Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Δικαίωση Γιοβάνοβιτς με Βιγιαφάνιες - "Κόκκινο πανί" ο Περέα - Ανατροπή με τον… φευγάτο!
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-19 22:49:00

Δικαίωση Γιοβάνοβιτς με Βιγιαφάνιες - "Κόκκινο πανί" ο Περέα - Ανατροπή με τον… φευγάτο!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Δικαίωση Γιοβάνοβιτς με Βιγιαφάνιες - "Κόκκινο πανί" ο Περέα - Ανατροπή με τον… φευγάτο!

Ποιους παίκτες "κέρδισε" ο Σέρβος κόουτς και η γιούχα στη Λεωφόρο. Πώς έφτασε ο Παναθηναϊκός στη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ, οι παλιοί που… επιστρέφουν και οι Βιτάλ – Παλάσιος που συνεχίζουν να προβληματίζουν. Ποιος έκανε όμως τη μεγάλη έκπληξη;

Μια πολύ κρίσιμη νίκη πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα δίχως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Το γεγονός ότι η επικράτηση του Τριφυλλιού ήταν "επαγγελματική", όπως συνηθίζουμε να λέμε στην ποδοσφαιριστή αργκό, έχει τη σημασία του για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Το να μπορεί να νικά μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος χωρίς να θέλξει με την εικόνα της, δείχνει ότι χτίζει χαρακτήρα.

Εκτός από την άνοδο στην 4η θέση, ο Παναθηναϊκός είχε αρκετά οφέλη από το παιχνίδι σε ατομικό επίπεδο. Πρώτο και σημαντικότερο η επιστροφή του Μπαρτ Σένκεφελντ, που ξεκίνησε βασικός μετά από επτά μήνες και έβγαλε ολόκληρο το 90λεπτο. Όχι μόνο αυτό, αλλά τα πήγε πολύ καλά (σ.σ. όπως και ο Βέλεθ φυσικά) απέναντι σε ένα εξαιρετικά αποδοτικό επιθετικό δίδυμο, όπως αυτό του Περέα με τον Μιλιντσεάνου. Οι Πράσινοι δεν "έφαγαν" ούτε μια κλασική ευκαιρία για γκολ σε κανονική ροή αγώνα.

Είναι δεδομένο πως ο υγιής Σένκεφελντ ανεβάζει επίπεδο την άμυνα του Παναθηναϊκού, συνεπώς εάν όλα πάνε καλά με τον Ολλανδό, είναι πιθανό να μη γίνει τελικά μεταγραφή για το κέντρο της άμυνας τον Ιανουάριο.

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήταν ο παίκτης-κλειδί στη νίκη του Τριφυλλιού, κάνοντας ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι τυχαίο που έφτιαξε και τα δύο γκολ, μιας και είναι ο παίκτης των Πρασίνων με τα πιο "γλυκά" πόδια και τη μεγαλύτερη έφεση στο κάθετο παιχνίδι.

Οι Βιγιαφάνιες και Μακέντα έγιναν οι πρώτοι που ξαναμπήκαν στα βασικά πλάνα του Γιοβάνοβιτς, σε μια λίστα παικτών που μεγαλώνει, αφού σε αυτή έχει προστεθεί πλέον και ο Σάντσες! Από εκεί που βρισκόταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας, με το ονομά του να εμπλέκεται σε σενάρια αποχώρησης, ο Αργεντινός έχει γίνει πλέον βασικός, κερδίζοντας με την αξία του τη μάχη για την ενδεκάδα από τον Κώτσιρα. Το δε γκολ που σημείωσε απόψε αποτέλεσε μια πολύ μεγάλη ψυχολογική "ένεση" για τον Σάντσες.

Κατά τα άλλα, μπορεί ο Γιοβάνοβιτς να έχει ακούσει πολλά για την επιμονή του να ξεκινά με τον Μαουρίσιο και να αφήνει τον Αλεξανδρόπουλο στον πάγκο, όσο όμως ο Βραζιλιάνος παίζει καλά, πατά περιοχή με συνέπεια ως κρυφός επιθετικός και σκοράρει, είναι δύσκολο για τον προπονητή να τον βγάλει από την ενδεκάδα.

Στον αντίποδα, ο Παλάσιος δεν μπόρεσε να "χτίσει" πάνω στο γκολ που πέτυχε την προηγούμενη εβδομάδα, αφού ήταν πολύ ανούσιος και δεν του βγήκε τίποτα στο ματς. Το ίδιο ισχύει και με τον Βιτάλ, ο οποίος δεν προσέφερε σχεδόν τίποτα μπαίνοντας ως αλλαγή και παραμένει... σκιά του παίκτη που είδαμε στις πρώτες αγωνιστικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους Πράσινους ξένισε αρκετά η συμπεριφορά του Χουάν Περέα στην επιστροφή του στη Λεωφόρο. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού είχε αρκετά νεύρα, έπεσε στο χορτάρι πολλές φορές και διαμαρτύρηθηκε με έντονο τρόπο στους διαιτητές. Εκνεύρισε έτσι και τους οπαδούς του Τριφυλλιού, με αποτέλεσμα να τον γιουχάρουν. Άνοιξε βεντέτα με τον κόσμο της πρώην ομάδας του ο Κολομβιανός επιθετικός και μάλλον θα γίνεται "κόκκινο πανί" όποτε παίζει στη Λεοφώρο από εδώ και πέρα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σφήνα" Ολυμπιακού σε ΠΑΟ και Άρη - Αυτόν ζήτησε ο Μαρτίνς - "Επιθετικός μπακ από υψηλό επίπεδο"

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags