Facebook Pixel ΑΕΚ: "Νέος… Γιαννίκης για ΑΕΚ - Ανέβασε τις μετοχές του στην Πορτογαλία - Θα… τρέξει τον Σεμέδο η Πόρτο"
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-28 22:15:00

"Νέος… Γιαννίκης για ΑΕΚ - Ανέβασε τις μετοχές του στην Πορτογαλία - Θα… τρέξει τον Σεμέδο η Πόρτο"

του Γιώργου Κτενά
"Νέος… Γιαννίκης για ΑΕΚ - Ανέβασε τις μετοχές του στην Πορτογαλία - Θα… τρέξει τον Σεμέδο η Πόρτο"

Ο κόουτς από την κιτρινόμαυρη λίστα και το αγαπημένο 4-3-3. Το Sportdog.gr παρουσιάζει τον Ζοάο Ενρίκες, τον προπονητή που προτάθηκε στην Ένωση εφόσον δεν προχωρήσει η υπόθεση του Φερνάντο Σάντος. Γιατί θυμίζει τον Αργύρη Γιαννίκη και η "αποτυχημένη" μεταγραφή του Ρούμπεν Σεμέδο.

Το όνομα του Ζοάο Ενρίκες ήρθε στην επικαιρότητα για λογαριασμό της ΑΕΚ, καθώς είναι σαφές ότι οι Κιτρινόμαυροι ψάχνουν για να βρουν άμεσα τον προπονητή που θα έχει η ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Κώστα Ζάγκα, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία, προκειμένου να μάθουμε όσα περισσότερα γίνεται για την περίπτωση του Πορτογάλου κόουτς.  

"Καλός προπονητής - Ψιλο-αποτυχία στη Γκιμαράες - Τον έδιωξαν με 3 νίκες"

"Τον έχω για καλό προπονητή, στη Σάντα Κλάρα για δύο χρόνια έκανε καλή δουλειά, έσωσε άνετα την ομάδα και τις δύο σεζόν, αν και μόλις είχε ανέβει στην κατηγορία", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Μετά δεν έχει δείξει τίποτα, αλλά στην Σάντα Κλάρα ανέβασε τις μετοχές του. Στην Γκιμαράες  ήταν ψιλο-αποτυχία το πέρασμά του, αλλά δεν την πήρε από την αρχή την ομάδα. Στην Μοϊρένσε ξεκίνησε φέτος, αλλά σε 15 ματς είχε μόλις 3 νίκες και τον έδιωξαν. Θυμίζει προπονητή τύπου Γιαννίκη, έκανε ένα ξεπέταγμα με ομάδα που μόλις είχε ανέβει αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν καλύτεροι προπονητές από αυτόν στην Πορτογαλία, αν θέλει να ψάξει η ΑΕΚ".

Πώς του αρέσει να παίζει;

"Δεν παίζει αμυντικά, το κλασσικό 4-3-3 παίζει όπως όλοι οι Πορτογάλοι προπονητές. Στην Σάντα Κλάρα, βέβαια, έπαιζε με αντεπιθέσεις, στην ΑΕΚ αν έρθει δεν θα παίζει με αντεπιθέσεις. Δεν έχει πάει σε ομάδα μεγάλων απαιτήσεων, βέβαια, η Γκιμαράες ήταν η μεγαλύτερη ομάδα και δεν τα κατάφερε καλά".

Θεωρείς ότι αν έρθει στην Ένωση μπορεί να τα καταφέρει; Ειδικά ως όνομα που γράφτηκε αν δεν προχωρήσει του Σάντος;

"Δύσκολο να τα καταφέρει, γιατί δεν είναι ότι έχει δοκιμαστεί σε μεγάλη ομάδα για να ξέρουμε. Πολύ περισσότερο η ΑΕΚ που είναι και έξω από τη χώρα του. Θα ξαναπώ το ίδιο: Υπάρχουν καλύτεροι προπονητές στην Πορτογαλία".

"Δεν κάνει τίποτα ο Σεμέδο - Αλώνιζε η Λιόν όταν έπαιξε - Θα τον τρέξει η Πόρτο"

Τέλος, θέλω να μου πεις δύο λόγια για τον Σεμέδο.

"Δεν κάνει τίποτα στην Πόρτο. Τον πήραν για εφεδρικό, μόνο αν είναι τιμωρημένος ή τραυματίας ο Πέπε μπαίνει για να παίξει. Με τη Λιόν, που χτύπησε ο Πέπε και μπήκε ο Σεμέδο στη θέση του, αλώνιζαν οι Γάλλοι".

Θεωρείς ότι θα γίνει κίνηση για να τον κρατήσουν;

"Δεν το αποκλείω. Αλλά μόνο επειδή ο Πέπε είναι μεγάλος πια και, ίσως, σταματήσει. Αλλά θα πρέπει να τον δουλέψει η Πόρτο, να τον τρέξει, να βρεθεί σε καλύτερη κατάσταση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Γι’ αυτό έρχεται ΑΕΚ ακόμα και με Μουντιάλ ο Σάντος" - Απόφαση Μελισσανίδη - Η πρώτη του κίνηση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags