Πολλά παιχνίδια και από νωρίς στη σεζόν έχει δώσει φέτος ο ΠΑΟΚ, σε μια σεζόν που ο καλοκαιρινός σχεδιασμός δεν ήταν καλός, το ρόστερ δεν ήταν γεμάτο, ο Λουτσέσκου άργησε να δώσει λύσεις στην ομάδα από ποδοσφαιριστές τύπου Τσιγγάρα, Λύρατζη και Κούτσια που υπήρχαν αλλά δεν έπαιζαν.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι υπάρχουν 50+ παιχνίδια που έχει δώσει ήδη η ομάδα μέσα στη σεζόν και, προφανώς, οι περισσότεροι παίκτες είναι εξαντλημένοι, πολύ φορτισμένοι, και μοιραία προκύπτουν απουσίες για τον Λουτσέσκου.

Υπάρχουν όμως και τρεις παίκτες που οι ασπρόμαυροι έχουν "σταμπάρει" ότι κάθε δύο-τρία ματς (ίσως και λιγότερα!) βγάζουν μυϊκά θέματα! Και το γράφουμε με αφορμή το θεματάκι τού Κρέσπο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα, που δείχνει μια ακόμα φορά ότι ο ισπανός στόπερ είναι παίκτης ποιότητας, αλλά χρειάζεται ειδική διαχείριση.

Το ίδιο ισχύει και με τον Ελ Καντουρί αλλά και τον Μιτρίτσα, καθώς μπαίνουν σχετικά εύκολα στο ιατρικό δελτίο για μυϊκά θέματα. Πολύ περισσότερο σε μια σεζόν που ο Λουτσέσκου ήθελε παίκτες τύπου Ζίβκοβιτς, να παίζουν ασταμάτητα δηλαδή, οι συγκεκριμένοι τρεις ποδοσφαιριστές ήταν πολλές φορές στα πιτς.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι το μέλλον τους στον ΠΑΟΚ θα επανεκτιμηθεί, δεδομένου ότι η ομάδα χρειάζεται λύσεις με αξιοπιστία στην αγωνιστική παρουσία! Γιατί ναι μεν υπάρχει θετική εισήγηση για παραμονή του Κρέσπο, αλλά στην ηλικία του και με δεδομένο ότι δεν μπορεί να πιεστεί, πιθανή παραμονή του θα σημάνει ότι πρέπει να έρθει και κάποιος συμπληρωματικός για να μην ζορίζεται.

Ο Μιτρίτσα, επίσης, είναι πολύ ποιοτικός παίκτης, αλλά μια ομάδα με 50+ παιχνίδια τη σεζόν πώς μπορεί να αντεπεξέλθει; Ναι, ο Λουτσέσκου θέλει να συνεχίσει ο συμπατριώτης του, αλλά πιθανή παραμονή του θα σημάνει ότι πρέπει να έρθει και κάποιος συμπληρωματικός για να μην ζορίζεται. Για να μην ξαναγράφουμε τα ίδια, αυτά ισχύουν και για τον Καντουρί (που έχει όμως συμβόλαιο σε σχέση με τους άλλους δύο).

Υπάρχει περίπτωση, από την άλλη πλευρά, να φύγουν και οι τρεις από την ομάδα το προσεχές καλοκαίρι και να αναζητηθούν άλλες, πιο αξιόπιστες λύσεις; Το μοναδικό που είναι σίγουρο, πάντως, είναι ότι και oι τρεις περιπτώσεις θα εξεταστούν αναλυτικά στον σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο...

Ταξίδι για μεταγραφή και... τρία μεγάλα συμβόλαια

Στην Ιταλία βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες (αλλά όχι για Ιταλούς ποδοσφαιριστές)o Ζοσέ Mπότο, προκειμένου να να δει παίκτες στο ίδιο μοτίβο που μας έχει συνηθίσει: Νεαρούς, λίγο πάνω από τα 22 χρόνια, που μπορούν να κάνουν το step up στην Ελλάδα. Ο Μπότο "βιάζεται" με μία έννοια να κλείσει παίκτες όσο νωρίτερα γίνεται, με όποιο ρίσκο υπάρχει σε αυτή την πρακτική, αλλά θέλει να προλάβει άλλους ενδιαφερόμενους.

Ο Δικέφαλος, φέτος, θέλει το καλοκαίρι να ανανεώσει το ρόστερ του αλλά και να το ενισχύσει, να το μεγαλώσει δηλαδή και αριθμητικά, κάτι που σημαίνει ότι πέρα από εκείνους που θα ανανεώσουν και όσους έχουν ήδη συμβόλαια, θα έρθουν και μια σειρά από ποδοσφαιριστές.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Ιβάν Νάσμπεργκ, για παράδειγμα, που θα έρθει από την Βαλερένγκα, θα είναι (στην αρχή τουλάχιστον!) τρίτη λύση στην ιεραρχία των στοπερ.

Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να κάνει και τουλάχιστον τρεις μεταγραφές με συμβόλαιο του ενός εκατομμυρίου - Δηλαδή με παίκτες που θα έρθουν, θα πάρουν φανέλα βασικού και θα είναι σούπερ επιδραστικοί στο παιχνίδι της ομάδας του.

Η διοίκηση του Δικέφαλου, άλλωστε, έφερε σε σωστό χρόνο τον Μπότο, του έδωσε την ευκαιρία να κάνει τον σχεδιασμό μαζί με τον Λουτσέσκου και να τον υλοποιήσει. Οι πρώτες επιλογές του φαίνονται ψαγμένες και μένει να δούμε μέσα στο επόμενο διάστημα ποιοι άλλοι θα έρθουν στην ομάδα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το έχει πάρει... πάνω του ο Μπότο - Τι γίνεται με τον σχεδιασμό του ΠΑΟΚ - Ποια τα ερωτηματικά

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr