Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Δύο... Βαλμπουενά στο Καραϊσκάκη - Λάθος Μαρτίνς, "έκοψε" τον Ολυμπιακό - Μίλα επιτέλους Βατσλίκ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-13 23:38:00

Δύο... Βαλμπουενά στο Καραϊσκάκη - Λάθος Μαρτίνς, "έκοψε" τον Ολυμπιακό - Μίλα επιτέλους Βατσλίκ!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Δύο... Βαλμπουενά στο Καραϊσκάκη - Λάθος Μαρτίνς, "έκοψε" τον Ολυμπιακό - Μίλα επιτέλους Βατσλίκ!

Ο Γάλλος παικταράς που βρήκε αντίπαλο και ο κίνδυνος με Αταλάντα! Πώς και γιατί οι Πειραιώτες νίκησαν στο ντέρμπι και γιατί αναμένεται να πάρουν το πρωτάθλημα, παρότι δεν εντυπωσιάζουν; Τα λάθη από τον πάγκο, ο γκολκίπερ που δεν φωνάζει και ο εντυπωσιακός Άμραμπατ!

Ο Ολυμπιακός έκανε άλλο μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς παρότι δεν ήταν καλός και η ισοπαλία θα ήταν ίσως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ, κατάφερε να νικήσει. Ουσιαστικά, συνέβη ό,τι και στα προηγούμενα ντέρμπι, όταν δεν έχασε στη Λεωφόρο και στην Τούμπα!

Οι Πειραιώτες πάντως ήταν χειρότεροι από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έπαιξαν ποδόσφαιρο για… πεντάλεπτα και στα σημεία ίσως η πληγωμένη και με πάρα πολλά προβλήματα ομάδα του Αργύρη ΓΙαννίκη, να πατούσε καλύτερα. Πάντως, ο Πέδρο Μαρτίνς διάβασε καλά το ματς, στάθηκε τυχερός και εκμεταλλευόμενος στο φινάλε το βάθος του πάγκου του, βρήκε τις δύο-τρεις φάσεις που έψαχνε και κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ, τη στιγμή που αντίπαλος κόουτς έμενε χωρίς επιθετικό.

Πάντως και ο Πορτογάλος έκανε λάθη στο ντέρμπι, καθώς (εκ του αποτελέσματος) η αντικατάσταση του Μαντί Καμαρά αποδείχθηκε λανθασμένη. Ο Αφρικανός χαφ, που έπαιζε στα άκρα για μεγάλο διάστημα, δεν ήταν τόσο κακός για να αντικατασταθεί στο ημίχρονο. Μάλιστα, μετά την αποχώρησή του, οι Πειραιώτες κόπηκαν στα δύο. Έμεινε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης για όσο άντεχε να κάνει παιχνίδι και ένα κέντρο χωρίς τρεξίματα και μαρκαρίσματα. Η Ένωση για περίπου δεκαπέντε λεπτά έκανε πάρτι στο transition, οι φιλοξενούμενοι έφευγαν πολύ εύκολα στην κόντρα και οι Μανωλάς – Παπασταθόπουλος έδιναν μάχες για να προλάβουν και να διώξουν την μπάλα.

Τελικά, αφού άντεξαν και κράτησαν το μηδέν οι Ερυθρόλευκοι, μετά εκμεταλλεύτηκαν την ποιότητα του Ματιέ Βαλμπουενά (απίστευτο πόσο… ανώτερες μοιάζουν οι σέντρες του από οποιοδήποτε άλλο στο γήπεδο!) και την κούραση των αντιπάλων τους και με δύο σοβαρές φάσεις, πήραν άλλο ένα ντέρμπι, που τους δίνει πλέον τον… μισό τίτλο.

Πάντως, η αλήθεια είναι πως ο φετινός Ολυμπιακός μόνο «ανίκητος» δεν μοιάζει, παρότι μέσα στο γήπεδο αποδεικνύεται ανίκητος. Θα καταφέρει άραγε ο Μαρτίνς να έχει ανάλογη τύχη και με την Αταλάντα την Πέμπτη;

ΥΓ. Άλλη μία φάση που παραλίγο να πληρώσει ο Ολυμπιακός από το γεγονός πως ο Τόμας Βατσλίκ δεν μιλάει. Συγκεκριμένα στο παραλίγο αυτογκόλ του Κώστα Μανωλά, η φάση ήταν εύκολη και ο πορτιέρε των Πειραιωτών θα είχε καθαρίσει άνετα, αν ο Έλληνας στόπερ δεν έδιωχνε όπως-όπως επειδή δεν τον άκουσε ποτέ ότι βγήκε. Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν μιλάει στην άμυνά του και το… πλρηώνει, ο Τσέχος που βρίσκεται πάντως σε εξαιρετική κατάσταση.

ΥΓ2. Τρομερή εμφάνιση από τον Νορντίν Άμραμπτ. Θύμισε… Βαλμπουενά πριν δύο – τρία χρόνια. Πρέπει η ΑΕΚ να τον εκμεταλλευτεί και όχι να τον κάψει!
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουλάχιστον τριάρα με Αραούχο - Γελούσε ο Άμραμπατ με Αγκιμπού - Δεν μπορεί το παλικάρι ο Τσούμπερ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags