Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: Ανήμπορος όχι κουρασμένος ο ΠΑΟΚ - Υπάρχει σωτηρία... με ΠΑΟ - Τα αλλάζει όλα ο Σαββίδης!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-11 21:52:00

Ανήμπορος όχι κουρασμένος ο ΠΑΟΚ - Υπάρχει σωτηρία... με ΠΑΟ; - Τα αλλάζει όλα ο Σαββίδης!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ανήμπορος όχι κουρασμένος ο ΠΑΟΚ - Υπάρχει σωτηρία... με ΠΑΟ; - Τα αλλάζει όλα ο Σαββίδης!

Οι παίκτες που απογοήτευσαν και η... τελευταία ευκαιρία Λουτσέσκου. Η τραγική εικόνα των ασπρόμαυρων δεν αλλάζει και πλέον μπορεί να χαθεί ο μοναδικός στόχος της ομάδας. Πώς θα αλλάξει αυτό μέχρι τον τελικό με τον ΠΑΟΚ; Οι τομές που πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι και τις ξέρει ο Ιβάν. 

ΠΑΟΚ: Χωρίς τέλος η… κατρακύλα που βιώνει ο Δικέφαλος του Βορρά μετά την τελευταία νίκη, απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 20 Μαρτίου, καθώς και μετά τη νέα ήττα από τον Άρη στην Τούμπα έφτασε στους 10 αγώνες χωρίς τρίποντο συνεχίζοντας ένα… μαύρο σερί.

Το βασικό πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο αυτά που έχουν γίνει, αλλά αυτά που έρχονται με τους παίκτες του Λουτσέσκου να δείχνουν σε κάθε αγώνα και σε χειρότερη κατάσταση, με κανέναν να μην πιστεύει ότι θα μπορέσουν το επόμενο Σάββατο (21/5) να εμφανιστούν διαφορετικοί στον τελικό Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να δείξει ούτε σε λίγο τα όσα παρουσίασε από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο, θυμίζοντας πολύ την ομάδα στην αρχή της σεζόν, μόνο που τότε ο Λουτσέσκου είχε την… δικαιολογία του νέου ρόστερ που προσπαθούσε να τους περάσει τις ιδέες του. Και όντως τις πέρασε, αν θυμηθούμε το ωραίο ποδόσφαιρο και τις συνεχόμενες νίκες που πέτυχαν στην συνέχεια οι Ασπρόμαυροι, όμως τώρα τα πράγματα δείχνουν ακόμα χειρότερα από το ξεκίνημα.

Ο Δικέφαλος δεν δείχνει απλά κουρασμένος, αλλά πραγματικά ανήμπορος να αγωνιστεί από το ξεκίνημα των παιχνιδιών του, με τους ποδοσφαιριστές να είναι σκασμένοι, ενώ σε συνάρτηση και από τις συνεχόμενες υποχρεώσεις και τους παίκτες που απουσιάζουν λόγω τραυματισμών ο Λουτσέσκου δεν έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε ροτέισον και να δώσει ανάσες στους παίκτες.

Την ίδια στιγμή βλέπουμε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν χρόνο κατά την διάρκεια της σεζόν να παίζουν, όμως να δικαιώνουν τον Ρουμάνο τεχνικό που δεν τους είχε δώσει ευκαιρίες. Μεγαλύτερο παράδειγμα ο Μουργκ, που ενώ τρία σερί παιχνίδια είναι βασικός δεν έχει δείξει στο ελάχιστο ότι μπορεί να είναι στο ρόστερ της ομάδας, ούτε σαν αλλαγή με αποκορύφωμα το γκολ που χάνει σε κενή εστία στο ντέρμπι με τον Άρη.

Παράλληλα βλέπουμε ότι η έλλειψη παικτών κάνει ακόμα και τον καλύτερο παίκτη μέχρι πριν λίγο καιρό, Γιασμίν Κούρτιτς, να έχει εντελώς διαφορετική εικόνα. Ο Σλοβένος έχει χάσει τα τρεξίματα που βοηθούσαν όλη την ομάδα στο transition, ενώ την ίδια στιγμή λόγω της κούρασης δεν ανεβαίνει στην επίθεση, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να χάνει έναν επικίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες ποδοσφαιριστή, ενώ φαίνεται και η απουσία του στην δημιουργία. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον Ζίβκοβιτς που μπορεί να είναι από τους ελάχιστους που δείχνουν να προσπαθούν τον τελευταίο καιρό να αλλάξουν την κατάσταση, όμως και ο Σέρβος δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο Δικέφαλος στα τελευταία δύο παιχνίδια του να μην έχει πετύχει γκολ, μετρώντας πέντε στις τελευταίες δέκα αναμετρήσεις που δεν έχει νικήσει, ενώ οι ευκαιρίες που δημιούργησε μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Οι τελευταίες αναμετρήσεις του συνόλου του Λουτσέσκου δεν χτυπάνε απλά καμπανάκια ενόψει του τελικού, αλλά κάνουν την κατάσταση πολύ επικίνδυνη να κλείσει η χρονιά χωρίς μια επιτυχία για τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορεί κανείς να βάλει τα… λεφτά του ότι ο Δικέφαλος του Βορρά σε 10 μέρες θα μεταμορφωθεί και θα εμφανιστεί διαφορετικός στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τους περισσότερους μάλιστα να περιμένουν το αντίθετο. Όπως και να έχει το Κύπελλο είναι ο καλύτερος τρόπος να κλείσει ιδανικά η φετινή σεζόν και να σταματήσει τις γκρίνιες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους έντονα στην Τούμπα τον τελευταίο καιρό. Αυτό πάντως που πρέπει να καταλάβουν άπαντες είναι πως το καλοκαίρι είτε σαν Κυπελλούχος Ελλάδας είτε όχι ο ΠΑΟΚ θέλει ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα αν θέλει να επανέλθει στις επιτυχίες κάτι που σίγουρα ξέρει καλά και ο Ιβάν Σαββίδης.
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση Σαββίδη για Γκαρσία - "Χοντρό θέμα" με Λουτσέσκου - Οι 350.000 και η συνάντηση με Μπότο
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags