Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΟΦΗ: Σαρωτικός Ολυμπιακός κόντρα στον ΟΦΗ - Του έβαλε... μόνο δύο γκολ - Στο +13 από τον ΠΑΟΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-27 21:23:00

Σαρωτικός Ολυμπιακός κόντρα στον ΟΦΗ - Του έβαλε... μόνο δύο γκολ - Στο +13 από τον ΠΑΟΚ!

του Δημήτρη Σκούφου
Σαρωτικός Ολυμπιακός κόντρα στον ΟΦΗ - Του έβαλε... μόνο δύο γκολ - Στο +13 από τον ΠΑΟΚ!

Με τέρμα του Γκάρι Ροντρίγκες και ένα αυτογκόλ του Ντουρμισάι ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 2-0 τον ΟΦΗ στο Φάληρο και ξέφυγε 13 πόντους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Ακυρώθηκαν δύο γκολ του Ελ Αραμπί από το VAR.

Ολυμπιακός - ΟΦΗ: Σαρωτικός ήταν κόντρα στους Κρητικούς ο Ολυμπιακός μετά τον αποκλεισμό του από την Αταλάντα και επικράτησε εύκολα με 2-0, αν και θα μπορούσε να βάλει ακόμα περισσότερα γκολ.

Το σκορ άνοιξε στο 19' ο Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ στο 89' διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα με αυτογκόλ του Ντουρμισάι. Δύο γκολ του Ελ Αραμπί ακυρώθηκαν σωστά από το VAR. Mε δέκα παίκτες τελείωσε το ματς ο ΟΦΗ, λόγω αποβολής του Γιαννούλη με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 70'.

Πώς παρατάχθηκαν

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Συγκεκριμένα, στο τέρμα ήταν ο Βατσλίκ, στο κέντρο της άμυνας οι Μπα και Σισέ, στο δεξί άκρο ο Λαλά και στο αριστερό ο Κίτσος. Στα χαφ πήραν θέση οι Μπουχαλάκης και Εμβιλά, πιο μπροστά σε τριάδα ήταν οι Ροντρίγκες, Καρβάλιο και Μασούρας και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ελ Αραμπί.

Για τον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τους Επασί, Μαρινάκη, Βούρο, Γιαννούλη, Κοροβέση, Σελίμοβιτς, Στάικο, Μπουζούκη, Τσιλιανίδη, Φαν Ντάινεν και Λάμπρου.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός στο πρώτο ημίχρονο, απειλώντας μόλις στο 2' με ένα γύρισμα του Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ στο 5' έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του με τον Μασούρα να μην μπορεί να κερδίσει τον Επασί και στη συνέχεια τον Ελ Αραμπί να μην μπορεί να κάνει την τελική. Στο 10' ο Καρβάλιο προσέθεσε τον εαυτό του στον πίνακα με τις καλές στιγμές των Ερυθρόλευκων, ενώ στο 11' ο Ελ Αραμπί σκόραρε, αλλά μετά από έλεγχο του VAR το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Μαροκινός είχε κάνει χέρι.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν, έχοντας δώσει τρελό ρυθμό στο ματς, την ώρα που ο ΟΦΗ έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει. Στο 16' ο Μασούρας σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Επασί είπε και πάλι "όχι", όμως στο 19' ήρθε τελικά το γκολ που άξιζε για τον Ολυμπιακό, αφού μετά από γύρισμα του Ελ Αραμπί ο Ροντρίγκες έκανε το συρτό σουτ, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.

Το γκολ δεν έριξε τον ρυθμό του Ολυμπιακού, που απείλησε και στο 25' με σουτ του Καρβάλιο, ενώ στο 27' λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ ο Βούρος από πλευρά ΟΦΗ. Στο 42' ήταν η τελευταία καλή στιγμή για τους Ερυθρόλευκους στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Καρβάλιο έστρωσε για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος έκανε πολύ άστοχο σουτ από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής, καθώς είχε κακή ισορροπία.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53' απείλησε σε διπλή φάση με Ροντρίγκες και Ελ Αραμπί, όμως ο Επασί έσωσε για άλλη μια φορά τον ΟΦΗ, που είχε την πρώτη σημαντική στιγμή του στο ματς στο 57' με ένα σκαστό σουτ του Ντουρμισάι (μπήκε ως αλλαγή στην ανάπαυλα), το οποίο έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ.

Στο 59' και στο 65' οι Ερυθρόλευκοι "έγραψαν" ακόμα δύο φάσεις στο ενεργητικό τους, με Γκάρι και Λαλά, ενώ στο 66' σκόραραν εκ νέου με τον Ελ Αραμπί, όμως το VAR του το ακυρώσε ξανά, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ο Μασούρας είχε στρώσει την μπάλα με το χέρι στον Μαροκινό. Το έργο του ΟΦΗ έγινε ακόμα πιο δύσκολο στο 70', όταν ο Γιαννούλης αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες, σε ανατροπή του Μασούρα λίγα εκατοστά έξω από την περιοχή.

Το φάουλ εκτέλεσε απευθείας ο Βαλμπουενά στο 73', όμως ο Επασί έσωσε και πάλι, ενώ στο 85' ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι σε σουτ του Σισέ. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Ντουρμισάι στο 89', σε φάση ύστερα από φάουλ του Βαλμπουενά και παρέμβαση του παίκτη του ΟΦΗ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (83΄ Βρουσάι), Μπα, Σισέ, Κίτσος, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Ροντρίγκες, Καρβάλιο (90΄+1 Φατιγκά), Μασούρας, Ελ Αραμπί.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης (80΄ Λυμπεράκης), Βούρος, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σελίμοβιτς, Στάικος (61΄ Καμάου), Μπουζούκης, Τσιλιανίδης (46΄ Ντουρμισάι), Φαν Ντάινεν (46΄ Ουές), Λάμπρου (76΄ Πασαλίδης).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags