Ολυμπιακός: Σε όλα τα ενδιαφέροντα θέματα γύρω από την επικαιρότητα των Ερυθρόλευκων αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ των Πειραιωτών.

Μεταγραφές, η κατάκτηση του πρωταθλήματος, η έλευση του Μανωλά αλλά και η ανανέωση στο συμβόλαιο του Πέδρο Μαρτίνς είναι μερικά μόνο από εκείνα που συζητήσαμε με τον καλό συνάδελφο, στο φινάλε του 2021...

"Ρεκόρ διαφοράς φέτος - Το πιο εύκολο πρωτάθλημα - Υπέρβαση με Αταλάντα"

"Να πούμε, αρχικά, ότι μόνο ο Ολυμπιακός και δύο-τρεις άλλες ομάδες στην Ευρώπη έχουν τέτοια διαφορά, δείχνει και τη διαφορά δυναμικότητας με τις άλλες ομάδες. Μάλιστα, αυτή η διαφορά έχει προκύψει μετά από έναν γύρο πρωταθλήματος. Και με βάση την εικόνα που έχουμε, όχι μόνο δεν την καλύπτουν οι αντίπαλοι αλλά πηγαίνει για ρεκόρ διαφοράς", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο, sportdog, ο Χ. Ευαγγελάτος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η σεζόν παίρνει το πιο εύκολο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και αυτό δείχνει τη διαφορά που υπάρχει σε σχέση με τους υπόλοιπους. Καθάρισε το πιο εύκολο πρωτάθλημα, σε συνδυασμό με την παρουσία στην Ευρώπη που προκρίθηκε από έναν δύσκολο όμιλο και συνεχίζει. Και μάλιστα θα έχει ως αντίπαλό του την Αταλάντα που του δίνει τη δυνατότητα να τα παίξει όλα για όλα απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, αλλά με μια ομάδα που μπορεί να κάνει την υπέρβαση ο Ολυμπιακός".

"Μόνο ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα - Για αυτό είναι κυρίαρχος - Δεν θα παίξει τριάδα με Μανωλά"

Χριστόφορε, είδαμε ότι ο Ολυμπιακός έκανε μια σπουδαία μεταγραφή με τον Μανωλά, ήδη από τις 16 Δεκεμβρίου.

"Πήρε έναν παίκτη που θα τον ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό δίνοντας πάνω από 3 εκατ. στην Νάπολι, ενώ έδωσε σε εκείνον συμβόλαιο 1,6 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Άρα μόνο ο Ολυμπιακός το κάνει στην Ελλάδα και αυτό τον καθιστά κυρίαρχο: Όταν δίνεις λεφτά και φέρνει καλούς ποδοσφαιριστές, και έχεις καλό προπονητή και τον αμείβεις, αυτά τα αποτελέσματα θα έχεις. Υπάρχουν παίκτες που καθάρισαν φέτος, όπως ο Αραμπί και ο Αγκιμπού που ήρθε από το πουθενά και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την εικόνα της ομάδας μέχρι στιγμής. Όπως επίσης να σταθούμε σε Ρέαμπτσιουκ και Λαλά που μπήκαν στο κλίμα και διαμόρφωσαν νέα συνθήκη με τα ανεβάσματά τους".

Θεωρείς ότι η παρουσία τού Μανωλά σε συνδυασμό με το ανέβασμα Ρέαμπτσιουκ-Λαλά μπορεί να οδηγήσει ξανά σε τριάδα τον Μαρτίνς;

"Θεωρώ ότι ελάχιστα ματς θα παίξει με τρεις στα μετόπισθεν ο Μαρτίνς, και εκτιμώ ότι με βάση την εικόνα που έχουμε έκανε την κίνηση του Μανωλά και για φέτος αλλά και για το μέλλον. Μένει να δούμε τι θα γίνει και με τον Σεμέδο, αλλά όταν ο Μανωλάς θέλει να έρθει και το δείχνει δεν τον αφήνεις χωρίς να υπογράψεις μαζί του".

"Εκεί μπορεί να πάρει παίκτη - Δεν ζήτησε δημιουργικό χαφ - Εχέγγυο στον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς"

Τι άλλο να περιμένουμε από μεταγραφές;

"Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός με τη διαφορά όπως είναι τώρα, θα εστιάσει στο να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που είναι στη β΄ ομάδα. Αυτό είναι το λογικό. Ο Σουρλής αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής, ο Αποστολόπουλος και άλλα παιδιά που έχουν τη δυνατότητα να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Να δούμε αν ο Ολυμπιακός θα μπει σε διαδικασία για την απόκτηση παίκτη που θα είναι μπακ απ του Ρέαμπτσιουκ. Εκεί που ήθελε μεταγραφή, την έκανε με τον Μανωλά, και μένει να δούμε το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην απόκτηση χαφ".

Πόσο αλλάζει τον μεταγραφικό σχεδιασμό η παρουσία του Καμαρά στην ομάδα;

"Αρχικά να πούμε ότι δεν έχει πει ότι ότι θέλει έναν πιο δημιουργικό μέσο ο Μαρτίνς. Είναι σημαντικό ότι μένει ο Καμαρά, παρότι δεν είναι στο καλύτερο φεγγάρι της καριέρας του. Αλλά θα δώσει ανάσες στον Εμβιλά αμυντικά αν χρειαστεί".

Τέλος, πώς σχολιάζεις το θέμα τής παραμονής τού Μαρτίνς πώς το σχολιάζεις;

"Είναι σημαντικό και το έχει πει και ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες, ότι προτεραιότητα είναι να μείνει. Και ο Ολυμπιακός πόνταρε στο συγκεκριμένο πλάνο πριν από 4 χρόνια και είναι λογικό να επιθυμεί την παραμονή του. Ο Μαρτίνς παίρνει 1 εκατ. ευρώ, πολύ καλά λεφτά, και έχει όλες τις συνθήκες όπως επιθυμεί για να δουλέψει. Να πούμε ότι και το όνομά του στον Ολυμπιακό το έφτιαξε. Άρα ξέρει ότι η παρουσία του είναι εχέγγυο για τον Ολυμπιακό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή... τριών εκατομμυρίων με Κούτρη - "Πανηγυρίζουν" στον Ολυμπιακό - Ξεκάθαρος ο Μαρτίνς!