ΑΕΚ: Ιστορικό ρεπορτάζ! Τα 40 εκατ.Ευρώ που δεν μπήκαν ποτέ – Πόρτα στον θείο από το Σικάγο. Ο υποψήφιος νέος ιδιοκτήτης έμενε στο Σικάγο και τα δημοσιεύματα της εποχής έγραφαν για το στρατηγείο του στην Des Plaines, σε μια έκταση 250 στρεμμάτων και με ιδιόκτητη λίμνη, ενώ η ακίνητη περιουσία του τάχα είχε υπολογιστεί στα 1,5 δις δολάρια.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2009 δόθηκε οριστικό τέλος στην υπόθεση μεταβίβασης των μετοχών στον Μπομπ Κοζώνη έβαλε η ΠΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωση.

Όπως θυμάται η σελίδα «Χρονοντούλαπο της ΑΕΚ», η διοίκηση βρισκόταν σε επαφές με τον Ελληνοαμερικάνο "κροίσο" για 45 μέρες, ο Κοζώνης έκανε μπάσιμο στην επικαιρότητα και ισχυρίζονταν ότι ήταν έτοιμος να δώσει ακόμα και 40 εκατομμύρια ευρώ άμεσα. Ο υποψήφιος νέος ιδιοκτήτης έμενε στο Σικάγο και τα δημοσιεύματα της εποχής έγραφαν για το στρατηγείο του στην Des Plaines, σε μια έκταση 250 στρεμμάτων και με ιδιόκτητη λίμνη, ενώ η ακίνητη περιουσία του τάχα είχε υπολογιστεί στα 1,5 δις δολάρια.

Η ΑΕΚ στην ανακοίνωση ανέφερε ότι διέκοψε τις επαφές μαζί του αφού ο Κοζώνης δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τους ελάχιστους όρους για την μεταβίβαση των μετοχών, να παρουσιάσει δηλαδή ένα αποδεικτικό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού 19 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντί γι' αυτό ο Κοζώνης παρουσίασε αντίτυπα συστατικών επιστολών από τράπεζα μηδαμινούς μεγέθους (Bank of Shorewood) και επενδυτικών fund αμφιβόλου χρηματοδότησης και υπάρξεως χωρίς εταιρικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις, χωρίς ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και χωρίς επίσημο επιστολόχαρτο, που φαίνεται να διευθύνουν άτομα αμφιβόλου φερεγγυότητας.