Ένας από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που πραγματικά έχουν εντυπωσιάσει τα τελευταία χρόνια δεν είναι άλλος από τον Βαγγέλη Παυλίδη. Ο νεαρός επιθετικός μετά από το 2019 αγωνίζεται στην Ολλανδία, αρχικά ως δανεικός στην Βίλεμ από την Μπόχουμ, με τον σύλλογο την επόμενη σεζόν να πληρώνει 250 χιλιάδες ευρώ στους Γερμανούς για να τον αποκτήσει κανονικά. Ο 23χρονος θα είναι εντυπωσιακός με την φανέλα της ομάδας και σε 82 συμμετοχές θα σκοράρει 33 φορές και θα δώσει παράλληλα και 14 ασίστ. Η άνοδός του θα είναι τέτοια που σύμφωνα με το transfermarkt αξία του θα εκτοξευτεί από τις 150 χιλιάδες, στα 2,8 εκατομμύρια.

Η συνολική παρουσία του Παυλίδη στην Ολλανδία θα κάνει το καλοκαίρι του 2021 να δαπανήσει 2,5 εκατομμύρια και να τον αποκτήσει, με τον Έλληνα επιθετικό να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το 2025. Βέβαια φαίνεται πως όλα αυτά δεν θα… ισχύσουν, αφού ο νεαρός φορ βγάζει… μάτια έχοντας φέτος 18 τέρματα σε 41 παρουσίες του στην ενδεκάδα, κάτι που έχει σημάνει… συναγερμό σε συλλόγους της Ευρώπης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ισχυρός γερμανικός σύλλογος να ετοιμάζεται να πληρώσει την ΑΖ και να τον αποκτήσει, μιας και εκτός των υπολοίπων μιλάμε για έναν διεθνή 23 φορές ποδοσφαιριστή που είναι σε άριστη ηλικία.

Βέβαια δεν είναι μόνο ο Παυλίδης αυτός που έχει ακουστεί για μεγάλη μεταγραφή το φετινό καλοκαίρι. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είναι εντυπωσιακός και φέτος στην Μπενφίκα, με τον Γιούργκεν Κλοπ πρόσφατα να τον αποθεώνει, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να είναι από το 2018 στην Λισαβόνα όταν οι Αετοί είχαν δώσει στον Παναθηναϊκό μόλις 2,4 εκατομμύρια. Βέβαια από τότε η αξία του ποδοσφαιριστή έχει φτάσει να είναι 15 εκατομμύρια, με τον ίδιο πάντως μετά από 163 παιχνίδια με την Μπενφίκα, να θεωρεί ότι ίσως έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσει και κάτι άλλο, μιας και οι εμφανίσεις του δείχνουν πως είναι έτοιμος για το βήμα παραπάνω.

Την ίδια στιγμή… σειρήνες φαίνεται ότι ηχούν και στην Τραπεζούντα και αφορούν τον Τάσο Μπακασέτα. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας είναι στην Τραμπζονσπορ από πέρσι τον Ιανουάριο, με τον τουρκικό σύλλογο να πληρώνει 3 εκατομμύρια στην Αλάνιασπορ, και πραγματικά έχει εντυπωσιάσει έχοντας φτάσει να αξίζει 10 εκατομμύρια.

Μάλιστα ο διεθνείς ποδοσφαιριστής φέτος μετράει 8 γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 35 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, όντας ο ηγέτης της ομάδας στην προσπάθεια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 1984. Όλα αυτά δεν έχουν φυσικά περάσουν απαρατήρητα από συλλόγους της Ευρώπης και φαίνεται ότι το καλοκαίρι θα είναι… μεγάλο για τον Τάσο Μπακασέτα.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή 20 εκατ. για Βλαχοδήμο - Στο… κόλπο ο Μάρκο Σίλβα!