Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Δεν είναι επιτυχία για Παναθηναϊκό - Υπάρχει πρόβλημα στα ντέρμπι - Θα πάει άκλαυτη η χρονιά αν...
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-08 12:35:00

Δεν είναι επιτυχία για Παναθηναϊκό - Υπάρχει πρόβλημα στα ντέρμπι - Θα πάει άκλαυτη η χρονιά αν...

του Κώστα Γκόντζου
Δεν είναι επιτυχία για Παναθηναϊκό - Υπάρχει πρόβλημα στα ντέρμπι - Θα πάει άκλαυτη η χρονιά αν...

Το Τριφύλλι δεν είναι ούτε ΠΑΣ ούτε ΟΦΗ και πρέπει να το καταλάβουν! Οι Πράσινοι από... χθες κιόλας οφείλουν να ξεχάσουν τα πανηγυρικά και φοβερά και τρομερά που ακολούθησαν την νίκη επί του Ατρομήτου και να σκύψουν σοβαρά το κεφάλι στα προβλήματα, τις αδυναμίες του και κυρίως στις αντικειμενικές δυνατότητες που έχει σαν ομάδα.

Είναι πολύ νωρίς για να γίνει ο οποιοσδήποτε απολογισμός για την φετινή σεζόν του Παναθηναϊκού.

Καλώς ή κακώς, απ' όσα είχε βάλει σαν στόχο στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί και ασφαλώς δεν μπορεί να θεωρηθεί και σαν επιτυχία το γεγονός ότι έφτασε στα πλέϊ-οφ και είναι στα ημιτελικά του κυπέλλου.
 

Αν βέβαια μιλάμε για Παναθηναϊκό.

Γιατί αλλιώτικα και αν μιλάμε απλά για μια ομάδα μεσαίου βεληνεκούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε ναι αλλάζει η κουβέντα και ίσως και να μπορουμε να πούμε ότι τα πήγε καλά.

Τόσο καλά δηλαδή, όσο ο... ΠΑΣ Γιάννινα, ή ο ΟΦΗ και πάει λέγοντας.

Είναι όμως αυτό το ζητούμενο από μια ομάδα που εξακολουθεί να ονομάζεται Παναθηναϊκός και να φοράει την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος;

Δεν νομίζω να χρειάζεται απάντηση το συγκεκριμένο ερώτημα.

Και για να πάμε στο δια ταύτα, ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να πει ότι θα ολοκληρώσει με το μίνιμουμ απαιτητό την σεζόν, να βγει δηλαδή στην Ευρώπη από την διαδικασία των πλεϊ-οφ, θα πρέπει να δει με πολύ σοβαρό και καθαρό μάτι την μέχρι τώρα πορεία του.

Δεν ήταν καλή λοιπόν.


Κι όχι μόνο γιατί τελικά συγκέντρωσε δέκα βαθμούς λιγότερους απ΄ότι πέρυσι στην καταστροφική σεζόν που δεν βγήκε Ευρώπη.

Ούτε για το ότι με τα γκολ του Παλάσιος πανηγύρισε την μόλις δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική με τον Ατρόμητο.

Αλλά πάνω απ' όλα γιατί δεν έδειξε δύο χαρακτηριστικά τα οποία θα παίξουν βασικό ρόλο στα πλέϊ-οφ.


Το πρώτο είναι η σταθερότητα.

Καθώς στην διάρκεια της σεζόν ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε ουσιαστικά να κάνε ένα ολόκληρο μήνα καλό από πλευράς αποτελεσμάτων και εμφανίσεων.

Την μία πάνω και την άλλη στα τάρταρα.

Κι αυτό στα πλέϊ-οφ δεν έχει την πολυτέλεια να το κάνει.

Και γιατί ξεκινάει την μάχη με ντεσαβανταζ στην βαθμολογία από ΑΕΚ και Άρη και γιατί είναι λίγες οι αγωνιστικές και δεν προλαβαίνει να καλύψει την ζημιά από ένα ή ακόμα χειρότερα και δύο άσχημα αποτελέσματα στο ξεκίνημα της διαδικασίας.

 

Το δεύτερο και πιο σοβαρό για τον Παναθηναϊκό, είναι η αδυναμία που έχει δείξει φέτος στα ντέρμπι.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, στις αναμετρήσεις με τις Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και άρη, ο Παναθηναϊκός έχει μόλις δύο νίκες, αυτές με Άρη και ΑΕΚ στην Λεωφόρο.

Με τέτοια συγκομιδή στα ντέρμπι, δεν πας πουθενά στα πλέΙ-οφ.

Χρειάζεται λοιπόν να βρει ο Γιοβάνοβιτς και ο Παναθηναϊκός σαν ομάδα συνολικά, τις λύσεις, την τακτική και την ψυχολογία που απαιτούνται στα συγκεκριμένα παιχνίδια, ώστε να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει.

 

Αλλιώτικα θα μείνει ως συνήθως με τις καλές εντυπώσεις και τους διθυράμβους από κάποιο παιχνίδι που όλα θα έχουν πάει καλά και θα αναζητά δικαιολογίες και άλλοθι για τις αποτυχίες του ή ακόμα χειρότερα για τυχόν συνολική αποτυχία που θα σημάνει η μη έξοδός του στην Ευρώπη.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός από... χθες κιόλας να ξεχάσει τα πανηγυρικά και φοβερά και τρομερά που ακολούθησαν την νίκη επί του Ατρομήτου και να σκύψει σοβαρά το κεφάλι στα προβλήματα, τις αδυναμίες του και κυρίως στις αντικειμενικές δυνατότητες που έχει σαν ομάδα.

Διαφορετικά, και αυτή η σεζόν θα πάει άκλαφτη όπως και οι προηγούμενες και το χειρότερο για τους... ίδιους ακριβώς λόγους και αιτίες με τις προηγούμενες.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Mπουμ" στον Παναθηναϊκό με Κουρμπέλη - Αυτός τον "τελειώνει" από την 11άδα - Βασικός μόνο αν...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags