Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ιωνικός: "Πύρρειος" νίκη για Ολυμπιακό - Μόνος πρώτος και πάει για... ευχέλειο - Ένα γκολ, τρεις τραυματίες!
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-07 21:24:00

"Πύρρειος" νίκη για Ολυμπιακό - Μόνος πρώτος και πάει για... ευχέλειο - Ένα γκολ, τρεις τραυματίες!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Πύρρειος" νίκη για Ολυμπιακό - Μόνος πρώτος και πάει για... ευχέλειο - Ένα γκολ, τρεις τραυματίες!

Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-0 του Ιωνικού χάρη σε γκολ του Μασούρα και ανέβηκαν στο +3 από την ΑΕΚ, όμως ανησυχούν για την κατάσταση των Κούντε, Παπασταθόπουλου και Ροντρίγκες, που τραυματίστηκαν!

Ολυμπιακός - Ιωνικός: Μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Super League ανέβηκε ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε με 1-0 του Ιωνικού στο Καραϊσκάκη χάρη σε γκολ του Μασούρα στο 17'.

Πάντως, το μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς και των συνεργατών του δεν μετά το ματς δεν είναι τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο στην τρομερή ατυχία των Ερυθρολεύκων, που έκαναν τρεις αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών του Κούντε, του Παπασταθόπουλου και του Ροντρίγκες!

Μάλιστα, μέχρι να αποχωρήσει από το ματς με πρόβλημα τραυματισμού, ο Γκάρι Ροντρίγκες ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού, δίνοντας την ασίστ στο γκολ του Μασούρα μετά από ωραία συνεργασία με τον -επίσης εξαιρετικό- Αγκιμπού Καμαρά.

Οι Ερυθρόλευκοι απέχουν τρεις βαθμούς από την ΑΕΚ, την οποία αντιμετωπίζουν σε ντέρμπι κορυφής την επόμενη αγωνιστική, ενώ ο Ιωνικός έμεινε στην 11η θέση με 9 βαθμούς.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Βατσλίκ, με τετράδα στην άμυνα  τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ, από δεξιά προς αριστερά. Εμβιλά και Κούντε συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Αγκιμπού Καμαρά μπροστά τους. Ο Μασούρας κινήθηκε στο αριστερό άκρο, ο Ροντρίγκες στο δεξί και ο Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 αγωνίστηκε και ο Ιωνικός του Δημήτρη Σπανού. Τερματοφύλακας ήταν ο Χουτεσιώτης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τσιγκρίνσκι και Βαφέας, δεξί μπακ ο Μύγας και αριστερό ο Βαλεριάνος. Ρομαό και Ντάλσιο έπαιξαν ως αμυντικοί χαφ, με την τριάδα των Ματσούκα, Άοσμαν και Καμπράλ να πλαισιώνει τον σέντερ φορ, Τουράμ.

Το ματς

Δυναμικά ξεκίνησε το παιχνίδι, αφού αμφότερες οι ομάδες είχαν από μια μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο πεντάλεπτο. Στο 3' ο Μασούρας νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Χουτεσιώτη μετά από ωραία μπαλιά του Καμαρά, ενώ στο 5' ο Βατσλίκ έσωσε τον Ολυμπιακό σε τετ α τετ με τον Τουράμ από κάθετη πάσα του Μύγα.

Ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν ο "εγκέφαλος" του Ολυμπιακού, μοιράζοντας εξαιρετικά την μπάλα από τον άξονα, ενώ ο Γκάρι Ροντρίγκες ήταν πολύ δραστήριος, αποτελώντας μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα. Διόλου τυχαία, ήταν οι δυό τους που συνδυάστηκαν ωραία στη φάση του 17', ξεκλειδώνοντας την άμυνα του Ιωνικού. Από ωραία μπαλιά του Καμαρά στην πλάτη της άμυνας, ο Ροντρίγκες μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και γύρισε προς τον άξονα. Έπειτα από παρεμβολή του Βαλεριάνου, ο Μασούρας έγινε αποδέκτης της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα με δεξί πλασέ για το 1-0 του Ολυμπιακού.

Στο 24' ο Ιωνικός είχε μια ακόμα καλή στιγμή, όταν ο Τουράμ έκανε την κάθετη πάσα, ο Βατσλίκ δεν υπολόγισε σωστά την έξοδό του και η μπάλα πέρασε πίσω, με τον Καμπράλ να την προλαβαίνει και να πλασάρει από πλάγια θέση, στέλνοντας όμως την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 29' ο Λαλά βρέθηκε στην περιοχή του Ιωνικού, αλλά έστειλε την μπάλα στα χέρια του Χουτεσιώτη με προβολή έπειτα από σέντρα του Ροντρίγκες, ενώ στο 32' ο Ροντρίγκες έπαιξε το "1-2" με τον Τικίνιο και σούταρε από πλάγια θέση, με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια δυσάρεστη είδηση για τον Ολυμπιακό, αφού ο Κούντε τραυματίστηκε μετά από ένα φάουλ του Βαλεριάνου και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 40'. Η ατυχία συνεχίστηκε για την ομάδα του Μαρτίνς, καθώς ο Παπασταθόπουλος έγινε επίσης αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο, με τον Παπαδόπουλο να παίρνει τη θέση του.

Στο 49' ο Ροντρίγκες  σούταρε άουτ σε τετ α τετ μετά από δημιουεγία του Τικίνιο, χάνοντας ακόμα μια ευκαιρία για να συνδυάσει την εξαιρετική του εμφάνιση με γκολ. Στη συνέχεια ο Ροντρίγκες τραυματίστηκε και έγινε η τρίτη αναγκαστική αλλαγή του Ολυμπιακού, δίνοντας τη θέση του στον Ονιεκούρου στο 63'!

Μετά από ένα "στείρο" διάστημα με χαμηλό ρυθμό και αρκετά λάθη, ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια μετά από 20 λεπτά. Στο 74' ο Ελ Αραμπί απώλεσε μεγάλη ευκαιρία, αφού νικήθηκε από τον εξαιρετικό Χουτεσιώτη σε δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Το τελευταίο 20 λεπτο (μαζί με τα 5 λεπτά των καθυστερήσεων "κύλησε" χωρίς κα΄τι το αξιοσημείωτο, με τον Ολυμπιακός να κρατά "σβηστά" το προβάδισμα μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος (46' λ. τρ. Παπαδόπουλος), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε (41' λ. τρ. Μαντί Καμαρά), Εμβιλά, Ροντρίγκες (63' Ονιεκούρου), Α. Καμαρά, Μασούρας (72' Ανδρούτσος), Τικίνιο (73' Αραμπί).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαφέας (90'+2' Μάναλης), Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο, Καμπράλ (76' Λένις), Ματσούκας (76' Ντελγκάδο, 90'+2' Κάνιας), Άοσμαν, Τουράμ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags