Ολυμπιακός - Άρης: Είναι 25 ετών, άρα έχει χρόνο μπροστά του. Είναι γρήγορος. Έχει ποιότητα. Παίζει παντού στην επίθεση, και στην κορυφή και στα φτερά και πίσω από τον φορ. Γενικώς αποτελεί ενδιαφέρον πακέτο. Όμως, μπορεί να καταφέρει να πείσει τον Ολυμπιακό να ασχοληθεί μαζί του;

Για ποιόν χτυπάει η... κουδούνα του boxtobox; Μα φυσικά για τον Ντάνιελ Μαντσίνι η ιστορία του οποίου μου ήρθε στο μυαλό λόγω του Άρης-Ολυμπιακός που βρίσκεται εν όψει.

Οι ερυθρόλευκοι, ως σοβαρή ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, παρακολουθεί κάθε ενδιαφέροντα ποδοσφαιριστή εντός συνόρων, είτε Έλληνα, είτε ξένο. Λογικό λοιπόν είναι ο Αργεντινός του Άρη να έχει τραβήξει την προσοχή του τμήματος σκάουτινγκ. Είναι ένα παιδί που άρχισε τη μπάλα στην πατρίδα του και τη Νιούελς Όλντ Μπόις και ύστερα ήρθε στην Ευρώπη για τη Μπορντό απ' όπου τον πήρε ο Άρης. Φέτος σε 32 συμμετοχές (2.254 λεπτά) έχει 4 γκολ και 3 ασίστ ενώ πέρυσι είχε 4 γκολ και 4 ασίστ αλλά με λιγότερο χρόνο (1.785 λεπτά).

Τα νούμερα δεν είναι εντυπωσιακά για παίκτη που παίζει τόσο πολύ σε επιθετική ομάδα αλλά η απόδοσή του είναι καλύτερη απ' αυτό που «λένε» οι αριθμοί του. Βεβαίως, είναι φανερό ότι επηρεάζεται από τη γενικότερη δυσκολία του Άρη στο σκοράρισμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν μόλις 32 γκολ ως τώρα στο πρωτάθλημα σε 32 αγώνες! Ο μέσος όρος είναι πολύ χαμηλός και είναι από τους χειρότερους σε όλη τη Λίγκα. Πέρα από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, έχει χειρότερη επίθεση από ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Ιωνικό, Βόλο και Ατρόμητο!

Το ερώτημα λοιπόν είναι σαφές: μπορεί ο Μαντσίνι να πείσει τους ερυθρόλευκους να ασχοληθούν σοβαρά μαζί του αφού είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκονται στο ψάξιμο αναφορικά με το τι θα κάνουν στα φτερά της επίθεσης; Δεν το αποκλείω αλλά δεν το θεωρώ και δεδομένο. Εξάλλου υπάρχει και ο Άρης στην μέση, δεν θα ανοίξει την πόρτα στο Μαντσίνι ή όποιον βασικό του παίκτη να φύγει χωρίς να αποζημιωθεί. Μην ξεχνάμε ότι ο παίκτης, που έχει και ιταλικό διαβατήριο, έχει συμβόλαιο ως το 2024.

Επαναλαμβάνω, το πακέτο Μαντσίνι δείχνει ενδιαφέρον. Αν υπάρχει μια ένσταση αφορά στο κατά πόσο ένας παίκτης που δεν έχει τρελή αποτελεσματικότητα στον Άρη θα καταφέρει να έχει με μια φανέλα πιο βαριά όπως του Ολυμπιακού...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αποφάσισε ο Κλοπ για Τσιμίκα - Δεν θα τον χαρίσει η Λίβερπουλ - Ευκαιρία για τα μεγάλα κλαμπ..."