Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Δεν έχει πετύχει τίποτα ο Παναθηναϊκός - Τελικός με Άρη, όχι με ΠΑΟΚ - Το... σύνδρομο Ολυμπιακού
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-28 14:28:00

Δεν έχει πετύχει τίποτα ο Παναθηναϊκός - Τελικός με Άρη, όχι με ΠΑΟΚ - Το... σύνδρομο Ολυμπιακού

του Κώστα Γκόντζου
Δεν έχει πετύχει τίποτα ο Παναθηναϊκός - Τελικός με Άρη, όχι με ΠΑΟΚ - Το... σύνδρομο Ολυμπιακού

Μην αφεθούν Γιοβάνοβιτς και παίκτες στη... νιρβάνα ότι όλα είναι καλά! Ο Κώστας Γκόντζος χτυπάει "καμπανάκι" στο Τριφύλλι και επισημαίνει ότι ακόμα η ομάδα δεν έχει καταφέρει το παραμικρό στην φετινή σεζόν, αναλύει πόσο σημαντικό είναι το ματς της Κυριακής και θυμάται όσα γίνονται μετά τις νίκες απέναντι στον "αιώνιο αντίπαλο" τα τελευταία χρόνια!

Τα δυσκολα και ταυτόχρονα τα σημαντικά για τον Παναθηναϊκό, μόλις τώρα αρχίζουν.


Κακά τα ψέματα και παρά τις εντυπώσεις που είναι υπέρ του το τελευταίο διάστημα.

Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά μέχρι τώρα, τίποτα απολύτως δεν έχει πετύχει σε σχέση με αυτά που προσδοκούσε για να αποκαλέσει την χρονιά επιτυχημένη στην τελική σούμα.

Ούτε το ότι ακόμα διεκδικεί την είσοδό του στα προκριματικά του Κόνφερνες μέσω των πλέϊ-οφ, ούτε φυσικά το ότι κατόρθωσε να φτάσει στον τελικό μέσω... Καρδίτσας και Λαμίας.
 

Ουσιαστικά, αυτά που έχει να κρατήσει στα συν του μέχρι τώρα, είναι η σαφώς βελτιωμένη εικόνα του σε σχέση με την περσινή και κάποιες μεμονωμένες καλές εμφανίσεις και αντίστοιχα αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα το πρόσφατο με τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Ακόμα και αυτή η γενική εικόνα ότι στα πλέϊ-οφ εμφανίζεται σαν η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο ή έστω σαν η πιο συμαζεμένη και ορθολογική ομάδα απ' αυτές που συμμετέχουν στο τουρνουά, πρακτικά όταν βάλεις κάτω τα αποτελέσματα θα διαπιστώσεις ότι και αυτή εξαντλείται στο εξής ένα ουσιαστικά αποτέλεσμα, δηλαδή και πάλι στην εμφάνιση και νίκη του επί του Ολυμπιακού στο πρόσφατο ντέρμπι.

 

Επί της ουσίας λοιπόν, ο Παναθηναϊκός ακόμα δεν έχει πετύχει τίποτα. Η έξοδός του στα προκριματικά του Κόνφερενς, περνάει αποκλειστικά από το παιχνίδι της ερχόμενης αγωνιστικής με τον Άρη στη Λεωφόρο και από τις επισκέψεις του σε ΟΑΚΑ, Καραϊσκάκη για τα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα, ενώ φυσικά ο τελικός κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ είναι μια ακόμα προκληση για την οποία δεν λες ότι είναι και το μεγάλο φαβορί.

Αντίθετα με την γενική εικόνα, ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι ισοβαθμος με την απελπιστικά κακή ΑΕΚ και δυο βαθμούς πίσω από τον Άρη.

Εξακολουθεί να είναι η ομάδα με την απογοητευτική αρνητική συγκομιδή στα εκτός εδρας παιχνίδια της καθώς και η ομάδα που εξακολουθεί να μην εμπνέει εμπιστοσύνη σε σχέση τουλάχιστον με τον σταθερότητά της στην διάρκεια της σεζόν.

 

Πρακτικά λοιπόν, ο Παναθηναϊκός μολις τώρα μπαίνει σε ένα μομέντουμ στο οποίο πλέον οι καλές εμφανίσεις και οι νίκες σε κάθε παιχνίδι που ακολουθεί είναι μονόδρομος και κριτήριο για την τελική σούμα της σεζόν και συνολικά σαν ομάδα αλλά και ατομικά σαν παίκτες και τεχνική ηγεσία.

Κι αυτό πρέπει και να το καταλάβει ο Παναθηναϊκός και να τον διαπεράσει σαν ψυχολογία και απαίτηση ταυτόχρονα σαν οργανισμό συνολικά.

Γι'΄αυτό και το παιχνίδι με τον Άρη την ερχόμενη αγωνιστική, είναι κάτι παραπάνω από απλά ένα ακόμα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι.

Είναι ουσιαστικά το παιχνίδι το οποίο από την μια θα δείξει αν έχει απαλλαχθεί ο Παναθηναϊκός από το σύνδρομο "νίκησα τον Ολυμπιακό" των τελευταίων χρόνων, στα οποία έδειχνε να είναι ένας ξεχωριστό και υψηλός μάλιστα στόχος το συγκεκριμένο, με αποτέλεσμα να έχει γίνει κανόνας πια, το ότι ο Παναθηναϊκός μετά από κάθε νίκη με τον Ολυμπιακό  παρουσιάζει μια περιεργη αρνητική συμπεριφορά στα όρια της κατάρρευσης, στα παιχνίδια που ακολουθούν.

Από την άλλη το συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι χωρίς αύριο σε σχέση με την βαθμολογία των πλέι-οφ για τον Παναθηναϊκό.

 

Ο Άρης είναι πια δύο βαθμούς μπροστά του και σε περίπτωση που φύγει νικητής από την Λεωφόρο και η διαφορά πάει στους πέντε, η κατάσταση με βάση τα παιχνίδια που απομένουν και αριθμητικά και από πλευράς βαθμού δυσκολίας για τον Παναθηναϊκό, θα μοιάζει μη αναστρέψιμη.

Επομένως πριν τον τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, ο πραγματικός τελικός για τον Παναθηναϊκό είναι το παιχνίδι με τον Άρη καθώς και κάθε παιχνίδι που έχει να δώσει πριν την ημέρα του μεγάλου τελικού κυπέλλου.

 

Κι αυτό αν δεν διαπεράσει την ομάδα και αφεθούν παίκτες και προπονητής στην νιρβάνα ότι... πάμε καλά, έχουμε πετύχει ήδη πολλά και όλοι λένε ότι παίζουμε καλή μπάλα και τα σχετικά, είναι θέμα χρόνου με μαθηματική ακρίβεια σε κανά δυο εβδομάδες στον Παναθηναϊκό να μην μπορούν να πουν και να ισχυριστούν τίποτα από τα παραπάνω.

Γι'΄αυτό η νοοτροπία και ψυχολογία με την οποια ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνεχίσει την προσπάθειά του ειδικά στα πλέι-οφ, θα πρέπει να είναι ακριβώς η αντίθετη.

Ότι δηλαδή όχι απλά δεν έχουμε πετύχει τίποτα ακόμα, όχι απλά επίσης μέχρι τώρα μάλλον δεν τα έχουμε πάει καλά συνολικά, αλλά ότι επί της ουσίας μόλις... τώρα αρχίζουμε την προσπάθεια σε όλα τα μέτωπα.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φαβορί στον τελικό ο Παναθηναϊκός - Ανώτερος από τον ΠΑΟΚ - Γι’ αυτό θα πάρει και πρωτάθλημα!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags