Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Στον ΠΑΟΚ ο καλύτερος χαφ της Ελλάδας - Βρήκε... νέο δεκάρι ο Λουτσέσκου - Την "πληρώνει" ο Βαρέλα!
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-15 20:16:00

Στον ΠΑΟΚ ο καλύτερος χαφ της Ελλάδας - Βρήκε... νέο δεκάρι ο Λουτσέσκου - Την "πληρώνει" ο Βαρέλα!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Στον ΠΑΟΚ ο καλύτερος χαφ της Ελλάδας - Βρήκε... νέο δεκάρι ο Λουτσέσκου - Την "πληρώνει" ο Βαρέλα!

Ο δίκαιος Λουτσέσκου και οι πρώτη αλλαγή στο ρόστερ. Τόλμησε και δικαιώθηκε ο Ρουμάνος στα Γιάννινα. Ο παίκτης που κάνει τη διαφορά στον ΠΑΟΚ, ο αφανής ήρωας και γιατί περνάει δύσκολα ο Βαρέλα.
 

Το τρίποντο στα Γιάννινα ήταν μείζονος σημασίας για τον ΠΑΟΚ, μάλλον κανείς από τους φιλάθλους του όμως δεν είχε προβλέψει ότι θα έρθει με τόσο εμφατικό τρόπο και μια... ξεγυρισμένη τεσσάρα κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Super League.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να αισθάνεται ανακουφισμένος, καθώς αναζητούσε μια τέτοια νίκη για να ανεβάσει την τσακισμένη ψυχολογία των παικτών του. Ο Ρουμάνος τόλμησε να ρισκάρει, δίνοντας τόπο στα νιάτα και προσφέροντας ενέσεις φρεσκάδας στην ενδεκάδα της ομάδας του, δικαιώθηκε και μπορεί να χαμογελάσει μετά από καιρό.

Όχι ότι ο Δικέφαλος έθελξε σε ολόκληρο το 90λεπτο, αφού ήταν εξαιρετικά ανούσιος στο πρώτο ημίχρονο. Προηγήθηκε με ένα πέναλτι που ήρθε... από το πουθενά, αλλά στο δεύτερο μέρος έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο.

Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για τον Γιάσμιν Κούρτιτς, που όσο εξελίσσεται η σεζόν αποδεικνύεται "διαμάντι" για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η πολυεπίπεδη προσφορά του δεν περιορίζεται στα 8 γκολ που έχει πετύχει φέτος. Μιλάμε για τον πιο πλήρη χαφ του πρωταθλήματος, έναν παίκτη που σκοράρει, δημιουργεί, τρέχει, μαρκάρει και πάνω από όλα, είναι ηγέτης!

Τεράστιο ρόλο στην "ανάσταση" του Δικεφάλου έχει παίξει και η επιστροφή του Αουγκούστο. Μπορεί να έγινε πολύς λόγος για τις απουσίες του Ίνγκασον, του Βιεϊρίνια και του Μιτρίτσα, αλλά ο Αουγκούστο είναι ακόμα πιο καθοριστικός για την ομάδα. Ο Λουτσέσκου τον έχει μετατρέψει από 6άρι σε έναν υπερπλήρη box-to-box μέσο (στοιχείο που αυτομάτως ανεβάζει και την τιμή του στην αγορά, άλλωστε είναι από τους παίκτες που βρίσκονται στη "βιτρίνα"). Στα Γιάννινα ξεκίνησε ως "δεκάρι", όμως στην πραγματικότητα ο ρόλος του ήταν πιο σύνθετος. Ήταν ο παίκτης που "κατάπιε" χιλιόμετρα, γυρνούσε πίσω για να λειτουργήσει ως πλέι μέικερ και παράλληλα πατούσε την αντίπαλη περιοχή με μεγάλη συχνότητα. Το γκολ που πέτυχε αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας σπουδαίας εμφάνισης.

Έχοντας δύο "μηχανάκια" που τα έκαναν όλα στο πλάι του, ο Χάρης Τσιγγάρας αρκέστηκε στα βασικά, ήταν απλός στο παιχνίδι του και έκανε μια χαρά τη δουλειά του. Δε νοείται να είναι παραγκωνισμένος ένας ταλαντούχος Έλληνας παίκτης για να παίζει ο Εσίτι, ένας ακριβοπληρωμένος ξένος που δεν παρουσιάζει τίποτα παραπάνω από τον Τσιγγάρα στο παιχνίδι του.

Ο Λουτσέσκου ήταν δίκαιος τόσο με αυτόν όσο και με τον Λύρατζη, δεν δίστασε να τους επιβραβεύσει για την καλή τους εμφάνιση κόντρα στη Λαμία και μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει, ο ίδιος και η ομάδα, από την αξιοποίηση ελπιδοφόρων ποδοσφαιριστών.

Η περιβόητη "ανανέωση" του ΠΑΟΚ έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται, με τους νεαρότερους παίκτες να παίρνουν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής λόγω των συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ο πρώτος που φαίνεται να την πληρώνει μετά τις τελευταίες κακές εμφανίσεις του είναι ο Βαρέλα, που έμεινε και πάλι στον πάγκο. Με την επιστροφή του Ίνγκασον και το ανέβασμα των Μιχαηλίδη, Μιχάι, ο Αφρικανός μένει πίσω στην ιεραρχία των στόπερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα αλλάζει όλα ο Γιώργος Σαββίδης - Αυτόν φέρνει στον ΠΑΟΚ μετά τον ΠΑΣ - Μεταγραφή από Αγγλία!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags