Facebook Pixel Λαμία - ΠΑΟΚ: Πήρε τη "ναυμαχία" με... καπετάνιο Ζαμπά ο ΠΑΟΚ - Ψυχολογία στα ύψη ενόψει Γάνδης! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-06 20:55:00

Πήρε τη "ναυμαχία" με... καπετάνιο Ζαμπά ο ΠΑΟΚ - Ψυχολογία στα ύψη ενόψει Γάνδης! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Πήρε τη "ναυμαχία" με... καπετάνιο Ζαμπά ο ΠΑΟΚ - Ψυχολογία στα ύψη ενόψει Γάνδης! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 2-0 της Λαμίας, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη κάτω από καταρρακτώδη βροχή και εστιάζει στο μεγάλο παιχνίδι με τη Γάνδη (10/3) για τη φάση των 16 στο Europa Conference League.

Λαμία - ΠΑΟΚ: Χάρη σε γκολ των Ζαμπά και Μιχαηλίδη, ο ΠΑΟΚ έκλεισε με νίκη την κανονική διάρκεια στη Super League, επικρατώντας με 2-0 της Λαμίας εκτός έδρας.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε rotation ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης με τη Γάνδη στην Τούμπα (10/3) για τη φάση των 16 στο Europa Conference Leagueμ ξεκουράζοντας αρκετούς βασικούς παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ως δεύτερος και μπαίνει στα πλέι οφ με -12 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακός και +7 από την τρίτη ΑΕΚ.

Όσο για τη Λαμία, τερμάτισε στη 13η θέση, με +5 από τον ουραγό Απόλλωνα και -3 από τον 12ο Ατρόμητο, και θα παλέψει για την παραμονή στα πλέι άουτ.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε τη Λαμία με σύστημα 4-5-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γκαραβέλης, με τετράδα στην άμυνα τους Προβυδάκη, Λούκας, Αντέτζο και Σαραμαντά, από δεξιά προς αριστερά. Μπεχαράνο, Ταϊρόν και Νούνιες συνέθεσαν την τριάδα του άξονα, ο Ελευθεριάδης κινήθηκε στα αριστερά, ο Μανούσος στα δεξιά και ο Καραμάνος στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου. Τερματοφύλακας ήταν ο Πασχαλάκης, δίδυμο κεντρικών αμυντικών οι Ίνγκασον και Μιχαηλίδης, δεξί μπακ ο Σάστρε και αριστερό ο Σίντκλεϊ. Σβαμπ και Σοάρες ήταν το δίδυμο των κεντρικών χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Ελ Καντουρί. Στις πτέρυγες έπαιξαν οι Ζαμπά και Μουργκ, με τον Τσόλακ στη θέση του σέντερ φορ.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με έντονη βροχόπτωση, η οποία όλο και δυνάμωνε, με αποτέλεσμα ο αγωνιστικός χώρος να είναι "βαρύς" και να δυσκολεύει τις επιθετικές προσπάθειες των δύο ομάδων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πρώτη... υποψία ευκαιρίας στο παιχνίδι ήταν για τον ΠΑΟΚ στο 19ο λεπτό, όταν ο Σοάρες βρέθηκε σε καλή θέση λίγο έξω από τη μεγάληπεριοχή της Λαμίας, αλλά έκανε κακό σουτ, που έφυγε αρκετά μέτρα άουτ.

Ο πιο δραστήριος παίκτης του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Λέο Ζαμπά, που από νωρίς έδειξε να έχει κέφια και πήρε ουκ ολίγες επιθετικές πρωτοβουλίες. Στο 35' ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή έπειτα από κεφαλιά του Τσόλακ, αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη, καθώς ο διαιτητής έκρινε ότι η μπάλα είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου πριν φτάσει στο κεφάλι του Τσόλακ.

Ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ έδειξε την ποιότητά του στο 37', όταν ο Δικέφαλος έφυγε στην αντεπίθεση. Ο Σβαμπ βρήκε τον Ζαμπά, αυτός πήρε την μπάλα από τα αριστερά και έκανε μια φοβερή κούρσα σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου προτού φτάσει απέναντι στον Γκαραβέλη και πλασάρει όμορφα με το αριστερό, κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΟΚ!

Στο 45' ο Ζαμπά είχε ακόμα μια ευκαιρία για γκολ, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ σε κεφαλιά που επιχείρησε μετά από σέντρα του Ελ Καντουρί.

Ο ΠΑΟΚ "καθάρισε" από νωρίς το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας δεύτερο γκολ. Αυτή τη φορά σκόρερ ήταν ο Μιχαηλίδης, που πήρε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μουργκ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 του Δικεφάλου.

Στο 55' ο Ζαμπά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, ενώ ο Γκαραβέλης επενέβη τόσο στο σουτ του Μουργκ στο 59' όσο και σε νέα προσπάθεια του Ζαμπά στο 61'.

Η Λαμία έφτασε πολύ κοντά στη μείωση του σκορ στο 67', με τον Ελευθεριάδη να μην καταφέρνει να σκοράρει, αφού έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μετά από σέντρα του Προβυδάκη ενώ ο Πασχαλάκης ήταν εξουδετερωμένος.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (T. Φέστα): Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Λούκας, Προβυδάκης, Μπεχαράνο (81' Μαζουλουξής), Νούνιες, Τάιρον (54' Μπανγκουρά), Ελευθεριάδης (69' Τσούκαλος), Μανούσος, Καραμάνος (81' Βέλλιος).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον (69' Μιχάι), Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (46' Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Σοάρες (76' Κούρτιτς), Ελ Καντουρί, Μουργκ (69' Α.Ζίβκοβιτς), Ζαμπά, Τσόλακ (81' Άκπομ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags