Ο Κώστας Τσίλης μίλησε στον αέρα του OVERFM και στην εκπομπή «Overlap», στον απόηχο της χθεσινής αναμέτρησης με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ, στάθηκε στην εικόνα που είχε η ΑΕΚ στο ματς, η οποία ήταν απογοητευτική. Φάνηκε για ακόμα μια φορά μέσα στη σεζόν, ότι η ΑΕΚ είναι μια ομάδα αδούλευτη, χωρίς πλάνο. Στηριζόμενη αποκλειστικά στις εμπνεύσεις των επιθετικών της.  Χαρακτηριστικά είπε «Αν θες να καταστρέψεις το παιχνίδι της ΑΕΚ, άφησε την να έχει τη μπάλα». Ενδεικτικό τα 56(!) γεμίσματα που έκανε στην εστία του Πασχαλάκη.

Γενικότερα χθες πιο πιθανό ήταν ο ΠΑΟΚ να ανατρέψει το σκορ, παρά να βάλει δεύτερο γκολ η «Ένωση». Ακόμα και ο υπηρεσιακός τεχνικός της ομάδας, Σωκράτης Οφρυδόπουλος, έλεγε στο δεύτερο ημίχρονο στους παίκτες: «Κάντε ατομικές ενέργειες, κάντε κατι!».

Ο Κώστας Τσίλης είπε πως ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» έκανε ό,τι μπορούσε. Άλλαξε πρόσωπα στην 11αδα, ενώ ενεργοποίησε παίκτες, που επί ημερών Αργύρη Γιαννίκη, είχαν εξαφανιστεί. Ο λόγος για τους Τάνκοβιτς και Μισελέν. Από την άλλη ο Γιαννίκης είχε «στενέψει» το ρόστερ στους 13 με 14 παίκτες.

Η ΑΕΚ στάθηκε και άτυχη γιατί ο καλύτερος της μεσοεπιθετικός χθες, ο Λιβάι Γκαρσία, τραυματίστηκε. Ενώ το μεγάλο της πρόβλημα παραμένει στα χαφ, μιας και δεν έχει κάποιον δημιουργικό μέσο. Ο Πέτρος Μάνταλος, κατόπιν συζήτησης με όλους τους προπονητές, δεν ήταν ποτέ πρόθυμος να αγωνιστεί ως «8άρι».

Όλη η ΑΕΚ στον… αέρα

Έπειτα ο Κώστας Τσίλης, μίλησε για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη. Αφενός κανείς δε ξέρει τι μπορεί να ξημερώσει στην ΑΕΚ, αφετέρου κανείς δε ξέρει πως σκέφτονται τα πράγματα εντός ομάδας. Ως παράδειγμα έφερε την νίκη επί του ΠΑΣ πριν δύο εβδομάδες. Στην ΑΕΚ πίστεψαν ότι τα προηγούμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα ήταν η εξαίρεση, ενώ η νίκη με τον ΠΑΣ ήταν ο κανόνας. Πράγμα που ήταν ακριβώς το αντίθετο. Συμπερασματικά, μπορεί να δούμε στην ΑΕΚ να φεύγει ένας- ένας από αύριο, αλλά μπορεί και να αλλάξει και τίποτα μέχρι το καλοκαίρι. Η ΑΕΚ χρειάζεται άμεσες και στοχευμένες αλλαγές