Παναθηναϊκός: Από ζενίθ στο… ναδίρ για τους Πράσινους καθώς μια εβδομάδα πριν ολοκλήρωναν έναν θρίαμβο απέναντι στον ΠΑΟΚ και έβλεπαν τις ελπίδες τους για έξοδο στην Ευρώπη να μεγαλώνουν και εφτά μέρες μετά και έπειτα από την ισοπαλία στους "Ζωσιμάδες" μπαίνουν ξανά σε… περιπέτειες και χρειάζονται νέες υπερβάσεις. Παρά το γεγονός του αποτελέσματος πάντως, που σίγουρα για ακόμα μια φορά προβληματίζει, το Τριφύλλι ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν εντυπωσιακό κάνοντας ένα από τα καλύτερα 45λεπτα της φετινής σεζόν.

Η παρουσία του Μαουρίσιο στην ενδεκάδα, αν και εξέπληξε τους πάντες, αποδείχθηκε… κλειδί. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο ορισμός του box to box μέσου στον αγωνιστικό χώρο καθώς όχι μόνο αμυνόταν εξαιρετικά, αλλά παράλληλα πατούσε και την αντίπαλη περιοχή δημιουργώντας ευκαιρίες, με μεγαλύτερη φυσικά το σουτ του που σταμάτησε στο δοκάρι του Λοντίγκιν. Την ίδια στιγμή ο έμπειρος χαφ έδινε βοήθειες και στους συμπαίκτες τους προσπαθώντας να δημιουργήσει φάσεις και γενικότερα ήταν ο καλύτερος παίκτης των Πρασίνων όσο φυσικά τον κράτησαν οι δυνάμεις του, κάνοντας να μην φανεί η απουσία του Βιαγιαφάνιες.

Το μεγάλο αρνητικό για το Τριφύλλι στα Γιάννενα ήταν η μέτρια βραδιά της επιθετικής τριάδας κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην βρει δίχτυα. Ο Παλάσιος στην πόλη της Ηπείρου έκανε ένα από τα πιο άσχημα παιχνίδια του μετά από πολύ καιρό, με τους αμυντικούς του ΠΑΣ να παίζουν πάνω του σκληρά σε όλη την διάρκεια του αγώνα μην τον αφήνοντας ούτε να δημιουργήσει, αλλά ούτε να απειλήσει. Από την άλλη ο Αϊτόρ ήταν μεν πιο κινητικός, χάνοντας δύο ευκαιρίες, όμως ούτε αυτός μπόρεσε να έχει ίδια απόδοση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Αυτό που προβληματίζει πάντως περισσότερο από όλα είναι το γεγονός πως ο Ιωαννίδης για ακόμα ένα παιχνίδι δεν μπορεί να βρει δίχτυα, με το τελευταίο του γκολ να είναι στις 27 Φεβρουαρίου και το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο νεαρός επιθετικός μπορεί να κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, κερδίζοντας πολλές μονομαχίες, όμως στο Γιάννενα δεν κατάφερε να ανοίξει το παιχνίδι στα πλάγια σωστά και συνδυασμό με την αδυναμία στο σκοράρισμα έκανε την επιθετική γραμμή των Πρασίνων να φαίνεται… ξεκούρδιστη.

Φαίνεται λοιπόν ότι η λάθος επιλογή να μην παρθεί επιθετικός τον Γενάρη έχει αρχίσει και δημιουργεί πολλά προβλήματα, μιας και ο Γιοβάνοβιτς αναγκάζεται να αλλάζει τον Ιωαννίδη με τον Παλάσιος, με τον Αργεντίνο να μην είναι ο κλασσικός επιθετικός που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα από την θέση του φορ. Πλέον υπάρχουν έξι αγωνιστικές για το τέλος των play off με τον Παναθηναϊκό ξανά να είναι με την… πλάτη στον τοίχο κάτι που κάνει το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να μοιάζει τελικός. Με νίκη οι Πράσινοι κερδίζουν πάλι το χαμένο πλεονέκτημα από την ισοπαλία στα Γιάννενα, μιας και η ΑΕΚ ταξιδεύει στην Ήπειρο και ο Άρης παίζει με τον ΠΑΟΚ, αλλά με αντίθετο αποτέλεσμα πάμε για ακόμα μια… αυτοκτονική χρονιά.
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στα πλέι οφ - Τους… ξάπλωσε ο Άρης και έρχονται ντερμπάρες - Δείτε τη βαθμολογία!