Ολυμπιακός: Ήταν 14 του περασμένου Οκτώβρη όταν σας έγραφα: Πόρτο και Ρούμπεν Σεμέδο. «Αυτή η... κολόνια δεν ξέρω αν κρατάει χρόνια αλλά αρκετό καιρό σίγουρα. Αυτό που μπορούμε τώρα να συζητήσουμε σοβαρά εγώ κι εσείς είναι το εξής: κρατήστε σφιχτά στη μνήμη σας το όνομα της Πόρτο. Και κρατήστε το σφιχτά δίπλα σ'εκείνο του Ρούμπεν Σεμέδο. Αυτή η ιστορία, μαθαίνω, δεν έχει τελειώσει. Οι «δράκοι» ακόμα τον... λιγουρεύονται.

Εκτός απροόπτου λοιπόν, ο Γενάρης θα είναι πολύ... καυτός για το συγκεκριμένο θέμα». Και κατέληγα σ' εκείνο το boxtobox: «Μόνο που, βλέποντας σε τι φάση είναι η σχέση του παίκτη με την ελληνική πραγματικότητα, ελπίζουν / πιστεύουν ότι θα τον πάρουν σχεδόν τσάμπα. Θα πρέπει λοιπόν να τους πει κάποιος εγκαίρως να αλλάξουν πλευρό».

Τι μου λένε κάποιοι φίλοι τώρα; Ότι η Πόρτο έκανε μια πρώτη πρόταση στον Ολυμπιακό για αγορά του παίκτη 1 εκατ.ευρώ. Φυσικά απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Το να τον χαρίσει δεν εξυπηρετεί τίποτα. Ναι, ΟΚ, υπάρχει και το βαρύ του συμβόλαιο αλλά ο Ολυμπιακός έχτισε με κόπο και χρήμα το όνομά του πανευρωπαϊκά ως ένα σοβαρό selling αλλά και buying (πουλάει και αγοράζει) κλαμπ. Δεν θα αρχίσει πρόωρα τις εκπτώσεις και μάλιστα στο... 90%!

Προφανώς καταλαβαίνουν άπαντες πως τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα και περιορισμένα. Η κατάσταση δεν επιτρέπει μεγάλη ευελιξία. Όχι όμως και να τον χαρίσει τον παίκτη. Ένα αξιοπρεπές αντίτιμο θέλουν οι Πειραιώτες που θα αφήσει όλους ικανοποιημένους. Τώρα στην Πορτογαλία γράφουν για περίπου 1 εκατ.ευρώ για δανεισμό και οψιόν αγοράς κοντά στα 5 εκατ. Δεν ξέρω αν θα γίνει έτσι το deal. Ξέρω ότι η Πόρτο πρέπει να βάλει βαθύτερα το χέρι στην τσέπη από 'κείνη την λίγο αστεία πρόταση που έκανε αρχικά.

ΥΓ: Παρεμπιπτόντως, και ο Ζβέτοζαρ Μάρκοβιτς αναμένεται να αποχωρήσει με δανεισμό τον Γενάρη για άλλη ομάδα. Θα είναι καλύτερο και για 'κείνον. Αναζητείται ήδη ομάδα αφού δεν... χωράει ούτε για ευκαιρία πια στο ρόστερ του Ολυμπιακού και στη Β' ομάδα δεν... ψήνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τέλειωσε τις μεταγραφές ο Μαρινάκης - Τάνκερ, πλοία και Μανωλάς - Αλλάζει το σύστημα ο Μαρτίνς"