Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Γι’ αυτό δεν παίζει ο Αλεξανδρόπουλος - Άφωνοι με Βιγιαφάνιες - Άλλος είναι το κρυφό όπλο Γιοβάνοβιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-23 19:53:00

Γι’ αυτό δεν παίζει ο Αλεξανδρόπουλος - "Άφωνοι" με Βίγια - Άλλος είναι το κρυφό όπλο Γιοβάνοβιτς!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Γι’ αυτό δεν παίζει ο Αλεξανδρόπουλος - "Άφωνοι" με Βίγια - Άλλος είναι το κρυφό όπλο Γιοβάνοβιτς!

Ο δραστήριος Χατζηγιοβάνης, ο Παλάσιος και το μεγάλο πρόβλημα. Ποιο είναι τοι στοιχείο που δείχνει ότι οι Πράσινοι προοδεύουν και γιατί έχει χάσει τη θέση στην ενδεκάδα ο Αλεξανδρόπουλος

Παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του, ο Παναθηναϊκός παραχώρησε μια βολική ισοπαλία στον Βόλο και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Μια πρόκριση που ήρθε με... αχρείαστο άγχος, αφού οι Πράσινοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν αν και ήταν σαφώς ανώτεροι. Ένα γκολ του Βόλου θα του χάριζε την πρόκριση και θα αποτελούσε τεράστιο κάζο για το Τριφύλλι.

Στην αποτελεσματικότητα η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πήρε χαμηλό βαθμό, όσο περνά όμως ο καιρός δείχνει να βρίσκει μια αγωνιστική ταυτότητα και να βελτιώνεται διαρκώς. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, λέμε ότι τα γκολ θα έρθουν στην πορεία. Πάντως, στο Τριφύλλι το πρόβλημα της αναποτελεσματικότητας υπάρχει εδώ και καιρό, αφού η ομάδα σκοράρει λίγο σε σχέση με τις φάσεις που δημιουργεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πιο απειλητικός παίκτης των Πρασίνων ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο Μαουρίσιο. Με την ικανότητά του να πατά περιοχή και να παίζει άριστα το ρόλο του κρυφού επιθετικού, ο Βραζιλιάνος είναι ένα από τα μεγάλα όπλα του Γιοβάνοβιτς και έχει καταφέρει να κερδίσει τη θέση του βασικού από τον Αλεξανδρόπουλο. Κόντρα στον Βόλο, του έλειψε το γκολ αλλα ήταν μέσα στις περισσότερες ευκαιρίες που έκαναν οι Πράσινοι και είχε δοκάρι.

Ο Μαουρίσιο χτίζει χημεία με τους Πέρεθ και Βιγιαφάνιες στον άξονα, με τη συγκεκριμένη τριάδα να έχει συμβάλλει κατά πολύ στη βελτίωση του Τριφυλλιού. Όλοι οι προαναφερθέντες παίκτες μπορούν να μοιράσουν άριστα την μπάλα και παράλληλη δεν αμελούν τα αμυντικά τους καθήκοντα. Ακόμα και ο Βιγιαφάνιες, που θεωρείται πιο επιθετικογενής, βγάζει διάθεση και τρομερή ένταση στα μαρκαρίσματά του, έχοντας εξελιχθεί σε εξαιρετικό "οκτάρι". Όταν ο Γιοβάνοβιτς θέλει να προσθέσει ένα "μηχανάκι" στο κέντρο, έχει την πολυτέλεια να φέρνει και τον Αλεξανδρόπουλο από τον πάγκο.

Ο Χατζηγιοβάνης είχε θετική παρουσία απέναντι στον Βόλο, αφού για περίπου 60 λεπτά αποτέλεσε με διαφορά τον πιο δραστήριο παίκτη του Παναθηναϊκού και ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Ρομέρο στην αριστερή πλευρά. Τα χάλασε στις τελικές επιλογές του, κάτι που ούτως ή άλλως δεν είναι δυνατό του σημείο και χρειάζεται δουλειά. Εντούτοις, ο 'Χάτζη" βγάζει μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι του, πηγαίνει συχνά σε ατομικές ενέργειες και δείχνει να είναι πολύ πιο χρήσιμος κόντρα σε κλειστές άμυνες συγκριτικά με τον Παλάσιος.

Ο Αργεντινός δεν τα πήγε άσχημα ως αλλαγή και κέρδισε την αποβολή του Γκρίλο με εξαιρετικό σπριντ. Αν η άμυνα δώσει χώρους στον Παλάσιος, όπως συνέβη στη φάση της αποβολής, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος. Το μειονέκτημά του είναι ότι δεν παρουσιάζει καμία σταθερότητα σε απόδοση και σε πολλά διαστήματα αγώνων "χάνεται". Ως αλλαγή πάντως, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμος, ειδικά όταν ο Παναθηναϊκός έχει κενούς χώρους να εκμεταλλευτεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανηγυρίζει ο Γιοβάνοβιτς - Σούπερ... μεταγραφή στον Παναθηναϊκό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags