Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Για... καλό η γιούχα - Φωνάζει για μεταγραφή ο Ελ Αράμπι - Λείπουν οι παίκτες της ΑΕΚ σε Μαρτίνς
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-03 22:58:00

Για... καλό η γιούχα - Φωνάζει για μεταγραφή ο Ελ Αράμπι - Λείπουν οι παίκτες της ΑΕΚ σε Μαρτίνς

του Βαγγέλη Καράμαλη
Για... καλό η γιούχα - Φωνάζει για μεταγραφή ο Ελ Αράμπι - Λείπουν οι παίκτες της ΑΕΚ σε Μαρτίνς

Οι... μεταγραφές Καρβάλιο-Φορτούνη και η ανησυχία ενόψει ΠΑΟΚ. Η βελτίωση και η αντίδραση των Πειραιωτών μετά από πολλά ντέρμπι, το μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση και το ερωτηματικό για τους παίκτες που ξεκάθαρα δεν χωράνε στην ομάδα της επόμενης σεζόν.

Ο Ολυμπιακός πέταξε άλλους δύο βαθμούς, δεν νίκησε άλλο ένα ντέρμπι τη φετινή σεζόν και τα… καμπανάκια συνέχισαν να ηχούν. Μάλιστα, ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια υπήρξε και τόσο έντονη γιούχα στο Γ. Καραϊσκάκης μετά από παιχνίδι που λήγει ισόπαλο. Ωστόσο, παρότι όλα τα παραπάνω ισχύουν, ισχύει επίσης και ότι οι Πειραιώτες είναι από σήμερα και πρωταθλητές, καθώς η ήττα του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, προφανώς του δίνει και την κούπα.

Παρόλα αυτά, η νέα αποτυχημένη προσπάθεια να πάρει άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι τους τελευταίους μήνες, προφανώς και δημιουργεί προβληματισμό και ανησυχία, ενώ η αντίδραση του κόσμου δείχνει τον… δρόμο για την επόμενη σεζόν. Βέβαια, οι Ερυθρόλευκοι δεν ήταν τόσο κακοί απέναντι στην ΑΕΚ και παρότι δεν άξιζαν τη νίκη, θα μπορούσαν να την είχαν πάρει αν είχαν τον… κανονικό επιθετικό τους.

Οι Πειραιώτες, με τις τρανταχτές αδυναμίες του στη μεσαία γραμμή, με τους δύο Καμαρά να βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση, με τον Σισέ να είναι σε άλλο γήπεδο στις περισσότερες φάσεις και χωρίς καθαρό εξτρέμ, έφτιαξαν περισσότερες φάσεις από όσες έχουν κάνει στα πέντε τελευταία ντέρμπι. Σίγουρα βοήθησε σε αυτό και η τραγική αμυντική λειτουργία της Ένωσης, όμως υπήρξε αντίδραση μετά το 1-1. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πίεσε, κυνήγησε το γκολ και θα το είχε βρει αν ήταν ο… κανονικός Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην κορυφή. Ο Μαροκινός τα έκανε όλα σωστά, κυνηγούσε, κρατούσε μπάλα, μοίραζε, απέφευγε αμυντικούς με ντρίμπλες και στη συνέχεια δεν μπορούσε να κάνει το πιο απλό. Να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Πότε γλιστρούσε μόνος του, πότε έχανε το κοντρόλ αμαρκάριστος και πότε σημάδεψε τον Στάνκοβιτς. Βέβαια και ο Τικίνιο που πέρασε αλλαγή του, στο φινάλε χάνει απίθανη ευκαιρία για να σκοράρει, οπότε δύσκολα θα άλλαζαν πολλά αν ξεκινούσε αυτός βασικός.

Είναι φανερό λοιπόν, πως στο Λιμάνι πρέπει να αλλάξουν επιθετικό για την επόμενη σεζόν. Είτε μένει ο Ελ Αραμπί και παίρνεις άλλον έναν αντί του Τικίνιο, είτε φεύγει και φέρνεις έναν βασικό και πίσω του τον Βραζιλιάνο. Το δίδυμο όμως το υπάρχον μοιάζει απίθανο να συνεχίσει. Όπως και δεν γίνεται να συνεχίσουν οι Ερυθρόλευκοι και χωρίς εξτρέμ. Ο Μασούρας, παρά τα όσα ακούει συνεχώς και από όλους, ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου στο πρώτο ημίχρονο, ενώ θετική παρουσία είχαν τόσο ο Καρβάλιο όσο και ο Φορτούνης ανάλογα με τα λεπτά που έπαιξε ο καθένας. Όμως… φωνάζει η ομάδα πως λείπει ένας ακραίος, έστω ένας υγιής Γκάρι Ροντρίγκες. Ήταν φανερό, κυρίως στο πρώτο 45λεπτο όπου οι Κιτρινόμαυροι έπαιζαν ανοιχτά και όχι με αντεπιθέσεις, ότι επιθετικά υπερτερούσαν σε ποιότητα. Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία (που ήταν κακός), Αραούχο (που ήταν μέτριος) και Τσούμπερ, έδειχναν πιο απειλητικοί από τους αντιπάλους τους στην άλλη μεριά του γηπέδου.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, κρατάει την αντίδραση που έβγαλε, κυρίως λόγω της… ανάγκης που καταλαβαίνουν όλοι ότι υπάρχει για νίκες, και τη γιούχα στο φινάλε που έδειξε τον δρόμο τόσο για τα τέσσερα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελο όσο και για τις μεταγραφές το καλοκαίρι. Οι Φορτούνης και Καρβάλιο έδειξαν ότι μπορούν να είναι οι δύο πρώτες προσθήκες ενόψει της επόμενης σεζόν, όμως αποτελεί γρίφο για το πώς θα χωρέσουν με τους Βαλμπουενά και Αγκιμπού!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον… έκοψε ο Μαρτίνς, αρέσει σε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ - "Ταιριάζει σε Λουτσέσκου - Έρχεται Ελλάδα με 500.000"

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags