Με τον Σιμάνσκι ως 6άρι στον χώρο του κέντρου (όχι όμως το κλασσικό λίμπερο μπροστά από τα στόπερ, αλλά λίγο πιο πίσω από το 8άρι) θα βλέπουμε την ΑΕΚ στα επόμενα παιχνίδια, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των Σπάτων.

 

Ο Πολωνός άσος είναι παίκτης με εξαιρετικά στοιχεία για τον χώρο του κέντρου και, δεδομένου ότι η περίπτωση του Λε Ταλέκ όλα δείχνουν ότι έχει "καεί" για τους Κιτρινόμαυρους, φαίνεται ότι θα τον δούμε σε αυτόν τον ρόλο τακτικά μέσα στο επόμενο διάστημα.

 

Άλλωστε, πολύ πιθανό είναι να δούμε βασικό και τον Μάνταλο στην 11άδα τής ΑΕΚ μέσα στο επόμενο διάστημα και όχι τον Τσούμπερ. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, βέβαια, δεν αποκλείεται να πάρει μια ακόμα ευκαιρία ο Αυστριακός άσος.

Σε κάθε περίπτωση με την παγίωση του Άμραμπατ στην 11άδα και τον Λιβάι Γκαρσία να μην βγαίνει από το αρχικό σχήμα, η επιστροφή του Μάνταλου (που σκόραρε κιόλας) δεν μπορεί παρά να φέρει τον Τσούμπερ εκτός 11άδας. Γράφουμε ξανά: Ίσως όχι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά σε κάθε περίπτωση μέσα στα επόμενα παιχνίδια. 

 

Το πιο σημαντικό για την Ένωση, τώρα, είναι να συνεχίσει με καλά αποτελέσματα και πειστικές εμφανίσεις, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τη θέση τού Γιαννίκη στην ομάδα. Γιατί κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί τι θα γίνει αν υπάρξουν συνθήκες για απομάκρυνση στη μέση τής σεζόν του Γιαννίκη. Ποιος θα δεχτεί να έρθει για λίγα ματς, ποιος μπορεί να αλλάξει το κλίμα, τι θα γίνει τη νέα αγωνιστική περίοδο, είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα τεθούν...

 

Με την ευκαιρία, πάντως, αυτό που πιστώνεται στον Γιαννίκη είναι ότι παρουσιάζει μια καλά γυμνασμένη ομάδα - Αν και σε κάποια προηγούμενα παιχνίδια είχε εμφανιστεί πιασμένη η ομάδα, ακριβώς επειδή στη μέση της σεζόν γινόταν προσπάθεια για να βελτιώσει τη φυσική της κατάσταση. Παρόλα αυτά είναι γεγονός ότι παρουσιάζεται διαφορετική.

 

Κίνδυνος να «καούν» παίκτες

 

Τέλος, αυτό που έχει ενδιαφέρον για το πώς διαχειρίζεται καταστάσεις ο Γιαννίκης, αφορά το να... καούν όσο λιγότεροι παίκτες γίνεται. Γιατί με την εξέλιξη που έχει η σεζόν για την Ένωση, είναι πολύ εύκολο να απαξιωθεί το υλικό της.

 

Ήδη, όπως γράψαμε στην αρχή του ρεπορτάζ, ο Λε Ταλέκ έχει "καεί" στα χαφ και θα πρέπει να βρεθεί λύση με το υψηλό συμβόλαιό του (μάλιστα, δεν δοκιμάστηκε ποτέ ως στόπερ, που είναι μια θέση που την "έχει"). Καλό θα είναι να μην υπάρχουν κι άλλοι παίκτες με παρόμοια συμβόλαια και αξία ονόματος που να τεθούν εκτός μάχης...



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καψώνια" Γιαννίκη σε κορυφαίο όνομα - Τον… διώχνει από την ΑΕΚ - Ενημερώθηκε ο μάνατζερ του!