Ολυμπιακός: Θυμάστε που το περασμένο καλοκαίρι είχε γίνει ένας μικρός χαμός με το σκάουτινγκ του Ολυμπιακού στη Σκανδιναβία; Θυμάστε. Θυμάστε που γράφονταν κατά κόρον (όχι άδικα) το όνομα του Σουλεμάνα; Φυσικά και θυμάστε. Θυμάστε που ακολούθησαν κι άλλα ονόματα; Εννοείται, απλά ήταν τόσα πολλά που πιθανώς αυτά να μην τα θυμάστε.

Νομίζω ότι κάποια εξ' αυτών ανήκαν στη σφαίρα της δημοσιογραφικής... πιστολιάς. Δηλαδή αφού είδε ο σκάουτ το Βαλερένγκα-Ρόζενμποργκ και σ' εκείνο το ματς σκόραρε ο Χ παίκτης και έβγαλε ασίστ ο Ψ, ε, δε μπορεί θα τον σημείωσε ο ερυθρόλευκος σκάουτ. Εντάξει, δε νομίζω ότι σας εκπλήσσω, συμβαίνουν κατά κόρον αυτά στο σινάφι μου. Πρόσφατα γράφτηκαν σε πρωτοσέλιδα απίστευτες... πιστολιές. Και όσο εύκολα γράφτηκαν, άλλο τόσο εύκολα εξαφανίστηκαν... Τέλος πάντων, να μην ξεφύγω από το θέμα.



Το θέμα μου είναι ότι στη Σκανδιναβία (όχι μόνο Νορβηγία) όντως, εκτός του Σουλεμάνα, είχαν κάνει... κλικ κι άλλοι παίκτες. Είχε αρέσει π.χ. στο δανέζικο πρωτάθλημα και τη Μίντιλαντ ο 22χρονος Σουηδός επιθετικός, Γιενς Καγιούστε. Αυτό προ Τικίνιο. Όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία του Βραζιλιάνου στον Ολυμπιακό, δεν το σκέφτηκαν καθόλου να πάνε στα πιο σίγουρα.

Για να καταλήξω, ένα όνομα που δεν είχε γραφτεί το καλοκαίρι αλλά είχε κάνει... κλικ στον σκάουτ Αλεχάντρο ντε Μπαρτόλο, ήταν του Οσάμ Σαράουι. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο ατζέντης του σε ένα δικό μου... γατόνι που ζει στη Νορβηγία και βλέπει τα πάντα στην πρώτη κατηγορία της Νορβηγίας. Μιλάμε για έναν 20χρονο... δαίμονα. Αγωνίζεται ως αριστερός εξτρέμ και δεκάρι στη Βαλερένγκα. Είναι κοντός, γρήγορος και ξέρει καντάρια μπάλα.

Έχει γεννηθεί στο Όσλο και έχει νορβηγικό διαβατήριο αλλά ρίζες από το Μαρόκο. Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να κάνει μια τέτοια κίνηση; Ειλικρινά δεν ξέρω. Δεν θα αισθανόμουν καμία έκπληξη ωστόσο. Ας το κρατήσουμε, κάπου εκεί στην... άκρη του μυαλού, το όνομά του. Ακόμα κι αν δεν ασχοληθεί ποτέ ο Ολυμπιακός, νομίζω θα ασχοληθούν άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Άφωνοι" στου Ρέντη με Σεμέδο, τι έγινε στην προπόνηση - Γι’ αυτό δεν θέλει τον Κούτρη ο Μαρτίνς!