Με νίκη σε εκτός έδρας ντέρμπι έκλεισε τη σεζόν ο Ολυμπιακός, όπου πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την… ξεχνάει. Οι Πειραιώτες συνολικά ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και δικαίως πήραν το πρωτάθλημα, όμως τους τελευταίους μήνες έμειναν από βενζίνη και το ποδόσφαιρο που απέδωσαν δεν ικανοποίησε τους φίλους του. Ωστόσο, λόγο ποιότητας και βάθους στο ρόστερ, αλλά και προσωπικότητας κάποιων παικτών, κατάφεραν να πάρουν πολύ εύκολα τον τίτλο!

Αυτό συνέβη και απέναντι στην ΑΕΚ, όπου παρά τις αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς στο αρχικό σχήμα, οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με ανατροπή, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να κλείνει τη σεζόν με χατ τρικ. Ο Μαροκινός το ήθελε πάρα πολύ, κυνήγησε και το τέταρτο γκολ (του το φώναξε και ο Μαρτίνς από τον πάγκο!) για να βγει πρώτος σκόρερ στη Σούπερ Λιγκ και έδειξε πάθος και θέληση, στέλνοντας μήνυμα και στη διοίκηση. Το συμβόλαιό του λήγει τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να υπάρξει ένα ακόμα ραντεβού με τη διοίκηση, ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο παραμονής του. Ο Ελ Αραμπί προφανώς δεν είναι ίδιος με τον παίκτη που είδαμε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια, όμως είναι… φονιάς και σίγουρα εάν παραμείνει, θα βάλει κι άλλα γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ίσως όμως να μην πρέπει να είναι βασικός και να είναι δεύτερος, έχοντας μπροστά του κάποιον καλύτερο από τον Τικίνιο.

Από εκεί και πέρα, στο ΟΑΚΑ φάνηκε και η… αδικία του Μαρτίνς και τα λάθη που έκανε φέτος στη διαχείριση, καθώς ο Πιερ Κουντέ τον τελευταίο μήνα, έδειξε ότι τουλάχιστον δεν είναι παίκτης για να μένει μόνιμα εκτός αποστολής. Με τους Πειραιώτες να έχουν σε κάκιστη σεζόν τους Μπουχαλάκη και Μαντί Καμερά, προκαλεί απορίες το γεγονός πως ένας παίκτης με εμπειρίες και ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο, απαξιώθηκε τελείως. Βέβαια, η παραμονή του μόνο σίγουρη δεν είναι, όπως ισχύει και για τον Κρίστινσον που ήταν κακός και έδωσε… χώρο στον Τζολάκη ενόψει του χρόνου.

Όσον αφορά τους διακριθέντες στο ντέρμπι, καλή παρουσία είχε για ακόμα μία φορά ο Φώτης Κίτσος, ο οποίος δεν… μάσησε, άρπαξε την ευκαιρία του και έδειξε ότι μπορεί να παλέψει να βρίσκεται στο νέο ρόστερ. Βέβαια, ίσως να τον βοηθούσε περισσότερο και το νέο σενάριο που σας παρουσιάσει το Sportdog.gr, σύμφωνα με το οποίο ήδη… ψάχνονται στο Λιμάνι για να τον δώσουν δανεικό στο εξωτερικό το καλοκαίρι, ώστε να ανέβει επίπεδο και να επιστρέψει καλύτερος, όπως συνέβη με τον Τσιμίκα.

Για το τέλος, αφήσαμε τον συγκλονιστικό Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος ήταν πολύ καλός, πάλεψε, βοήθησε στα γκολ και γενικά είχε καλή παρουσία στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Τη στιγμή της αλλαγής του πάντως έδειξε πολύ συγκινημένος, χαιρέτησε σχεδόν όλους τους παίκτες και δεν αποκλείεται αυτό να αποτελεί μήνυμα για του χρόνου. Ήδη κυκλοφορούν πληροφορίες που τον θέλουν να σταματάει το ποδόσφαιρο και να παίρνει πόστο στην ΠΑΕ. Πόσα δεκάρια θα έχει άλλωστε ο Ολυμπιακός; Ούτε ο Κώστας Φορτούνης δεν θα… χωράει καλά-καλά, αν αποφασίσουν να φέρουν κι άλλον παίκτη στη θέση του, όπως κυκλοφορεί τελευταία!



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέσσερις μεταγραφές σε έναν μήνα στο Λιμάνι - Υπογράφει τζάμπα top όνομα, φεύγει ο… νέος Τσιμίκας!