Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης: Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε! - "Καθάρισε" με Μουργκ, Κούρτιτς και... άγχος ο ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-02 23:25:00

Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε! - "Καθάρισε" με Μουργκ, Κούρτιτς και... άγχος ο ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε! - "Καθάρισε" με Μουργκ, Κούρτιτς και... άγχος ο ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δικέφαλος του Βορρά επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 2-0 του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη. Μουργκ (31') και Κούρτιτς (90+2' με πέναλτι) πέτυχαν τα γκολ του ΠΑΟΚ, που γλίτωσε την ισοφάριση σε ανεπανάληπτη ευκαιρία του Τσιλούλη στο 81' (με το σκορ στο 1-0).

ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης: Μπορεί να αγχώθηκε στο φινάλε, όμως ο ΠΑΟΚ έφυγε από τη Ριζούπολη με την 7η νίκη του στα 8 τελευταία ματς του στη Super League, επικρατώντας 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης.

Τα γκολ της νίκης για τον ΠΑΟΚ πέτυχαν ο Μουργκ στο 31' και ο Κούρτιτς με εκτέλεση πέναλτι στο 90+2'.  Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχασε πολλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να αγχωθεί στα τελευταία λεπτά.

Στο 81' ο Τσιλούλης θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει, καθώς σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ.

Ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έκανε ο Φιλίπε Σοάρες, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι στις καθυστερήσεις, αντί του -εξαιρετικού- Χάρη Τσιγγάρα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση, 9 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, τη στιγμή που ο Απόλλωνας παραμένει τελευταίος στη βαθμολογία, με διαφορά ενός πόντους από τον προτελευταίο Ατρόμητο.

Έτσι παρατάχθηκαν

Στην επιστροφή στου στον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-4-2-1. Ο Βέρχουλστ κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Λισγάρα, Γιακιμόφσκι και Ντεντάκη στην τριάδα των στόπερ, τον Μπαξεβανίδη δεξί μπακ-χαφ και τον Τουτουαρίμα αριστερό. Κάστρο και Φατιόν ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ οι Γιαννιώτας και Παμλίδης πλαισίωσαν τον Σίνιεβιτς, που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Με 4-2-3-1 αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου, που είχε τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη, με τους Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδη, Σίντκλεϊ, από δεξιά προς αριστερά. Ο Μουργκ κινήθηκε σε ρόλο "δεκαριού" πίσω από τον σέντερ φορ, Άκπομ, ενώ ο Ζίβκοβιτς έπαιξε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και ο Βιεϊρίνια στο αριστερό.

Το ματς

Σε επιθετικό μονόλογο του ΠΑΟΚ εξελίχθηκε το πρώτο ημίωρο του αγώνα, με τον Δικέφαλο να μπαίνει από την αρχή δυνατά, να παίρνει τα ηνία της αναμέτρησης και να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Η πρώτη εξ' αυτών ήταν μια κεφαλιά του Βιεϊρίνια, που μπλόκαρε ο Βέρχουλστ, ενώ στο 6' ο Κούρτιτς πάτησε στην περιοχή του Απόλλωνα και πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Ο Βιεϊρίνια πρωταγωνίστησε σε τεράστια διπλή χαμένη ευκαιρία στο 17', όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από εξαιρετική ντρίμπλα και γύρισμα του Σάστρε. Ο αρχηγός νικήθηκε από τον Βέρχουλστ σε πρώτο χρόνο και έπιασε... αέρα σε σουτ από τη μικρή περιοχή στην επαναφορά. Στο 18' ο Ζίβκοβιτς γύρισε παράλληλα για τον Άκπομ, που βρέθηκε προς κενής εστίας, αλλά ο Λισγάρας έσωσε τον Απόλλωνα με καθοριστικό τάκλιν.

Μια κεφαλιά του Λισγάρα, που έφυγε λίγο άουτ στο 21', ήταν η πρώτη καλή στιγμή για τον Απόλλωνα, όμως η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε καθόλου, με τον ΠΑΟΚ να εξακολουθεί να πιέζει ασφυκτικά και να βάζει συνεχώς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Στο 22' ο Βέρχουλστ νίκησε τον Σίντκλεϊ και στο 30' ο Κούρτιτς έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών, η λύση για τον Δικέφαλο δόθηκε από τον Μουργκ. Έπειτα από μια ακόμα προώθησή του στη μεγάλη περιοχή, ο Κούρτιτς γύρισε την μπάλα παράλληλα για τον Άκπομ και αυτή κατέληξε στον Μουργκ έπειτα από παρέμβαση αμυντικού. Όντας ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι, ο Αυστριακός έκανε ψύχραιμο πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 36' ο Γιαννιώτας έφυγε στην κόντρα μετά από λάθος του Μιχαηλίδη, όμως το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Πασχαλάκη με τα πόδια. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ επενέβη με εντυπωσιακό τρόπο και στο 43', απομακρύνοντας σε κόρνερ το πολύ δυνατό σουτ του Γιακιμόφσκι, που κόντραρε και άλλαξε πορεία.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε το ίδιο δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο, κρατούσε όμως το μηδέν με σχετική άνεση, δίχως να απειλείται από τον Απόλλωνα. Πάντως οι καλές στιγμές δεν έλειψαν από τον Δικέφαλο, με τον Σίντκλεϊ να πλασάρει άουτ έπειτα από φάση διαρκείας στο 55' και τον Βιεϊρίνια να μη βρίσκει εστία με σουτ από πλάγια θέση στη μεγάλη περιοχή. Σε μια... μίνι ευκαιρία για τον Απόλλωνα, ο Πασχαλάκης σταμάτησε τον Τσιλούλη πριν γίνει απειλητικός στο 60'. Η προβολή του Άκπομ μετά από κόρνερ του Μουργκ πέρασε ελάχιστα άουτ στο 67' και ο Βέρχουλστ απέκρουσε δυνατό σουτ του Ζιβκοβιτς στο 80'.

Όσο περνούσε η ώρα και ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε τον τρόπο να "καθαρίσει" το ματς, ο Απόλλωνας κυνηγούσε τις πιθανότητές του για την ισοφάριση. Μάλιστα, μετά το 75' ο Δικέφαλος άρχισε να παρουσιάζει μεγάλη αφέλεια στο παιχνίδι του, δίνοντας χώρους στον Απόλλωνα, που μπόρεσε να βγάλει ορισμένες επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, στο 81', η ομάδα του Φέστα έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Τσιλούλης βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος της μικρής περιοχής από σέντρα του Μαρτίνες, όμως έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια με προβολή!

Το άγχος έφυγε οριστικά από τους ώμους των παικτών του Λουτσέσκου στο 90+2'. Ο Τσόλακ πάσαρε στον ανοιχτό χώρο για τον Τέιλορ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του Απόλλωνα και ανατράπηκε από τον Βέρχουλστ. Ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε πέναλτι, με τον VAR ωστόσο να διαφωνεί και να τον φωνάζουν ώστε να δει τη φάση στο ριπλέι. Έπειτα από αρκετή ώρα εξέτασης του ριπλέι, ο έμπειρος διαιτητής επέμεινε στην αρχική του απόφαση. Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Βέρχουλστ, κάνοντας το τελικό 2-0 με το 14ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας, Γιακιμόφσκι, Τουτουαρίμα (87΄ Λα Πάρα), Φατιόν, Κάστρο, Μπαξεβανίδης (72΄ Μαρτίνες), Παμλίδης (72΄ Παπαγεωργίου), Γιαννιώτας (59΄ Τσιλούλης), Σίγκνεβιτς (59΄ Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (90΄+4 Σοάρες), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Μουργκ (73΄ Σβαμπ), Βιεϊρίνια (64΄ Τέιλορ), Άκπομ (73΄ Τσόλακ).

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags