο Παμλίδης πήρε την επαναφορά και σκόραρε. Δεν ακολούθησε την απόκρουση του Στάνκοβιτς σε τετ α τετ κάτι που σημαίνει, ότι φέρει αρκετά μεγάλο βάρος ευθύνης για το γκολ.

Φυσικά ούτε ο Βράνιες ήταν στα καλά του, αλλά πολύ περισσότερο ο Ρότα που δεν έκανε και αυτός καλό ματς. Καταρχάς στο πρώτο γκολ που τρώει η ΑΕΚ αφήνει τον Μάρτινς να σεντράρει ανενόχλητος, ενώ στην αρχή του 2-1 έχασε στο τρέξιμο τον Παμλίδη.

Ποιό είναι το συμπέρασμα απ'όλα αυτά;

Ότι ο Μήτογλου εφόσον επιστρέψει από την τιμωρία δύσκολα θα βγει από την 11άδα. Η απουσία του με τον Απόλλωνα ήταν παραπάνω από εμφανής, αφού η ομάδα του έμπαζε. Η εμπειρία του Τζαβέλλα δεδομένα θα μετρήσει σε κάποιες χρήσιμες συγκυρίες, αλλά ο 23χρονος έδειξε στα προηγούμενα ματς πως μπορεί να αναλάβει το βάρος. Ο Τζαβέλλας βέβαια έχει και δημιουργικές αρετές που βοηθούν την ανάπτυξη του παιχνιδιού, κάτι που το είδαμε και στη Ριζούπολη, όπου είχε και μία φοβερή εκτέλεση φάουλ (απέκρουσε ο Κότσαρης), αλλά και ο Μήτογλου δείχνει ικανότητα στο κατέβασμα της μπάλας.

Η ΑΕΚ θα πρέπει οπωσδήποτε να ενισχυθεί στον άξονα με εξάρι.

Τα δεδομένα συν τοις άλλοις δείχνουν, ότι στο δεξί άκρο της άμυνας υπάρχει ανάγκη για ποδοσφαιριστή που να μην υστερεί αμυντικά. Ρότα και Μισελέν έχουν δείξει πως ανασταλτικά κάτι τους λείπει.