Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα: Σωτήρας Άκπομ στο 91’! Γλίτωσε το "έμφραγμα" ο ΠΑΟΚ και πήρε την... αγγαρεία στο φινάλε
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-13 23:28:00

Σωτήρας Άκπομ στο 91’! Γλίτωσε το "έμφραγμα" ο ΠΑΟΚ και πήρε την... αγγαρεία στο φινάλε

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Σωτήρας Άκπομ στο 91’! Γλίτωσε το "έμφραγμα" ο ΠΑΟΚ και πήρε την... αγγαρεία στο φινάλε

Ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε στα πλέι οφ με... δραματικό τρόπο, καθώς χρειάστηκε ένα γκολ του Άκπομ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για να καταβάλλει με 1-0 την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος είχε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 94'!

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε να έχει περισσότερο το μυαλό του στον επαναληπτικό με τη Γάνδη (17/3, 22:00) και λιγότερο στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη στις καθυστερήσεις (1-0) χάρη σε γκολ του Τσούμπα Άκπομ.

Ο επιθετικός του Δικεφάλου μπήκε στο παιχνίδι στο 67' αντί του Τσόλακ και λύτρωσε την ομάδα του στο 90+1', στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ζαμπά.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές, αφού ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκούρασε βασικούς παίκτες ενόψει του αγώνα με τη Γάνδη, και παραλίγο να το πληρώσει, μιας και πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση κόντρα στον ελλιππή αλλά ιδιαιτέρως αξιόμαχο ΠΑΣ.

Πριν το νικητήριο γκολ του Άκπομ, οι Ηπειρώτες είχαν τεράστια ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα με κεφαλιά του Ντομίνγκεθ στο 88', ενώ στο φινάλε έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Περέα αστόχησε από τη μικρή περιοχή στο 90+4'! Κάπως έτσι πήγε στράφι η σπουδαία εμφάνιση του γκολκίπερ του ΠΑΣ, Λοντίγκιν, ο οποίος έκανε ορισμένες μεγάλες επεμβάσεις.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με νίκη στα πλέι οφ και είναι στη 2η θέση της βαθμολογίας, στο -12 από τον Ολυμπιακό, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα παρέμεινε 6ος, στο -3 από τον Παναθηναϊκό.

Το πιο μελανό σημείο της αναμέτρησης για τον ΠΑΟΚ ήταν ο τραυματισμός του Γιάννη Μιχαηλίδη, που έγινε αναγκαστική αλλαγή και εκφράζονται φόβοι πως έχει υποστεί ζημιά στον χιαστό.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με σχηματισμό 4-2-3-1 αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ζίβκοβιτς, με δίδυμο στόπερ τους Μιχάι και Μιχαηλίδη, δεξί μπακ τον Σάστρε και αριστερό τον Σίντκλεϊ. Σοάρες και Κούρτιτς έπαιξαν στο κέντρο, ενώ στις πτέρυγες κινήθηκαν οι Μουργκ (δεξιά) και Ζαμπά (αριστερά), με τον Μπίσεσβαρ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Τσόλακ.

Ο Θανάσης Στάικος παρέταξε τον ΠΑΣ με σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Λοντίγκιν ενώ από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας παρατάχθηκαν οι Οικονομόπουλος, Εραμούσπε, Κάργας και Γκαρντάφσκι. Οι Στάνκο και Ντομίνγκεθ αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών χαφ και στις πτέρυγες κινήθηκαν οι Μπρένερ  και  Σνάιντερ. Στην επίθεση του ΠΑΣ πήραν θέση οι Περέα και Μορέιρα.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε δύο καλές στιγμές για γκολ στα πρώτα λεπτά. Πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα ο Λοντίγκιν μπλόκαρε το σουτ του Ζαμπά, ενώ στο 6' ο Σοάρες επιχείρησε να νικήσει τον γκολκίπερ του ΠΑΣ, ο οποίος στάθηκε τυχερός καθώς η μπάλα έφτασε στα χέρια του μετά από εντυπωσιακό "τακουνάκι" του Πορτογάλου άσου από τη μική περιοχή.

Παρά τις πολλές απουσίες του ο ΠΑΣ Γιάννινα παρουσιάστηκε εξαιρετικά διαβασμένος και περιόρισε αισθητά τα ατού του ΠΑΟΚ, μην άφηνοντας χώρους στον Δικέφαλο, ο οποίος ήταν πολύ "φλύαρος" στο επιθετικό παιχνίδι του. Οι Ηπειρώτες "πάγωσαν" τον ρυθμό, κράτησαν τον Δικέφαλο μακριά από τα καρέ τους και επιχείρησαν να απειλήσουν χτυπώντας στην κόντρα. Σε πρώτη αντεπίθεση του ΠΑΣ με επικίνδυνες προϋποθέσεις, στο 29', ο Μορέιρα έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ από καλή θέση.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 36' για να δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπίσεσβαρ έκανε ωραία ατομική ενέργεια και έβγαλε με πάσα τον Τσόλακ σε θέση βολής, όμως το σουτ του Κροάτη από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε στα χέρια του Λοντίγκιν.

Στο 45+2' οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα εξάφρασαν διαμαρτυρίες ζητώντας αποβολή του Σοάρες, όταν ο Πορτογάλος έκανε φάουλ στον Ντομίνγκεθ ενώ είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα. Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος και ο VAR Τζήλος δεν θεώρησαν ότι υπήρξε λόγος να βγει δεύτερη κίτρινη στον Σοάρες.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε ένα γρήγορο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ο Τσόλακ έκανε κακό τελείωμα από πλεονεκτική θέση στο 48', ενώ παρά το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς πίεσαν και κέρδισαν συνεχόμενα κόρνερ, δεν εκμεταλλεύτηκαν κάποιο από αυτά.

Μετά από ένα άγονο 15λεπτο ο Δικέφαλος του Βορρά ανέβασε ρυθμό και άρχισε να απειλεί εκ νέου, με κινητήριο μοχλό τον Μιτρίτσα.  Στο 64' ο Ρουμάνος σούταρε και ο Λοντίγκιν έχασε την μπάλα από τα χέρια του, με τον Ζαμπά να γυρίζει από πλάγια θέση, αλλά την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να κατευθύνεται εκ νέου στα χέρια του Λοντίγκιν. Στο 67' ο Περέα έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο 71' ο Λοντίγκιν έσωσε τον ΠΑΣ με φοβερή απόκρουση σε εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς και στο 73' ο γκολκίπερ των Ηπειρωτών είπε "όχι" σε δυνατό διαγώνιο σουτ του Ζαμπά μετά από ατομική ενέργεια του Μιτρίτσα.

Στο 88' ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στο να κάνει τη ζημιά στην Τούμπα, αλλά η κεφαλιά του Ντομίνγκεθ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ πέρασε άουτ.

Μια από τις ελάχιστες στιγμές αδράνειας στην άμυνα του ΠΑΣ κόστισαν τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του Θανάση Στάικου. Στο 90+1' ο Ζαμπά έκανε το γέμισμα από τα αριστερά και ο Άκπομ πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 90+4', ήταν η σειρά της άμυνας του ΠΑΟΚ να κάνει λάθος, με τον Περέα να βρίσκεται μόνος του σε θέση μέσα αριστερά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά να σουτάρει άουτ με το δεξί!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιιτς, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης (17’ Κρέσπο), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σοάρες, Μουργκ (46’ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (73’ Α. Ζίβκοβιτς), Ζαμπά, Τσόλακ (66’ Άκπομ).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος, Εραμούσπε, Κάργας, Γκαρντάβσκι, Στάνκο, Ντομίνγκες, Σνάιντερ, Μορέιρα (85’ Παντελάκης), Μπρένερ (73’ Λώλης), Περέα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags