Super League: Ο Παναγιώτης Βαρούχας έκανε την ανάλυση των επίμαχων φάσεων της 20ής αγωνιστικής στην "Αθλητική Κυριακή", σε ένα Σαββατοκύριακο που έγινε πολύ μεγάλη κουβέντα για τη διαιτησία.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας χαρακτήρισε εύκολο παιχνίδι για τους διαιτητές το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Τούμπα. Ο καθηγητής διαιτησίας τόνισε ότι σωστά υποδείχθηκε το κόρνερ, από το οποίο προήλθε το γκολ του Ολυμπιακού, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι ο σκόρερ Τικίνιο δεν ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στην πιο "καυτή" φάση του ντέρμπι, που έλαβε χώρα στο 89ο λεπτό, ο παλαίμαχος διαιτητής υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού για χέρι του Σίντκλεϊ, καθώς η μπάλα βρίσκει πρώτα στο πόδι του Βραζιλιάνου και εν συνεχεία στο χέρι του, κάτι που δεν συνιστά παράβαση.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας δικαίωσε διαιτητή και VAR σε όλες τις επίμαχες φάσεις του ΑΕΚ - Βόλος. Στο 6ο λεπτό δόθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ μετά από εξέταση του VAR, με τον καθηγητή διαιτησίας να συμφωνεί με την υπόδειξη, αφού ο Πουρίτα πάτησε τον Τσούμπερ χαμηλά στο πόδι. Αντίστοιχα, τόνισε ότι είναι σωστό το πέναλτι υπέρ του Βόλου στο 82' για αγκωνιά του Τζαβέλλα στον Ρίνερ και σημείωσε ότι ο ρέφερι Μανούχος θα έπρεπε να δει την παράβαση, αφού ήταν κοντά στη φάση, δίχως να χρειαστεί τη συνδρομή του VAR.

Τέλος, συμφώνησε με την απόφαση για αποβολή του Φαν Βέερτ στο 87', ξεκαθαρίζοντας ότι ορθώς είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα γιατί χτύπησε τον Ρότα, άσχετα εάν είχε πρόθεση να βρει την μπάλα.

Μπορεί να έγινε πολλή συζήτηση για τα σφυρίγματα στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης, όμως ο Παναγιώτης Βαρούχας εξέφρασε την άποψη ότι όλες οι κρίσιμες αποφάσεις του Τάσου Σιδηρόπουλου ήταν οι ενδεδειγμένες. Ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας είπε ότι αμφότερες οι κίτρινες κάρτες που αντίκρισε ο Μουνάφο ήταν σωστές, καθώς στην πρώτη περίπτωση (45+1') κράτησε παρατεταμένα τον Μαουρίσιο και στη δεύτερη (73') σταμάτησε σκόπιμα την μπάλα με το χέρι.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας συμφώνησε με την υπόδειξη πέναλτι για τον Αστέρα στο 82' έπειτα από κλωτσιά του Σάντσες στον Ριέρα, παρά το γεγονός ότι ο αμυντικός του Παναθηναϊκού προσπάθησε να παίξει την μπάλα, αφού τελικά δεν τη βρήκε. Μάλιστα δικαιολόγησε τον Σιδηρόπουλο που χρειάστηκε το VAR για να καταλογίσει την παράβαση, τονίζοντας ότι ήταν δύσκολο να δει καθαρά τη φάση από τη θέση που είχε.

Για την πολυσυζητημένη φάση με το ακυρωθέν γκολ του Αϊτόρ στο 90', δήλωσε ότι ορθώς το τέρμα δεν μέτρησε. Μπορεί η μπάλα να φτάνει στον άσο του Παναθηναϊκού από παρέμβαση αμυντικού, αλλά ο Παναγιώτης Βαρούχας διευκρίνισε πως δεν υπάρχει "κακό παίξιμο" όταν ο αμυντικός προσπαθεί να αποσοβήσει την παραβίαση της εστίας του και βρίσκει την μπάλα, συνεπώς σωστά δόθηκε το οφσάιντ. Τέλος, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πέναλτι για τον Παναθηναϊκό στο 90+7, σε πτώση του Βέλεθ.

Η χειρότερη διαιτησία της αγωνιστικής, βάσει των όσων ανέλυσε ο Παναγιώτης Βαρούχας, έλαβε χώρα στο Αγρίνιο, στο ματς του Παναιτωλικού με τον Άρη.

Ο παλαίμαχος διαιτητής εξέφρασε την άποψη ότι η υπόδειξη του πρώτου πέναλτι για τον Άρη (3') είναι λανθασμένη, μιας και το φάουλ του Φλόρες στον Εντιαγέ γίνεται εκτός περιοχής, ενώ στη συνέχεια ο άσος του Άρ γλιστρά δίχως να τον έχει ανατρέψει ο αντίπαλος. Παράλληλα, τόνισε ότι ο σκόρερ του πέναλτι, Ματίγια, θα έπρεπε να δει την απευθείας κόκκινη κάρτα για άσεμνη χειρονομία στον πανηγυρισμό του.

Κατά τα άλλα, υποστήριξε ότι σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ ένα γκολ του Παναιτωλικού με τον Καρέλη στο 10' και συμφώνησε με την υπόδειξη πέναλτι για τον Άρη στο 18'. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πέναλτι για τον Παναιτωλικό στο 38', αφού η μπάλα βρήκε μεν στο χέρι του Εντιαγέ, αλλά αφού πρώτα είχε χτυπήσει στο σώμα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνω-κάτω η Σούπερ Λιγκ - "Χρυσάφι" οι Άραβες της Νιούκαστλ για κορυφαίο άσο - Πάνω από 10 εκατ.!