Facebook Pixel Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Χωρίς αντίπαλο στην Ελλάδα - Σιγά μην το έχανε ο Μαρτίνς - Δεν του το... κλέβουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-21 23:20:00

Χωρίς αντίπαλο στην Ελλάδα - Σιγά μην το έχανε ο Μαρτίνς - Δεν του το... κλέβουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Χωρίς αντίπαλο στην Ελλάδα - Σιγά μην το έχανε ο Μαρτίνς - Δεν του το... κλέβουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!

Οι κινήσεις του Πορτογάλου κόουτς και ο παικταράς του Μαρινάκη. Πώς και γιατί ο Ολυμπιακός "κλείδωσε" το ντέρμπι στο πρώτο λεπτό, η δικαίωση του προπονητή και οι τελευταίες ευκαιρίες του Ονιεκούρου. Όλα πλέον για τον... τελικό της Πέμπτης με τη Φενέρ.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος την απίστευτη… αυτοκτονία της ΑΕΚ πριν την διακοπή του πρωταθλήματος στη Ριζούπολη κόντρα στον τελευταίο Απόλλωνα, πήγε στο ΟΑΚΑ με τον αέρα των τριών βαθμών. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε, ούτε ο πιο… φανατικός φίλος του, πως θα περνούσε από το ΟΑΚΑ με ένα επιβλητικό διπλό. Γιατί μπορεί το 3-2 και το «θρίλερ» από το 80’ μέχρι το 85’ να άγχωσαν λίγο τους Πειραιώτες, όμως το σκορ θα μπορούσε πολύ εύκολα να είχε γίνει και 1-4 στο δεύτερο ημίχρονο.

Έτσι λοιπόν, οι Ερυθρόλευκοι πήραν ένα τεράστιο διπλό απέναντι στον βασικό τους ανταγωνιστή για τον τίτλο, πανηγύρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο ντέρμπι μετά τον ΠΑΟΚ και… φώναξαν πως ακόμα και φέτος, που δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα χάσουν πάρα πολύ δύσκολα τα πρωτεία. Βέβαια, μπορεί κανείς (άντε ελάχιστοι…) να μην περίμενε το άνετο σχετικά διπλό, όμως μετά το 0-1 στο πρώτο λεπτό, οι περισσότεροι που βλέπουν τις ομάδες του Πέδρο Μαρτίνς εδώ και τέσσερα χρόνια, κατάλαβαν τι θα ακολουθούσε. Ακόμα και μετά το αναμενόμενο 1-1 λόγω και της πίεσης από την εξέδρα, ήταν φανερό πως οι Πειραιώτες έπαιζαν πολύ έξυπνα και έψαχναν τη μία φορά που θα περνούσε η μπάλα στην κόντρα για να σκοράρουν. Θα μπορούσαν να το είχαν κάνει και νωρίτερα, αν οι Μασούρας και Αγκιμπού δεν καθυστερούσαν με την μπάλα στα πόδια και την πετούσαν σωστά μπροστά, όπως έκανε ο Λαλά στο 1-2.

Ο Γάλλος μπακ, που έκανε όσα έπρεπε και όχι κάτι παραπάνω, έδωσε την μπάλα στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και έτρεξε μετά να πανηγυρίσει. Πριν δει το γκολ, γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να αστοχήσει ο Μαροκινός φορ. Αυτό που έκανε τόσο στο δεύτερο γκολ όσο και στο τρίτο, μπορεί να μοιάζει απλό κι εύκολο αφού είναι μόνος του, όμως δεν τα κάνει κανείς άλλος στην Ελλάδα. Σκόραρε λες και είναι σε 5χ5, περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του. Μπορεί φέτος να μην είναι στην καλύτερή του σεζόν, όμως με την εικόνα του στα ντέρμπι και αυτά τελειώματα, δείχνει γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης (και θα το κάνει!) άμεσα θα του τα… σκάσει για να υπογράψει το νέο διετές συμβόλαιό του.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ευτύχησε να βρει το γκολ με τη σέντρα και μετά έκανε ό,τι ήθελε. Και μπορεί το 1-1 και το 2-3 να… φόβισε τους Πειραιώτες, όμως ο Πέδρο Μαρτίνς ήξερε τι πρέπει να κάνει και ήξερε γιατί δεν θα έχανε. Μπορεί από ατυχία να έχανε τη νίκη, αν για παράδειγμα μετά τις απίθανες ευκαιρίες των Μασούρα και Καμαρά, προλάβαινε ο Αραούχο να γράψει το 3-3. Όμως δεν θα έχανε, γιατί έκανε όλα όσα πρέπει για να μη την πατήσει. Σωστές αλλαγές και σωστή διαχείριση. Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε καν σε αυτό το γήπεδο. Μόλις μπήκε το 0-1, ο Πορτογάλος το… κλείδωσε. Μόνο από ατυχία θα έχανε τη νίκη. Ακόμα και η είσοδος του Ρόνι Λόπες βοήθησε ώστε να ηρεμήσει το ματς και να κρατήσει μπάλα, όταν η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση.

Βέβαια, ερωτηματικά υπάρχουν για την απόφαση του να μην ξεκινήσει τον Γκάρι Ροντρίγκες και να δώσει άλλη μία ευκαιρία στον Χένρι Ονιεκούρου. Ο Νιγηριανός μπορεί να ήταν σωστός στο τακτικό κομμάτι και στα αμυντικά του καθήκοντα, όμως επιθετικά ήταν ανύπαρκτος. Και δεν γίνεται όταν βλέπεις τους Μασούρα και Αγκιμπού να κάνουν τόσα πράγματα μέσα στο γήπεδο, να δικαιολογήσεις τον ακριβοπληρωμένο Ονιεκούρου. Οι ευκαιρίες του… τελειώνουν!

Με το +6 λοιπόν από την ΑΕΚ, που πηγαίνει την άλλη εβδομάδα στα Γιάννινα και τον ΠΑΟΚ να έχει τα δικά του μεγάλα προβλήματα μετά την ήττα από τον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός συνεχίζει άνετος στο πρωτάθλημα. Προφανώς και δεν εξασφάλισε τίποτα από τη 10η αγωνιστική, ειδικά με την φετινή του εικόνα. Όμως έχει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα, ειδικά με την εικόνα των Δικεφάλων. Επόμενος στόχος η Ευρώπη και ο… τελικός με τη Φενέρ. Τρομερά δύσκολο ματς, αλλά πλέον η ψυχολογία είναι στα ύψη και το γήπεδο θα ‘βράζει»!

ΥΓ. Μεγάλη... δικαίωση Παναγιώτη Βαρούχα για το πέναλτι που ζητάει η ΑΕΚ. Κανείς δεν είδε πως ο Βράνιες μπλέκει τα πόδια του, πριν το σπρώξιμο. Και από τα πρώτα ριπλέι πάντως φαινόταν ότι αρχίζει να πέφτει μόνος του.


** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με… 9 έπαιζε η ΑΕΚ, τί να κάνει ο Γιαννίκης;- Ούτε βήμα ο Μάνταλος- Κίνδυνος να "καεί" ο Μήτογλου!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags