Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Στην τύχη οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού - Μόνη ελπίδα ο Γιοβάνοβιτς - Μεγαλώνει το μπάτζετ
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-30 16:52:00

Στην τύχη οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού - Μόνη ελπίδα ο Γιοβάνοβιτς - Μεγαλώνει το μπάτζετ

του Κώστα Γκόντζου
Στην τύχη οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού - Μόνη ελπίδα ο Γιοβάνοβιτς - Μεγαλώνει το μπάτζετ

Ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα και τα... εμπόδια στον προπονητή! Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για τον μηχανισμό που δεν υπάρχει στο Τριφύλλι ώστε να «τρέξουν» σωστά οι καλοκαιρινές μεταγραφές, για τους μάνατζερ που θα κάνει "παιχνίδι" και για τον Σέρβο που καλείται να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις!

Είναι φυσικά πολύ νωρίς ακόμα για να έχουμε μια στοιχειώδη εικόνα για το πως θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός σ΄αυτή την μεταγραφική περίοδο.

Ωστόσο είναι ήδη αρκετά... αργά ώστε να δούμε αν θα αλλάξει το μοντέλο και ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθεί φέτος ο Παναθηναϊκός στο συγκεκριμένο θέμα.

Απ' ότι φαίνεται δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ουσιαστικά.

Ίσως να αλλάξει κάτι... ποσοτικά, με την έννοια ότι ο Γιάννης Αλαφούζος προφανώς θα αυξήσει τα ποσά που θα διατεθούν για την ενίσχυση της ομάδας.

Αυτό όμως δεν ήταν ποτέ το ουσιαστικό πρόβλημα στις μεταγραφές του Παναθηναϊκού.

Προφανώς και όσο πιο πολλά λεφτά διαθέτεις και αυξάνονται οι πιθανότητες να πάρεις καλύτερους και ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό από μόνο του ποτέ δεν είναι αρκετό.

Το θέμα είναι ποιος ή ποιοι θα διαχειριστούν αυτά τα ποσά, με τι γνώσεις και τι λογική της ποδοσφαιρικής αγοράς.

Και σ' αυτόν το τομέα δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι φέτος στον Παναθηναϊκό.

Όπως δείχνουν τα πράγματα θα κινηθεί και πάλι με την ίδια συνταγή.

Από την στιγμή δηλαδή που το μοντέλο δεν θα αλλάξει με την πρόσληψη κάποιου τεχνικού διευθυντή ή με την συγκρότηση ενός μεταγραφικού μηχανισμού από ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενο, ο Παναθηναϊκός θα αφεθεί και πάλι στο ό,τι του φέρουν οι μάνατζερ με τους οποίους συνεργάζεται ή θα συνεργαστεί.

Κι από κει και πέρα, το βάρος θα πέσει και πάλι στον Γιοβάνοβιτς, που θα κληθεί απ' αυτό το "σωρό" να επιλέξει και να αποφασίσει αν του κάνουν κάποιοι και ποιοι θα αποκτηθούν τελικά.

Προφανώς και αυτού του είδους η προσπάθεια έχει πολλά κενά και αδυναμίες.

Με πρώτη και βασικότερη, το ότι αντικειμενικά ο Παναθηναϊκός και ειδικότερα ο Γιοβάνοβιτς, θα αναγκαστούν να ασχοληθούν με σωρό περιπτώσεων που πολλές φορές όχι μόνο δεν θα είναι της επιλογής του, αλλά συχνά πυκνά θα πρόκειται και για παίκτες που θα παίζουν σε θέσεις οι οποίες δεν θα είναι σε πρώτη προτεραιότητα στο μυαλό του προπονητή για ενίσχυση ενόψει της νέας σεζόν.

Δεν ξέρω πόσο αποδοτικά μπορεί να λειτουργήσει αυτός ο ιδιόμορφος μεταγραφικός "μηχανισμός" με τον οποίο και πάλι δείχνει να πορεύεται ο Παναθηναϊκός.

Λογικά θα έπρεπε ήδη ο Γιοβάνοβιτς να έχει θέσει τις προτεραιότητες, να έχει εντοπίσει τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα και ο Παναθηναϊκός να επικεντρωθεί εκεί και να ρίξει το βάρος του στις μεταγραφές.

Καθώς από κει και πέρα και με τον τρόπο που δείχνει ότι θα κινηθεί και φέτος, μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στις μεταγραφικές κινήσεις επαφίεται στην.., τύχη και στο αν οι μάνατζερς με τους οποίους θα συνεργαστεί έχουν τους παίκτες που έχει ανάγκη ο Γιοβάνοβιτς και η ομάδα στο πελατολόγιό τους.

Μια πρώτη ματιά στα ονοματα που ήδη άρχισαν να διαρρέουν και τα οποία προφανώς είναι προτάσεις που έρχονται στον Παναθηναϊκό (αφού ο Παναθηναϊκός δεν έχει τους ανθρώπους ή τον μηχανισμό να κάνει αυτός προτάσεις), δείχνει ότι είναι ανάκατα ονόματα και εντελώς χύμα σε θέσεις και ποιότητα.

Την ίδια στιγμή δηλαδή διαβάζεις ένα όνομα που είναι ελεύθερο και έχει να παίξει κανα χρόνο μπάλα κόστους σχεδόν μηδαμινο, την ίδια στιγμή διαβάζεις για παίκτη από καλό πρωτάθλημα με κόστος υπερβολικά ψηλό για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού και φυσικά θέσεις μια εδώ και μια εκεί.

Μπορεί φυσικά και μέσα απ αυτή την διαδικασία ο Παναθηναϊκός να βρει τελικά κάποιους παίκτες που θα ανεβάσουν ποιοτικά το ρόστερ του.

Όμως αυτό θα προκύψει μόνο από κάποια ευνοϊκή συγκυρία και όχι επειδή θα είναι αποτέλεσμα στοχευμένης προσπάθειας από τους ανθρώπους που θα χειριστούν το όλο πρότζεκτ.

Και ο Παναθηναϊκός με βάση το ότι πλέον ξεκινάει από ένα στάνταρ επίπεδο και όχι ψιλοδιαλυμένος που θέλει από την αρχή στήσιμο όπως τις προηγούμενες χρονιές, δεν μπορεί να αφήσει την όλη ιστορία εντελώς στις... συγκυρίες και στο "αν του κάτσει".

Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα και απ' ότι φαίνεται δεν θα αλλάξει, τουλάχιστον από πλευράς μοντέλου ή ανθρώπων που θα χειριστούν και φέτος τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού.

Οπότε η ελπίδα πέφτει και παλι στον Γιοβάνοβιτς, όχι τόσο στο αν και ποιοι ποιοτικοί παίκτες θα αποκτηθούν, αλλα τουλάχιστον στο να ανάψει "κόκκινο" στην απόκτηση μιας σειράς ποδοσφαιριστών που και ποιοτικοί δεν θα είναι και σε θέσεις που ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει.

Βλέποντας και κάνοντας λοιπόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαρώνει στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός - Αυτόν κλείνει ο Αλαφούζος από την Σούπερ Λιγκ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags