Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Ματσάρα στο Καραϊσκάκη αλλά ισοπαλία 1-1! Αποθέωση Φορτούνη - Ηρωας Στάνκοβιτς
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-03 21:54:00

Ματσάρα στο Καραϊσκάκη αλλά ισοπαλία 1-1! Αποθέωση Φορτούνη - Ηρωας Στάνκοβιτς

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ματσάρα στο Καραϊσκάκη αλλά ισοπαλία 1-1! Αποθέωση Φορτούνη - Ηρωας Στάνκοβιτς

Τα γκολ του Καρβάλιο και του Σιμάνσκι έκριναν την αναμέτρηση Ολυμπιακός - ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχτηκαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη» για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, με πολύ καλό ρυθμό και ευκαιρίες, οι οποίες κράτησαν ζωντανή την αγωνία μέχρι το τέλος.

Η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε στο 30' με τον Καρβάλιο, η Ένωση όμως βρήκε αντίδραση λίγο πριν τη λήξη του πρώτο μέρους με τον Σιμάνσκι να ισοφαρίζει σε 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν στιγμές, καμία από τις δύο όμως δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε ένα νικητήριο γκολ, το οποίο θα άλλαζε το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι και αλλιώς ο Ολυμπιακός έχει πλέον 70 βαθμούς και με την ήττα του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό, αύξησε στο συν 11 την απόσταση από τους δεύτερους Θεσσαλονικείς. Η ΑΕΚ είναι τρίτη με 48 νιώθοντας την καυτή ανάσα του Τριφυλλιού και του Άρη που έχουν 47.

Αποθεωτική ήταν η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη που μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, ενώ από την ΑΕΚ ξεχώρισαν οι Άμραπατ και ο Στάνκοβιτς που είχε σημαντικές επεμβάσεις, ιδιαίτερα απέναντι στον Ελ Αραμπί, ο οποίος δεν ήταν σε καλή βραδιά.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό σε σχήμα 4-3-3. Ο Βατσλίκ υπερασπίστηκε την ερυθρόλευκη εστία, με τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Σισέ και Ρέαμπτσιου στην αμυντική τετράδα. Ο Εμβιλά ήταν ο κόφτης, Ακιμπού και Μαντί Καμαρά εσωτερικοί μέσοι, Καρβάλιο-Μασούρας στις πτέρυγες και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή.

Από την πλευρά της ΑΕΚ, υπήρχε κρούσμα κορωνοϊού σε ποδοσφαιριστή. Εκτός αποστολής έμειναν για διάφορους λόγους οι Τζαβέλλας, Σιμόες, Γέφτιτς και Ανσαριφάντ. Ο Στάνκοβιτς υπερασπίστηκε τα γκολπόστ, με την τετράδα της άμυνας να αποτελούν από δεξιά προς τα αριστερά οι Ρότα, Βράνιες (που επέστρεψε στην 11άδα), Μήτογλου, Μοχαμαντί. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση οι δύο διεθνείς Πολωνοί, Σιμάνσκι και Κριχόβιακ με τον Άμραμπατ να κινείται μπροστά τους ως περιφερειακός. Ο Τσούμπερ αγωνίστηκε στην αριστερή πτέρυγα, ο Λιβάι Γκαρσία στη δεξιά και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Αραούχο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Λαλά, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (78' Φορτούνης), Καρβάλιο (78' Τικίνιο), Αγκιμπού, Μασούρας (70' Βαλμπουενά), Αραμπί

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Βράνιες, Μοχαμαντί, Σιμάνσκι (88' Λε Ταλέκ), Κριχόβιακ, Άμραμπατ (70' Μάνταλος), Τσούμπερ (93' Τάνκοβιτς), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ στην εκκίνηση της αναμέτρησης έδειξε μεγαλύτερη διάθεση! Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν την κατοχή (63%), είχε καλή ανάπτυξη και κυκλοφορία με προώθηση των μπακ, ένα στοιχείο που αύξανε την πίεση στην άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία στα πρώτα λεπτά αντιμετώπισε κινδύνους.

Στο 13' ο Σιμάνσκι με σουτ εκτός περιοχής δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Βάτσλικ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Τσέχος πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Τσούμπερ από πολύ καλή θέση. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ισορροπούν από τη συμπλήρωση του εικοσάλεπτου και να προσπαθούν με αντεπιθέσεις να χτυπήσουν την Ένωση. Οι Ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να βγάζουν μπαλιές στην πλάτη του αργού λόγω σωματοδομής Μήτογλου. Στο 30' κατάφεραν να προηγηθούν.

Ύστερα από γέμισμα του Βάτσλικ, ο Μοχαμαντί έκανε κακό υπολογισμό, δεν κατάφερε να διώξει, με αποτέλεσμα να επωφεληθεί ο Μασούρας, ο οποίος σέντραρε από δεξιά για τον Καρβάλιο που έκανε το 1-0 σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Με τον κόσμο στο Καραϊσκάκη να προτρέπει την ομάδα του να βάλει και άλλο γκολ, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να πετύχει δεύτερο γκολ. Στο 39' οι Πειραιώτες βρέθηκαν κοντά, αλλά η προσπάθεια του ολομόναχου Εμβιλά στο ύψος του πέναλτι ήταν άστοχο.

Η ΑΕΚ ανασυντάχθηκε. Είχε δείξει άλλωστε με το σουτ του Άμραμπατ στο 37', ότι θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της και η διάθεσή της να αντιδράσει ανταμείφθηκε στο 43'. Ο Μαροκινός κέρδισε κόρνερ, το εκτέλεσε κάνοντας συστημένο γέμισμα για το κεφάλι του Σιμάνσκι, ο οποίος νίκησε τον Εμβιλά στο δεύτερο δοκάρι και ισοφάρισε σε 1-1 σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα, πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια.

Ο Ολυμπιακός παραλίγο να πάρει ξανά το προβάδισμα στη λήξη του πρώτου μέρους. Ο κεραυνός του Μασούρα βρήκε πρώτα τον Στάνκοβιτς που απέκρουσε σωτήρια και στη συνέχεια το αριστερό δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, είχε ρυθμό και φάσεις εκατέρωθεν, δίνοντας μία πολύ όμορφη γεύση στους ποδοσφαιρόφιλους. Η ΑΕΚ έδειξε παρόμοια διάθεση να πάρει το ματς. Στο 48' απείλησε με σουτ του Άμραμπατ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ρότα σούταρε εντός περιοχής ενώ περίμενε τον Αραούχο ολομόναχος.

Ο Ολυμπιακός απάντησε δύο λεπτά αργότερα με τον Μασούρα, αλλά η φάση του αγώνα έγινε στο 53', όταν ο Ελ Αραμπί άδειασε τον Ρότα αλλά νικήθηκε από τον Στάνκοβιτς που έκανε ηρωική επέμβαση. Στο 60' ήρθε η σειρά του Μήτογλου να κόψει τη φόρα στον Μαροκινό, ο οποίος σε παρόμοιες ευκαιρίες στο παρελθόν πυροβολούσε χωρίς να χάνει τον στόχο.

Οι δύο προπονητές άργησαν να κάνουν αλλαγές! Τόσο ο Μαρτίνς όσο και ο Οφρυδόπουλος έκαναν αλλαγή στο 70', βάζοντας στην αναμέτρηση ποδοσφαιριστές-οργανωτές που θα βάλουν κάτω τη μπάλα και θα φτιάξουν παιχνίδι, όπως ο Βαλμπουενά και ο Μάνταλος. Η αλλαγή που αποθεώθηκε όμως ήταν αυτή του Φορτούνη οχτώ λεπτά αργότερα, όταν πέρασε στο ματς μαζί με τον Τικίνιο, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να αποθεώνεται για την επιστροφή του σε αγώνα της πρώτης ομάδας (είχε παίξει δύο ματς με τον Ολυμπιακό Β' για να πάρει ρυθμό) μετά από 283 ημέρες.

Μάλιστα ο Φορτούνης πήγε να βγάλει ασίστ με το που μπήκε στο 79', όταν έβγαλε πάσα για τον Ελ Αραμπί που δεν κατάφερε ούτε τώρα να χριστεί σκόρερ, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ κακή βραδιά. Τρία λεπτά πριν η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, με τον Γκαρσία να ακουμπά τη μπάλα, αλλά ο Βάτσλικ ήταν στη θέση του και μάζεψε. Στις καθυστερήσεις οι ομάδες τα έδωσαν όλα, απείλησαν αλλά το γκολ της νίκης δεν ήρθε ποτέ για τις δύο πλευρές με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-1 ως τελικό σκορ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags