ΑΕΚ: Περνάει στο παρασύνθημα για το "πουλέν" του Γιαννίκη! Πότε τον κλείνει; Η Ένωση τον αξιολόγησε θετικά και περνάει στην απόκτηση του ποδοσφαιριστή για την ενίσχυση της αμυντικής της γραμμής.

Την Τετάρτη το ρεπορτάζ του Κώστα Πλάτσικα στην «Ώρα των Σπορ» αποκάλυπτε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Μανώλη Σάλιακα, ο οποίος βγάζει μάτια στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής αποτελεί ένα από τα καλύτερα δεξιά μπακ του πρωταθλήματος και έχει ήδη μαγνητίσει το βλέμμα ομάδων, ακόμα και από το εξωτερικό.

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2021, η «Ώρα των Σπορ» επανέρχεται δυνατά στο θέμα του παίκτη των Ιωαννίνων.

«Αξιολόγησε θετικά και περνάει στο παρασύνθημα για τον Σάλιακα!», είναι ο τίτλος του θέματος της κιτρινόμαυρης εφημερίδας.

Πότε τον κλείνει; Υπάρχει απάντηση στο ερώτημα. Στόχος της ΑΕΚ είναι να κλείσει τον ποδοσφαιριστή για το καλοκαίρι, όποτε και λήγει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το προφίλ

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία από την ακαδημία νέων του Εργοτέλη, ομάδα της πόλης που γεννήθηκε. Ήδη διεθνής με την Εθνική Παίδων Ελλάδας, εντοπίστηκε από τους ανιχνευτές ταλέντων του Ολυμπιακού, οι οποίοι κανόνισαν τη μεταγραφή του στους πρωταθλητές της Σούπερ Λιγκ το χειμώνα του 2013.

Στις 10 Αυγούστου 2016, εντάχθηκε με μονοετή δανεισμό στην Καρμιώτισσα Πάνω Πολεμιδιών.

Στις 27 Αυγούστου 2017, ανακοινώθηκε ο δανεισμός του στον Α.Ο. Χανιά - Κισσαμικό.

Στις 12 Ιουλίου 2019, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Λαμία, όπου εντάχθηκε με ελεύθερη μεταγραφή.

Στις 31 Ιουλίου 2020 υπέγραψε στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τον Ιούνιο του 2021 χρίστηκε διεθνής με την Εθνική Ελλάδας περνώντας ως αλλαγή στο 79' στο φιλικό ματς με το Βέλγιο (1-1). Έχει συμμετοχές με όλες τις «μικρές» Εθνικές Ελλάδας. Με την Εθνική U17, 8 συμμετοχές και 1 γκολ, με την Εθνική U18, 4 συμμετοχές, με την Εθνική Νέων, 17 συμμετοχές και 1 γκολ και με την Εθνική Ελπίδων, 13 συμμετοχές και 3 γκολ.