Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΟΦΗ: Ο ΠΑΟΚ "καθάρισε" τον ΟΦΗ σε ματς... φωτιά - Χαμός με τη διαιτησία και το VAR!
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-15 21:24:00

Ο ΠΑΟΚ "καθάρισε" τον ΟΦΗ σε ματς... φωτιά - Χαμός με τη διαιτησία και το VAR!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ο ΠΑΟΚ "καθάρισε" τον ΟΦΗ σε ματς... φωτιά - Χαμός με τη διαιτησία και το VAR!

Ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 3-0 της ομάδας του Ηρακλείου, που διαμαρτύρεται για το πρώτο γκολ, αφού ο διαιτητής Φωτιάς ακύρωσε τέρμα του ΟΦΗ και γύρισε τη φάση πίσω για να δώσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ: Με επεισοδιακό τρόπο ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 3-0 του ΟΦΗ στην Τούμπα, έφτασε τους 34 βαθμούς και προσπέρασε κατά έναν πόντο -προσωρινά- την ΑΕΚ, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ο Κούρτιτς ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα με δύο γκολ (55', 76'), ενώ ο Σφιντέρσκι έκανε το τελικό 3-0 στο 84'.

Ωστόσο, το πρώτο γκολ του ματς επετεύχθη με ιδιαίτερα περιπετειώδη τρόπο, καθώς στο 50' ο ΟΦΗ σκόραρε με τον Τσιλιανίδη, αλλά μετά από υπόδειξη του VAR, ο διαιτητής Φωτιάς ακύρωσε το γκολ και έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για χέρι του Βούρου στην προηγούμενη φάση!

Η ήττα στην Τούμπα είχε ως αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να παραμείνει στους 26 βαθμούς, όντας ισόβαθμος με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό στην 4η θέση.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πασχαλάκης, με τους Κρέσπο και Ίνγκασον στο κέντρο της άμυνας, τον Λύρατζη δεξί μπακ και τον Βιεϊρίνια αριστερό. Τσιγγάρας και Κούρτιτς έπαιξαν στον άξονα και μπροστά τους ο Αουγκούστο, ενώ οι Ζίβκοβιτς και Μιτρίτσα κάλυψαν τις δύο πλευρές, με τον Άκπομ να κινείται στην κορυφή της επίθεσης.

Με σχηματισμό 4-1-4-1 αγωνίστηκε ο ΟΦΗ του Νίκου Νιόπλια. Τερματοφύλακας ήταν ο Βάτερμαν, με τετράδα στην άμυνα τους Βούρο, Πασαλίδη, Γιαννούλη και Μπαλογιάννη, από δεξιά προς αριστερά. Ο Μεγιάδο ήταν το αμυντικό χαφ, έχοντας μπροστα του τους Γκαγιέγκος, Ντε Γκούζμαν, Νέιρα, Τοράλ και τον Τσιλιανίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Το στοιχείο που έδωσε ενδιαφέρον στα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν η τάση των δύο ομάδων να πιέζουν ψηλά στο αντίπαλο μισό, αφού με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκαν οι πρώτες μεγάλες ευκαιρίες του ματς. Στο 7' οι παίκτες του ΠΑΟΚ πίεσαν ψηλά και έκλεψαν την μπάλα, με τον Αουγκούστο να φεύγει τετ α τετ με τον Βάτερμαν αλλά να πλασάρει άουτ. Αντίστοιχα, στο 11' οι Κρητικοί έκλεψαν ψηλά και ο Τσιλιανίδης έφτασε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως σούταρε άουτ.

Η συνέχεια του αγώνα δεν ήταν ανάλογη, μιας και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει ψηλά και να κλέβει την μπάλα σε κάποιες περιπτώσεις, δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά και είχε μόνο δύο... υποψίες ευκαιρίας, με τον Κούρτιτς στο 21' και τον Ίνγκασον στο 45'.

Ο εξαιρετικά οργανωμένος ΟΦΗ κράτησε με ευκολία το μηδέν και έψαξε τις στιγμές του στην επίθεση. Στο 33' ο Τοράλ βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στα χέρια του Πασχαλάκη με συρτό σουτ, ενώ στο 40' ο ίδιος παίκτης αστόχησε με εντυπωσιακό ανάποδο "ψαλίδι".

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ζίβκοβιτς ο Βάτερμαν μπλόκαρε ένα καλό σουτ του Ζίβκοβιτς και λίγο αργότερα το παιχνίδι πήρε... φωτιά εξαιτίας μια απίθανης φάσης.

Στο 50' ο Βούρος έδιωξε την μπάλα μετά από γύρισμα του Ζίβκοβιτς, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρονται ότι έγινε χέρι εντός περιοχής. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Μπαλογγιάνης σούταρε δυνατά και ο Πασχαλάκης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, με τον Τσιλιανίδη να σκοράρει για τον ΟΦΗ προ κενής εστίας. Ωστόσο, το VAR ειδοποίησε τον διαιτητή Φωτιά, ο οποίος είδε το ριπλέι και ακύρωσε το γκολ του ΟΦΗ για να σφυρίξει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στην προηγούμενη φάση! Οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση, ενώ και οι παίκτες του Δικεφάλου φώναξαν ότι ο Βούρος θα έπρεπε να δει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί, κάτι που δεν συνέβη! Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ στο 55'.

Το παιχνίδι έγινε αρκετά νευρικό με πολλά φάουλ και ένταση μετά το γκολ. Όντες εμφανώς εκνευρισμένοι, οι παίκτες του ΟΦΗ δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό και να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία. Στο 76' ο Κούρτιτς έκανε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ με κοντινή προβολή από γύρισμα του Μπίσεσβαρ, σφραγίζοντας τη νίκη του Δικεφάλου.

Στο 83' ακυρώθηκε ένα εντυπωσιακό με δυνατό δεξί σουτ από τον Σφιντέρσκι για οφσάιντ, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Πολωνός εκμεταλλεύτηκε σοβαρό λάθος του Βάτερμαν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας, γράφοντας το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ντάγκλας Αουγκούστο (63’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (63’ Ζαμπά), Άκπομ.

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Βάτερμαν, Πασαλίδης (88’ Μαρινάκης), Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (70’ Καμαόυ), Τοράλ (83’ Ναμπί), Γκαγιέγκος, Νέιρα (83’ Φαν Ντούινεν), Ντε Γκουζμάν, Τσιλιανίδης (70’ Ντουρμισάι).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags