Ένας άνδρας στο τρίτο αυτοκίνητο της μακάβριας πομπής των δολοφόνων του Άλκη παραμένει το μεγάλο και άλυτο μυστήριο για τις αστυνομικές αρχές.

Αν και η ομερτά έχει «σπάσει» μπροστά στον φόβο των ισοβίων, κανένας από τους κατηγορούμενους, παρά τα αλληλοκαρφώματα μεταξύ τους, δεν τον έχει αναφέρει.

Ο άνδρας -τον οποίο αναζητεί όλη η αστυνομική δύναμη της χώρας- φέρεται να ήταν ο οδηγός του τρίτου από τα αυτοκίνητα που βγήκαν σε κυνήγι θανάτου το βράδυ της επίθεσης.

Το αυτοκίνητο, μάρκας VW, χρώματος ποντικί, έχει καταγραφεί στα βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας αυτός φορούσε σκούφο -ίσως για να κρύψει το πρόσωπό του από τις κάμερες- και συνεπιβάτες του ήταν οι πιο σκληροί από τους χούλιγκαν που φέρεται ότι «θέρισαν» τη ζωή του Άλκη. Ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής με το δρεπάνι, ο 25χρονος γνωστός ως «Αθηναίος» με το στειλιάρι και ο 22χρονος με το μαχαίρι. Στην έκθεση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης προς την ανακρίτρια επισημαίνονται τα εξής για το τρίτο αυτοκίνητο: «Στο τρίτο αυτοκίνητο, μάρκας VW, ο οδηγός ήταν ένας άγνωστος άνδρας, πιθανόν κάτοικος Ωραιοκάστρου, συνοδηγός ο Αλέξανδρος-Ηλίας Βελαλόπουλος, πίσω από τη θέση του οδηγού καθόταν ο Ιωάννης Κουμαρόπουλος και πίσω από τη θέση του συνοδηγού ο Kambo Gerarldi. Τα δύο πρώτα αυτοκίνητα με την άφιξή τους στο σημείο στάθμευσαν εν μέσω της οδού Πλαστήρα, στη συμβολή με την οδό Γαζή, το δε τρίτο κινήθηκε αριστερά στην οδό Γαζή».

Για τους τρεις συνεπιβάτες, στην έκθεση της Διεύθυνση Ασφαλείας προς την ανακρίτρια επισημαίνεται: «Ο Βελαλόπουλος Αλέξανδρος-Ηλίας κρατούσε κατά την επίθεση ξύλινο στειλιάρι. Ο Ιωάννης Κουμαρόπουλος κρατούσε δρεπάνι με το οποίο τραυμάτισε το θύμα και τους παθόντες. Ο Kambo Gerarldi κρατούσε μαχαίρι με το οποίο κατάφερε τραύματα».

Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, και τα οποία έχουν ήδη διαβιβαστεί στην ανακρίτρια, παραπέμπουν σε κάτοικο Ωραιοκάστρου, ενδεχομένως παράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδας, ο οποίος είχε τα μέσα να εξαφανίσει τα ίχνη του και να εξασφαλίσει τη σιωπή των συνεργών του. Για την ακρίβεια, οι υποψίες, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αφορούν άτομο που βρίσκεται στο άμεσο περιβάλλον της διοίκησης ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στα όσα ακούγονται και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης και άλλων εμπλεκόμενων προσώπων, αλλά και συλλήψεως όποιου ατόμου εμπλέκεται στη δολοφονία όσο ψηλά κι αν βρίσκεται.

«Ακούω για κάποιον “μεγάλο” που διαφεύγει της σύλληψης. Για το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει “μικρός” και “μεγάλος”. Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Παρακολουθώ στενά την έρευνα και φαίνεται ότι είναι πιθανόν να υπάρχει κάποιος ακόμα. Η Αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όποιος άλλος εμπλέκεται θα συλληφθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το τέταρτο αυτοκίνητο

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες γίνεται λόγος και για 4ο αυτοκίνητο.

«Διερευνάται η εμπλοκή τέταρτου αυτοκινήτου, κι αυτό θα προκύψει από τον ενδελεχή έλεγχο των καμερών όχι μόνο στον τόπο του εγκλήματος, αλλά του συνόλου των καμερών της Θεσσαλονίκης, γιατί θα γυρίσουν προς τα πίσω την κίνηση των αυτοκινήτων και θα δουν όλη τη διαδρομή τους», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι' αυτό δεν μίλησε ακόμα ο Σαββίδης - Θα κάνουν... μάγκα τον Κούγια - Ετοιμάζουν μεγάλο "χουνέρι"!