Διαβασμένος ήταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, καθώς αφενός δεν άφησε χώρους για να τρέξουν οι γρήγοροι παίκτες της ΑΕΚ, αφετέρου με τον τρόπο που έστησε την ομάδα του ανέδειξε το γεγονός ότι οι Κιτρινόμαυροι έπαιζαν χωρίς επιθετικό. Η Ένωση βγήκε μπροστά στο τελευταίο διάστημα του αγώνα, καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι ο Άρης θα νικούσε τον Ολυμπιακό (αν και έπεσαν έξω!).

Λανθασμένη επιλογή θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την αλλαγή του Χατζισαφί, καθώς στο κέντρο το παιχνίδι άλλαξε μορφή για την ΑΕΚ, αν και είναι αλήθεια ότι στο τελευταίο 20λεπτο ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε καθόλου.

Πώς απείλησαν οι Πράσινοι; Από κάποια λαθάκια του Κριχόβιακ (που ήταν κακός στο ντέρμπι και, πιθανά, κουρασμενος - άρα δεν αποκλείεται με τον ΠΑΣ να μείνει στον πάγκο), που σημαίνει ότι ίσως θα μπορούσε ο Ουκρανός να είχε περάσει εκτός αγώνα...

Η λύση του Άμραμπατ στην κορυφή της επίθεσης δεν ευδοκίμησε για τους Κιτρινόμαυρους και, αν τον επιλέξει ο Οφρυδόπουλος εναντίον του ΠΑΣ, ίσως να υπάρξει ξανά πρόβλημα. Γκαρσία και Τσούμπερ είναι δύο λύσεις που μπορούν να πάρουν τον ρόλο του ψευτοεννιαριού με τον ΠΑΣ, ενώ εναντίον του "Άγιαξ" βασικός θα είναι ξανά ο Μάνταλος.

Ικανοποίηση υπάρχει από τους δυο μπακ της ΑΕΚ, καθώς περιόρισαν αισθητά τους εξτρέμ του Παναθηναϊκού, ενώ και η άμυνα είχε αξιοπρεπή εμφάνιση. Κάτι που σημαίνει ότι ακόμα κι αν είναι καλά ο Βράνιες και διαθέσιμος, λογικά θα μείνει στον πάγκο.

Τι ενδιαφέρει, τώρα, την Ένωση; Να βρίσκεται έστω και στο +1 από τον Άρη στο φινάλε των πλέι οφ, για να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια σεζόν που άρχισε με πολλά όνειρα για τους Κιτρινόμαυρους αλλά κλείνει με εντελώς διαφορετικό τρόπο...

Ούτε… χαμένη μέρα για μεταγραφές

Το όνομα του Τσιτσαρίτο κυριαρχεί στο ρεπορτάζ της Ένωσης το τελευταίο διάστημα, κάτι που έχει λογική καθώς το προσεχές καλοκαίρι αναμένεται να γίνει αλλαγή στη θέση του φορ.

Από την Ένωση αναμένεται να φύγει ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, μετά από κοινή απόφαση διοίκησης και παίκτη, όπως έχετε διαβάσει εδώ και πολύ καιρό στο sportdog. Παρόλα αυτά ο Τσιτσαρίτο είναι κορυφαίος επιθετικός, είναι 33 ετών, οπότε αν έρθει δεν θα είναι για να μείνει στον πάγκο. Γιατί η θέση του Καρίμ, φέτος, ήταν στον πάγκο...

Να πει κάτι το sportdog; Δυνατά έχει μπει ο μεξικανικός Τύπος στα μεταγραφικά της Ενωσης, λόγω της παρουσίας τού Ματίας Αλμέιδα στην Ένωση. Παρόλα αυτά θα σας προτείνουμε να κρατήσετε μικρό καλάθι, καθώς είναι περιέργως δυναμικό το "μπάσιμο" που υπάρχει σε θέματα που αφορούν τους Κιτρινόμαυρους, από τους δημοσιογράφους μιας χώρας που γνωρίζουν ελάχιστα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και κάτι τελευταίο: Από την μεθεπόμενη Τετάρτη, που θα ολοκληρωθουν τα πλέι οφ, θα υπάρξουν άμεσες εξελίξεις στα μεταγραφικά της ΑΕΚ. Κρατήστε σε μια άκρη τού μυαλού σας αυτό που λέμε, καθώς υπάρχουν εξελίξεις με συγκεκριμένους στόχος και το τέλος των πλέι οφ αποτελεί το ορόσημο για να προχωρήσουν και επίσημα κάποιες ανακοινώσεις...