ΑΕΚ: Ποιός Μάνταλος; Αυτός έκανε τη διαφορά! - MVP το αουτσάιντερ. Για ποιους λόγους επιλέχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Ένωσης ένας αμυντικός.

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στην ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής. Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, η Ένωση κατάφερε να συνδυάσει την επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες, σε συνδυασμό με την απόφαση για τη χρησιμοποίηση της χωρητικότητας στο 50% των γηπέδων, με νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τόσο η ομάδα του Δικέφαλου αετού, όσο και οι φιλοξενούμενοι ταλαιπωρήθηκαν από σημαντικές απουσίες, οι οποίες επηρέασαν τους δύο προπονητές στο στήσιμο της 11άδας!

Για τον Αργύρη Γιαννίκη ήταν ένα περίεργο παιχνίδι καθώς βρέθηκε αντιμέτωπος στην προηγούμενη ομάδα του. Με την πίεση να έχει κορυφωθεί εξαιτίας των αποτυχημένων αποτελεσμάτων τον τελευταίο καιρό, το ματς απέκτησε ακόμα πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα

Οπότε το τρίποντο κατά κάποιον τρόπον τον λύτρωσε, έστω και προσωρινά, από τα προβλήματα. Η συνέχεια θα τον βοηθήσει να τα ξεπεράσει αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προέρχεται από ήττα στο Αγρίνιο, την οποία όπως κάθε αγωνιστική ακολούθησε παράπονα για τη διαιτησία.

Στο ματς της 24ης αγωνιστικής ο game changer ήρθε από τον πάγκο! Ο λόγος για τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος μετά από απουσία σχεδόν ενός μηνός επέστρεψε δριμύτερος και ξεκλείδωσε επιθετικά την ομάδα του, η οποία μέχρι το 69' έδειχνε να έχει κολλήσει απέναντι στον ΠΑΣ.

Ο αρχηγός της Ένωσης μπήκε στο 67' και δύο λεπτά αργότερα, στην πρώτη επαφή με τη μπάλα, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Στο 88' από εκτέλεση κόρνερ από τον ίδιο (και λάθους του Λώλη) στρώθηκε η μπάλα στα πόδια του Ανσαριφάρντ για το 2-0.

Τα πράγματα όμως θα ήταν πολύ διαφορετικά αν ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγούταν στην αρχή της αναμέτρησης. Οι Ηπειρώτες είχαν μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 5'. Αν γινόταν σε εκείνο το σημείο το 0-1 με την ψυχολογία που είχε η ΑΕΚ από τα προηγούμενα παιχνίδια δύσκολα θα μπορούσε να επιστρέψει στο ματς.

Σε αυτήν την καθοριστική στιγμή όμως ο Τσιντώτας επενέβη σωτήρια, σταματώντας αρχικά τον Περέα και στη συνέχεια τον Οικονομόπουλο.

Παρ' όλα αυτά MVP της αναμέτρησης δεν αναδείχτηκε ο Μάνταλος, ούτε ο... φύλακας άγγελος των κιτρινόμαυρων.

Πολυτιμότερος παίκτης βγήκε ένα δεξί μπακ! Ένα αουτσάιντερ δηλαδή. Ο λόγος για τον Λάζαρο Ρότα, ο οποίος ψηφίστηκε να πάρει και το σχετικό βραβείο.

Γιατί ο 24χρονος ανταμείφθηκε σε αυτό το παιχνίδι;

Ο γεννηθείς στην Κατερίνη αμυντικός και τραφείς στην Ακαδημία του Ηρακλή με παραστάσεις από Σλοβακία (Σλαβόι Τρεμπίσοφ, Μιχαλόβτσε) και Ολλανδία (Φορτούνα Σιτάρντ) έκανε ομολογουμένως το καλύτερο φετινό του παιχνίδι στη Super League.

Ενίοτε, σε προηγούμενα παιχνίδια, άκουγε κάποια γαλλικά για λάθη, ιδιαίτερα όταν η ομάδα του ήταν με την πλάτη στον τοίχο, στο ματς με τα Γιάννινα όμως ήταν πραγματικά πανταχού παρών. Σε άμυνα και επίθεση.

Ο Ρότα ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις που δημιούργησε η ΑΕΚ στην αναμέτρηση και πολύ καλή συνεργασία με το τανκ της Ένωσης, Νόρντιν Άμραμπατ που δεν βρήκε δίχτυα, αλλά ήταν κινητικός και με μεγάλες διαθέσεις.

Στο 6' από σέντρα του Ρότα προήλθε η κεφαλιά του Τσούμπερ που έφυγε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν.

 

Στο 37' πάλι από γέμισμα του Ρότα προήλθε η κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Το ίδιο συνέβη και σε πανομοιότυπη φάση στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 67' όταν αυτή τη φορά η προσπάθεια του μεσοεπιθετικού από το Τρινιντάτ και Τομπάνγκο πήγε πάνω στον τερματοφύλακ του «Άγιαξ» της Ηπείρου.

Σε κάθε ευκαιρία που έφτιαξε ο Ρότα τα γεμίσματά του ήταν... γλυκά και ακριβείας. Μόνο η τελική προσπάθεια των συμπαικτών του χάλασε τη συνταγή.

Αυτό δεν συνέβη στο 69' όταν ο Ρότα, αυτήν τη φορά, σέρβιρε για το κεφάλι του Μάνταλου (μετά από πάσα του Άμραμπατ από δεξιά).

Όσον αφορά τα αμυντικά, όποια φάση έκανε ο ΠΑΣ προήλθε από αριστερά, την πλευρά στην οποία εφορμούσε ο Περέα. Ακόμα και σε μία επέλαση του Κολομβιανού, στο 12', ο Ρότα ήταν αυτός που κάλυψε και απομάκρυνε σε κόρνερ την προσπάθεια του ποδοσφαιριστή των Ιωαννίνων.

Η ΑΕΚ στο ματς της Κυριακής πήρε πολλά πράγματα από τον Ρότα! Το μομέντουμ είναι πολύ θετικό, ώστε ο παίκτης να χτίσει πάνω σε αυτό και να καθιερωθεί σε μία θέση που η ομάδα του έχει πρόβλημα.

Στην απέναντι πλευρά πάντως παραξένεψε η επιλογή του αργού Χατζισαφί, ο οποίος τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Περέα. Ίσως ο κόουτς Γιαννίκης να ξέρει κάτι παραπάνω που δεν έβαλε τον Μοχαμαντί...

Την 25η αγωνιστική έρχεται το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Και οι δύο ομάδες έχουν παράπονα από τη διαιτησία.