Facebook Pixel ΑΕΚ: Παραλίγο νέα γκέλα! Ευτυχώς είχε... Τζαβέλλα
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-06 20:54:00

Παραλίγο νέα γκέλα! Ευτυχώς η ΑΕΚ είχε... Τζαβέλλα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Παραλίγο νέα γκέλα! Ευτυχώς η ΑΕΚ είχε... Τζαβέλλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Αστέρα που παραλίγο να κάνει ζημιά στην Ένωση την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ: Παραλίγο νέα γκέλα! Ευτυχώς είχε... Τζαβέλλα. Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Αστέρα που παραλίγο να κάνει ζημιά στην Ένωση την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Με νίκη ολοκλήρωσε την κανονικήν διάρκεια του πρωταθλήματος η ΑΕΚ. Η ομάδα του «Δικέφαλου αετού» επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης και με 46 βαθμούς τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Οι Αρκάδες μετά τη νίκη του ΟΦΗ επί του Απόλλωνα έμειναν εκτός 6άδας.

Η Ένωση προηγήθηκε με τον Αραούχο, οι φιλοξενούμενοι όμως ισοφάρισαν με τον Μπαράλες! Τη νίκη στην ΑΕΚ έδωσε ο Τζαβέλλας, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Σημειωτέον, ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στον πάγκο της ΑΕΚ. Στο τέλος του αγώνα ο Σιμάνσκι δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Μια έκπληξη επιφύλασσε ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος στην ενδεκάδα της ΑΕΚ επιλέγοντας τον Χατζισαφί ως δεύτερο κεντρικό χαφ, δίπλα από τον Σιμόες, με τον Σιμάνσκι να μένει στον πάγκο. Από την πλευρά του Αστέρα, ο Μίλαν Ράσταβατς άλλαξε διάταξη σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τον Ολυμπιακό και επανέφερε το 4-4-2, αφού ο Σέρβος τεχνικός δεν είχε στη διάθεσή του τον Ματίας Ιγκλέσιας και τον Ενέκο Καπίγια.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μισελέν (92' Σβάρνας), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Χατζισαφί (57' Σιμάνσκι), Σιμόες, Μάνταλος (57' Γεβτιτς), Τσούμπερ (68' Τανκοβιτς), Άμραμπατ, Αραούχο (68' Ανσαριφάρντ).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα (84' Γκαρθία), Πίτσου, Χριστόπουλος, Άλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ριέρα (69' Κρέσπι), Σίτο (46' Τιλίκα), Σονί, Μπαράλες.

ΤΟ ΜΑΤΣ

H AEK ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος. Κυκλοφόρησε γρήγορα τη μπάλα και με σημείο αναφοράς τον Αραούχο προσπάθησε να δημιουργήσει απειλές στην περιοχή του Παπαδόπουλου, ο οποίος στην πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης λειτούργησε πολύ θετικά. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα νίκησε στο 8' τον Αργεντινό σε τετ α τετ, δεν ήταν όμως τυχερός 16 λεπτά αργότερα.

Στο 24' από το ίδιο σημείο δεν χάρισε την ευκαιρία στου Αρκάδες και άνοιξε το σκορ δίνοντας την προβάδισμα στους γηπεδούχους! Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση στη συνέχεια προσπαθώντας να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, πέρα από μία κεφαλιά του Βαλιέντε, ύστερα από σέντρα του Ριέρα, που έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, εκεί που η ΑΕΚ είχε την κυριαρχία, μας θύμισε τον γνωστό, κλασσικό, αυτοκαταστροφικό εαυτό της. Ο Αστέρας κατάφερε να πιάσει την κιτρινόμαυρη άμυνα στον ύπνο, στο 57' με τον συνήθη ύποπτο-δήμιο της Ένωσης, Μπαράλες, να ισοφάρισει σε 1-1 με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ.

Οι Αρκάδες έτρεχαν για να κάνουν την ολική ανατροπή, βλέποντας, ότι ο ΟΦΗ προηγείτο του Απόλλωνα, μία εξέλιξη που τον έθετε εκτός 6άδας, με την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται δύο φορές για πέναλτι. Η πρώτη ήταν στο 67' με τον Σιμόες, ενώ η δεύτερη εφτά λεπτά αργότερα με τον Τάνκοβιτς. Και στις δύο περιπτώσεις Σιδηρόπουλος και VAR δεν έδειξαν σημάδια αντίδρασης.

Η Ένωση παρότι έδειχνε αδύναμη να αντιδράσει βρήκε τη λύση να επανακτήσει το προβάδισμα. Στο 81' όμως ο Τζαβέλλας με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ έκανε το 2-1, το οποίο ήταν και τελικό σκορ, με την ΑΕΚ να ολοκληρώνει νικηφόρα την κανονική διάρκεια της σεζόν.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags