Facebook Pixel Άρης – ΠΑΟΚ: Ο Άρης κέρδισε ο... Ολυμπιακός πανηγυρίζει - "Χαιρετάει" το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-17 21:28:00

Ο Άρης κέρδισε ο... Ολυμπιακός πανηγυρίζει - "Χαιρετάει" το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Ο Άρης κέρδισε ο... Ολυμπιακός πανηγυρίζει - "Χαιρετάει" το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ

Οι Κίτρινοι ήταν οι νικητές του ντέρμπι με τον Δικέφαλο του Βορρά στο "Κλ. Βικελίδης" αποτέλεσμα που τους κάνει να αυξάνουν κατά πολύ τις ελπίδες τους για ευρωπαϊκή πρόκριση και αυτή την χρονιά.

Άρης – ΠΑΟΚ: Τεράστιας σημασίας νίκη στην προσπάθειά τους για ευρωπαϊκή πρόκριση πήραν οι Κίτρινοι που με γκολ από το πρώτο ημίχρονο του Ντουκουρέ κέρδισαν στο ντέρμπι τον Δικέφαλο του Βορρά με 1-0. Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές ευκαιρίες να βρουν κι άλλες φορές δίχτυα, όμως ο Πασχαλάκης για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός. Την ίδια στιγμή το σύνολο του Λουτσέκσου, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μιχάι, πλήρωσε τις πολλές απουσίες  και πλέον βλέπει τις όποιες ελπίδες για την διεκδίκηση του τίτλου να εξανεμίζονται. 

Το ματς:

Το ντέρμπι στο Βικελίδης ξεκίνησε με τον Δικέφαλο να δείχνει πως παρά τις απουσίες και τις αρκετές αλλαγές να θέλει να αναλάβει τα ηνία του αγώνα, πιέζοντας ψηλά την άμυνα των γηπεδούχων, ενώ τους Κίτρινους να προσπαθούν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Η αναμέτρηση είχε πολύ καλό ρυθμό και μάλιστα στο 6' ο Ιτούρμπε θα σουτάρει με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Πασχαλάκη, ενώ στην επόμενη φάση ο Ζίβκοβιτς θα κάνει ένα φαλτσαριστό πλασέ, που δεν θα βρει όμως την εστία του Κουέστα και θα περάσει άουτ. Όσο περνούσε η ώρα οι ρόλοι άλλαξαν με τους παίκτες του Μπούργκος να έχουν τον έλεγχο της μπάλας και να προσπαθούν να γίνουν απειλητικοί στην εστία του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να μπορούν να φτάσουν σε τελική, όμως θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ.

Στο 17' ο Ματίγια θα εκτελέσει κόρνερ, με τον Ντουκουρέ, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός λόγω της απουσίας του Σάσα, πήδηξε ψηλότερα από όλους και με πολύ ωραία κεφαλιά θα κερδίσει τον Πασχαλάκη κάνοντας το 1-0. Μετά το γκολ οι Κίτρινοι δεν χαλάρωσαν συνεχίζοντας την πίεση ψηλά, κάτι που δημιουργούσε προβλήματα στην ανάπτυξη του Δικεφάλου του Βορρά. Μάλιστα στο 25' ο Πάλμα θα απειλήσει ξανά με ένα πλασέ έξω από την περιοχή με την μπάλα για ακόμα μια φορά να περνάει άουτ. Μετά το ημίωρο το σύνολο του Λουτσέσκου θα πιέσει και πάλι ψηλά δείχνοντας σημάδια αντίδρασης.

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα προσπαθήσει να απειλήσει όταν στο 35' θα βγει στην κόντρα πολύ ωραία με τον Σάστρε να κάνει στην σέντρα από τα δεξιά, όμως ο Σβαμπ δεν κατάφερε να κάνει καλός σουτ, με αποτέλεσμα να κοπεί από τους αμυντικούς των Κίτρινων. Κάπου εκεί τα… νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους, με τις δύο ομάδες να φτάνουν κοντά στην σύρραξη, κάτι που έκανε τον Γκοντίνο να αποβάλει τόσο τον Χερμάν Μπούργκος, όσο και τον βοηθό του Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι. Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και πάλι ο Σβαμπ, μετά από σέντρα του Μιτρίτσα, θα βρεθεί μόνος του στο ύψος της μεγάλης περιοχής όμως ξανά το σουτ που θα κάνει θα περάσει άουτ. Οι Κίτρινοι θα φτάσουν μια… ανάσα από το δεύτερο γκολ, ισάριθμες φορές, όταν αρχικά στο 45+1' ο Μαντσίνι θα εκτελέσει φάουλ με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Πασχαλάκη, ενώ στην επόμενη φάση ο τερματοφύλακας της του ΠΑΟΚ θα κάνει μεγάλη επέμβαση στο σουτ που θα κάνει ο ίδιος παίκτης του Άρη.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν και πάλι όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και το άσχημο διώξιμο των αμυντικών του Δικεφάλου ο Μαντσίνι θα βγει από πλάγια θέση απέναντι από τον Πασχαλάκη, θα τον πλασάρει όμως η προσπάθειά του θα είναι αδύναμη με αποτέλεσμα ο Μιχάι να διώξει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Οι παίκτες του Λουτσέσκου θα απαντήσουν στο 51' όταν ο Κούρτιτς θα γεμίσει, ο Άκπομ θα πάρει την κεφαλιά, με την άμυνα του Άρη να διώχνει, ενώ στην συνέχεια ο Μιχάι θα σουτάρει με την μπάλα μετά από κόντρα να καταλήγει κόρνερ. Ο Δικέφαλος είχε μπει καλύτερα στην επανάληψη και είχε κλείσει τους Κίτρινους στο δικό τους μισό ψάχνοντας την ισοφάριση.

Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να πιέζει και στο 63' ο Μιτρίτσα θα κάνει ένα σουτ, με τον Κουέστα πάντως να μην αιφνιδιάζεται και να μπλοκάρει. Στην ακριβώς επόμενη φάση ο Πασχαλάκης θα κρατήσει για ακόμα μια φορά την ομάδα του στο ντέρμπι, όταν ο Γκάμα, που είχε μπει ελάχιστα λεπτά πριν, θα βγει απέναντί του και θα σουτάρει, όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας θα αποκρούσει εντυπωσιακά. Στο 71΄οι αριθμητικές ισορροπίες θα αλλάξουν όταν ο Μιχάι θα αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη, για φάουλ πάνω στον Καμαρά, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10 ποδοσφαιριστές. Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι με παίκτη λιγότερο θα συνεχίσει να πιέζει τους Κίτρινους για να βρουν το γκολ της απάντησης στο τέρμα του Ντουκουρέ. Στο 86' ο Δικέφαλος θα απειλήσει με ένα μακρινό σουτ του Ολιβέιρα, με τον μπάλα να περνάει ελάχιστα από το δεξί δοκάρι του Κουέστα. Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα οι φιλοξενούμενοι δεν θα κατφέρουν να δημιουργήσουν κάποια καλή ευκαιρία, με αποτέλεσμα το 1-0 να είναι το τελικό σκορ.

Σκόρερ: 17' Ντουκουρέ

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Πάλμα (59' Εντιαγέ), Ντουκουρέ, Μαντσίνι (77' Ματέο Γκαρσία), Μπράμπετς, Ματίγια, Φαμπιάνο, Γκάνεα, Καμαρά (78' Μπεναλουάν), Ιτούρμπε (59' Γκάμα), Εμπακατά (86' Σούντγκρεν)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ, Μιχάι, Βαρέλα, Σάστρε (74' Ίνγκασον), Κούρτιτς, Σβαμπ (46' Aoυγκούστο), Σοάρες (60' Μπίσεσβαρ), Μιτρίτσα (74' Τέιλορ), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (79' Ολιβέιρα)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags