Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Του έσπασαν το αμάξι και τίμησε την ΑΕΚ - Γι' αυτό έδιωξε Γεωργάτο ο Ολυμπιακός - "Θα βοηθήσει..."
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-23 21:32:00

Του έσπασαν το αμάξι και τίμησε την ΑΕΚ - Γι' αυτό έδιωξε Γεωργάτο ο Ολυμπιακός - "Θα βοηθήσει..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Του έσπασαν το αμάξι και τίμησε την ΑΕΚ - Γι' αυτό έδιωξε Γεωργάτο ο Ολυμπιακός - "Θα βοηθήσει..."

"Είναι οργανωτικός, συμβουλευτικός και ντόμπρος. Θέλει να..."! Ο λόγος που έφυγε από το Λιμάνι και οι σχέσεις με την Ένωση. Ο εκρηκτικός αγιασμός στη Φιλαδέλφεια, ο τελικός του 2016 και πως ήταν όταν δούλευε στου Ρέντη. Το Sportdog.gr ανοίγει τον φάκελο ενός εκ των κορυφαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Την προηγούμενη Παρασκευή (20/5) το όνομα του Γρηγόρη Γεωργάτου «μπλέχτηκε» στην επικαιρότητα της ΑΕΚ, σε μία περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει μία ονοματολογία για τα πρόσωπα με τα οποία αναμένεται να στελεχωθεί η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Ήδη παίζει πολύ δυνατά αυτό του Μπρούνο Άλβες, ο οποίος κρέμασε τα παπούτσια του και είναι θετικός στην ανάληψη πόστου στην Ένωση, με την οποία θεωρεί τον εαυτό του δεμένο συναισθηματικά, αφού αποτέλεσε το πρώτο σκαλί που κατά τον ίδιο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πλούσια καριέρα του.

Για την περίπτωση του Γεωργάτου η διάψευση ήταν άμεση από πλευράς της ομάδας του Δικέφαλου αετού. Τα δημοσίευματα όμως συνεχίστηκαν και μάλιστα παρουσίαζαν πως ο παλαίμαχος αριστερός μπακ-χαφ, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό, την Ίντερ, ενώ είχε και ένα πέρασμα από την ΑΕΚ, είναι ανοικτός στην ιδέα συνεργασίας με την ΑΕΚ.

Του έσπασαν το αμάξι και έδωσε τα πάντα για την ΑΕΚ

Ο ερχομός του στην ΑΕΚ ως ποδοσφαιριστής, το καλοκαίρι του 2002 δεν έγινε με το καλύτερο καλωσόρισμα. Ήρθε μετά από μία χρονιά, στην οποία η ομάδα είχε χάσει το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος ήταν κόκκινο πανί για τους (οργανωμένους ειδικά) Ενωσίτες, να επιστρέφει για πρώτη φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο συνδυασμός αυτός που δημιούργησε ο τότε πρόεδρος, μακαρίτης πλέον, πρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Ψωμιάδης αποδείχτηκε εκρηκτικός. Δεν έφτανε δηλαδή που ο «Μάκαρος» έφερε πίσω τον «προδότη» (όπως αποκαλούσαν τον Μπάγεβιτς τότε αρκετοί ΑΕΚτζήδες), αλλά έφερε και έναν βαμμένο Ολυμπιακό.

Στον αγιασμό της ομάδας στις 23 Ιουλίου 2022 τα αίματα άναψαν! Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ των «Νέων», το οποίο υπογράφει ο Θανάσης Λιοντζόπουλος με τίτλο «Έκρηξη στο Νίκος Γκούμας». 

«Επεισοδιακός... αγιασμός στη Ν. Φιλαδέλφεια! Το σκηνικό της τρομοκρατίας που στήθηκε χθες περιελάμβανε υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο του Γεωργάτου, ύβρεις και γροθιά στον υπεύθυνο των συνδέσμων της ΑΕΚ, Σωτήρη Τάκη, απο τον Μάκη Ψωμιάδη! Πέντε κουκουλοφόροι, αφού είχε τελειώσει ο αγιασμός και η ομάδα της ΑΕΚ είχε αρχίσει το διπλό στην προπόνηση, βρήκαν το αυτοκίνητο του νεοαποκτηθέντα και πρώην «ερυθρόλευκου» Γρηγόρη Γεωργάτου και του πέταξαν μολότοφ (δεν έσκασε) και πέτρες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν υλικές ζημιές».

Παρά το εκρηκτικό καλωσόρισμα, ο Γρηγόρης Γεωργάτος έπαιξε μπάλα για δύο χρόνια και τίμησε την κιτρινόμαυρη φανέλα, μεταπείθοντας ακόμα και αυτούς που είχαν αντιρρήσεις με τη μεταγραφή του. Συμπλήρωσε 47 συμμετοχές με τον Δικέφαλο στο στήθος, σκόραρε 8 γκολ και μοίρασε (διαβάστε το καλά), 25 ασίστ.

«Έκανα μια επιλογή και την τίμησα με το παραπάνω. Ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν δύσπιστος στην αρχή αλλά κατάλαβε ότι έδωσα τα πάντα για την ομάδα. Το έδειξε με έναν τρόπο που με συγκίνησε, όταν στην γιορτή μου, μου έφεραν δώρα. Χαιρόμουν που έπαιζα στην ΑΕΚ, έπαιζα για τον κόσμο και υπήρχε αμφίδρομη σχέση εκτίμησης. Ο κόσμος για την τωρινή ΑΕΚ, δεν πρέπει να κοιτά την βαθμολογία, αυτά συμβαίνουν. Η ομάδα έχει έναν ηγέτη στην διοίκηση που φτιάχνει γήπεδο και την χρηματοδοτεί, πράγμα που είναι μεγάλη υπόθεση», είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο του 2018 στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Γεωργάτος.

Το Fairplay στον τελικό με την ΑΕΚ

Ο 50χρονος πρώην διεθνής άσος ανέλαβε θέση στον Ολυμπιακό μεταξύ 2013 και 2016. Πέρασε από πόστα όπως του γενικού διευθυντή των ερυθρόλευκων Ακαδημιών και του αθλητικού διευθυντή στην πρώτη ομάδα. Η πορεία του ως παράγοντας στην ομάδα του Πειραιά διακόπηκε απότομα τον Ιούνιο του 2016.

Τους λόγους του διαζυγίου είχε αποκαλύψει ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης με κείμενό του στο Sportdog. Έγραφε συγκεκριμένα στις 23 Ιουνίου 2016, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης:

«Ο Γεωργάτος δεν έφυγε τυχαία από τον Ολυμπιακό. Η ιδιοκτησία των Ερυθρόλευκων αμέσως μετά τον τελικό με την ΑΕΚ, ήταν έξαλλη μαζί του. Απλά δεν ήθελε να τον απομακρύνει αμέσως μετά για να μη συνδυαστεί η ντροπιαστική εμφάνιση και η ήττα στον τελικό Kυπέλλου με τα λάθη του Γεωργάτου. Τι συνέβη λοιπόν και γιατί οι ευθύνες πέφτουν στις πλάτες του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή;

Λάθη σε εκείνον τον τελικό δεν έκανε μόνο ο Γεωργάτος. Τρομερά λάθη στην ενδεκάδα και στο στήσιμο της ομάδας έκανε και ο Σίλβα. Ο προπονητής, όμως, δεν μπορούσε να φύγει. Από τη στιγμή που ο Πορτογάλος τεχνικός μετέφερε στον Βαγγέλη Μαρινάκη πως η εξωγηπεδική ζωή των ποδοσφαιριστών λίγες ώρες πριν τον τελικό, κινείτο μεταξύ της πισίνας του ...Αστέρα της Βουλιαγμένης και των νυχτερινών κλαμπ της παραλιακής οι ευθύνες έπεσαν αλλού!

Στον Γεωργάτο χρεώνουν ότι δεν ενημέρωσε τη διοίκηση για την κακή εξωγηπεδική ζωή των παικτών. Του χρεώνουν επίσης ότι δεν έκανε τίποτα για να αλλάξουν νοοτροπία οι ποδοσφαιριστές, κάποιοι εκ των οποίων δεν ήθελαν να γίνει η παράταση για να μη χάσουν τις πτήσεις προς τις πατρίδες τους που είχαν κλείσει μερικές ημέρες πριν!

Η ιδιοκτησία χρεώνει επίσης στον Γεωργάτο απίστευτες γκάφες κατά τη διάρκεια του τελικού. Όταν για παράδειγμα αποφασίστηκε μετά την ήττα οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά την παραλαβή των μεταλλείων να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια ο Γεωργάτος ζήτησε από τους παίκτες να μείνουν στον χώρο και να... χειροκροτήσουν τους αντιπάλους! Αυτά μπορεί να συμβαίνουν σε χώρες με παράδοση στο ευ αγωνίζεσθαι στην Ελλάδα όμως ποτέ

Παθιασμένος με τη δουλειά του ο Γεωργάτος

Όσοι δούλεψαν μαζί του πάντως έχουν τα καλύτερα λόγια να πούνε. Τον επαγγελματισμό και τον χαρακτήρα του Γρηγόρη Γεωργάτου σκιαγραφεί στο Sportdog ο Γιώργος Παπακωστούλης. Ο τελευταίος, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης με τον «Έλληνα Ρομπέρτο Κάρλος» στην Εθνική Ελπίδων και συνεργάστηκε μαζί του στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Παρέμεινε επί μία 5ετία, αναλαμβάνοντας ομάδες όπως η σουπερλιγκάτη Κ15, τις οποίες η ομάδα του Πειραιά δίνει συνήθως μόνο σε δικά της παιδιά (Ο Παπακωστούλης έχει αεκτζήδικο παρελθόν).

«Ήταν πολύ σοβαρός, οργανωτικός, συμβουλευτικός και εμπιστευτικός. Του άρεσε να υπάρχει μια σειρά και πειθαρχία. Ήταν ντόμπρος στα λόγια του. Ήθελε ό,τι λέγεται να λέγεται μπροστά του και όχι πίσω από την πλάτη του. Θέλει να είναι άπαντες ξεκάθαροι και ευθείς απέναντί του. Ό,τι είχε να πει, στο έλεγε ευθέως χωρίς μισόλογα. Επίσης μπορώ να τον χαρακτηρίσω πολύ παθιασμένο με τη δουλειά του. Βρισκόταν παντού, σε όλες τις προπονήσεις όλων των ομάδων. Προσπαθούσε να βρει πράγματα και να συμβουλέψει. Έκανε κουβέντες για οτιδήποτε έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Ρώταγε, σε ό,τι είχε απορία, χωρίς να είναι παρεμβατικός, αλλά απλά συμβουλευτικός. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Θεωρώ, ότι είναι από τους ανθρώπους που θα μπορούσε να κάνει πράγματα σε μία Ακαδημία όπως της ΑΕΚ», ανέφερε ο προπονητής (πλέον) της Τριγλίας Ραφήνας.

Μπορεί και να μην αναλάβει ποτέ του κάποια θέση στα Σπάτα. Η ιστορία όμως έχει δείξει, ότι ο Γρηγόρης Γεωργάτος, στην καριέρα του αντιμετώπισε με σεβασμό την ΑΕΚ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φέρνει... ντε Λιχτ η ΑΕΚ! Το νέο παιδί-θαύμα της Ελλάδας, πάνω από Τζόλη - Στη λίστα της Ατλέτικο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags