Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Τα αλλάζει όλα ο Γιώργος Σαββίδης - Αυτόν φέρνει στον ΠΑΟΚ μετά τον ΠΑΣ - Μεταγραφή από Αγγλία!
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-15 19:45:00

Τα αλλάζει όλα ο Γιώργος Σαββίδης - Αυτόν φέρνει στον ΠΑΟΚ μετά τον ΠΑΣ - Μεταγραφή από Αγγλία!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Τα αλλάζει όλα ο Γιώργος Σαββίδης -  Αυτόν φέρνει στον ΠΑΟΚ μετά τον ΠΑΣ - Μεταγραφή από Αγγλία!

Το πρώτο όνομα που διέρρευσε και η... εντολή για τον Γενάρη. Η επιστροφή του στην Τούμπα φέρνει μεγάλες αλλαγές στην ομάδα. Η αναζήτηση για νέο στέλεχος και η συμφωνία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου για τις κινήσεις του Ιανουαρίου. Έρχονται τουλάχιστον τρεις παίκτες άμεσα.

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε το όνομα του Ντέιβιντ Γουέμπ, που έχει εργαστεί κυρίως στην Αγγλία ως αθλητικός διευθυντής, στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ. Γιατί σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκυρα Μέσα τού εξωτερικού υπάρχει ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων για συνεργασία, αν και δεν προκύπτει ότι αυτό το διάστημα μπορεί να αλλάξει κάτι στον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ.

Δηλαδή πλην της επανανεργοποίησης του Γιώργου Σαββίδη, που σας έχουμε γράψει εδώ και καιρό και αναμένεται να φέρει άλλη αποτελεσματικότητα στον τρόπο που θα κινηθεί μεταγραφικά η ομάδα, πολύ δύσκολα θα αλλάξει το μοντέλο με τον Λουτσέσκου να δίνει την τελική αγωνιστική έγκριση και την Γκοντζάρεβα να έχει τις οικονομικές διαπραγματεύσεις.

Να πούμε κάτι ακόμα; Από την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να έχουμε εξελίξεις στον ΠΑΟΚ σε θέματα που αφορούν μεταγραφές και ανανεώσεις συμβολαίων.

Ο Δικέφαλος έφτασε με άδειο ντεπόζιτο στο τέλος της χρονιάς, με εξουθενωμένους παίκτες και επιβαρυμένους σωματικά, χωρίς λύσεις από νωρίς στη σεζόν, και φυσικά αυτή η εικόνα θα πρέπει να αλλάξει.

Πώς θα αλλάξει; Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Θεσσαλονικείς θέλουν να κάνουν τρεις μεταγραφές επιπέδου, δηλαδή να έρθουν τρεις παίκτες 11άδας, που να κάνουν τη διαφορά, και να συνδέονται με την μεγάλη ανανέωση που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι. Να αρχίσει από τώρα, τον Γενάρη, αυτή η ανανέωση δηλαδή.

Όλα αυτά, όμως, για την ώρα είναι σχέδια επί χάρτου και μένει να τα δούμε και στη πράξη αν και πώς θα εξελιχθούν. Γιατί, για την ώρα, αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι ο Δικέφαλος φαίνεται ότι θα ποντάρει πολλά στους Λύραντζη και Τσιγγάρα, που έπαιξαν βασικοί και στο άνετο διπλό στα Γιάννινα, αλλά και στους Κούτσια-Κωνσταντέλια, προκειμένου να αναδειχθούν παίκτες από τα σπλάχνα της ομάδας.

«Μάχη» ΠΑΟΚ με Λάτσιο – Σέλτικ για Γουέμπ

Το όνομα του Ντέιβιντ Γουέμπ συνδέθηκε με τον Δικέφαλο τις τελευταίες ώρες, ως μια λύση από το εξωτερικό που θα μπορούσε να καλύψει τη θέση τού τεχνικού διευθυντή. Οι Θεσσαλονικείς, μαζί με τη Λάτσιο και τη Σέλτικ (όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ), εξετάζουν την προοπτική τής συνεργασίας μαζί του, αν και φαίνεται ότι αυτή η προσέγγιση πρέπει να είχε γίνει πολύ καιρό πριν και όχι τις τελευταίες ημέρες.

Στην Χάντερσφιλντ τον είχαν φέρει μετά Βαΐων και κλάδων, αλλά είναι γεγονός ότι δεν είχε πετύχει και την ομάδα σε καλό φεγγάρι και γενικά είναι σφικτή οικονομικά και δεν έκανε πολλά. Στην Έστερσουντ που είναι χαμηλά στη Σουηδία, είχε βρεθεί σε ένα καλό πρότζεκτ, καθώς η δανέζικη ομάδα φημίζεται ότι έχει καλές ακαδημίες, προοπτική ως ομάδα κ.λπ., αλλά και εκεί δεν έμεινε.

Η σκέψη που κυκλοφορεί ότι μπορεί να φέρει τον Γουέμπ ο ΠΑΟΚ για να ρίξει δίχτυα στην αγορά της Αγγλίας, δεν έχει καμία λογική βάση. Δεν παίρνεις τεχνικό διευθυντή σε αυτό το επίπεδο για να ρίξεις δίχτυα σε κάποια συγκεκριμένη αγορά - Συνεργάζεσαι με έναν μάνατζερ αν θέλεις να ασχοληθείς με μια αγορά.

Επίσης, όπως πάντα, σημασία έχει αν θεωρούν στην ομάδα ότι μπορεί να τηρήσει το πλάνο που έχει εκπονηθεί. Γιατί ο Γουέμπ έχει δουλέψει σε κλαμπ που έχουν εκτόπισμα (η Τότεναμ, για παράδειγμα, δεν σε παίρνει αν δεν έχεις κάτι) αλλά στην Ελλάδα είναι περίεργη κατάσταση με τη συνθήκη να δώσει χρόνο μια ομάδα σε κάποιον συνεργάτη της. Πολύ περισσότερο σε ομάδα με τα χαρακτηριστικά του Δικέφαλου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Απαντήσεις" Καρυπίδη μετά τον Ολυμπιακό - "Αρπάζει" παίκτη από ΑΕΚ - "Μάχη" με ΠΑΟΚ για τον...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags