ΠΑΟΚ: Εννέα παίκτες αναμένεται να προστεθούν στο ρόστερ και να ενισχύσουν τον ΠΑΟΚ την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των εκπροσώπων της ομάδας. Σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονται οι Κουαλιάτα, Νέσμπεργκ και ο γκολκίπερ Κοτάρσκι, ενώ οι τέσσερις “έμπειροι” που βρίσκονται σε διαδικασία επαφών για την ανανέωσή των συμβολαίων τους, λογίζονται ως ξεχωριστές περιπτώσεις.

Ο Ζοσέ Μπότο έχει ήδη προχωρημένες επαφές με 25χρονο κεντρικό αμυντικό που αγωνίζεται με επιτυχία σε σπουδαίο Πρωτάθλημα και η πρόθεσή του, είναι να μπορέσει να τον φέρει στην Τούμπα, αγοράζοντας τα δικαιώματά του, από την ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει στόπερ. Αυτό είναι δεδομένο. Εκτός από τον Ιβάν Νέσμπεργκ που θεωρείται “δικός του”. Εφόσον παραμείνει ο Χοσέ Κρέσπο στην Τούμπα (υπάρχει διαφορά στο οικονομικό στις επαφές και οι λεπτομέρειες καταγράφονται στην σελίδα 6 στο σημερινό ρεπορτάζ), τότε ο ΠΑΟΚ θα πάρει έναν κεντρικό αμυντικό (εκτός του Νέσμπεργκ εννοείται). Εάν δεν μείνει ο Κρέσπο, τότε ο Δικέφαλος θα κινηθεί για την απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών.

Παράλληλα στην Τούμπα θέλουν να αποκτήσουν και έναν στράϊκερ, έναν γκολτζή που θα έχει την ευχέρεια να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με ευκολία.

Για να έρθει ένας τέτοιος παίκτης, θα πρέπει να έρθει πρόταση για την πώληση του Τσόλακ από άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Ακόμη όμως, κι αν δεν έρθει πρόταση για τον Κροάτη, είναι πιθανό να αποκτηθεί ένας ακόμη επιθετικός. Με έφεση στο σκοράρισμα.

“Τελειωμένο” του Ράφα Σοάρες

Όπως έλεγαν χθες εκπρόσωποι του Δικεφάλου, υπάρχουν προχωρημένες επαφές με τον 27χρονο αριστερό οπισθοφύλακα της Βιτόρια Γκιμαράες, τον Πορτογάλο Ράφα Σοάρες που μένει ελεύθερος στα τέλη Ιουνίου. Είναι ένας παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά ο Μπότο από την θητεία του στην Πορτογαλία. Για τον Σοάρες, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό το προηγούμενο διάστημα, όμως φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ κερδίζει στα “σημεία” και στην ουσία τα “θέλω” του παίκτη. Με τον Ράφα Σοάρες ο ΠΑΟΚ ενισχύεται στο αριστερό άκρο ουσιαστικά, ενώ μαζί του σε αυτή την θέση θα είναι ο Βιεϊρίνια, αλλά και ο νεαρός Τσαούσης.

Οι επαφές για τον Κοτάρσκι

Στο θέμα του 22χρονου Κροάτη γκολκίπερ Ντομινίκ Κοτάρσκι που ανήκει στον Αγιαξ, αλλά την σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στην Γκόριτσα, υπάρχει επί της ουσίας, συμφωνία με τον παίκτη. Αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα και με την ομάδα, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει εκδηλώσει την πρόθεση, να αγοράσει τα δικαιώματα του Κοτάρσκι καταβάλλοντας ένα σεβαστό ποσό που δεν θα ξεπεράσει τα δύο εκατ. ευρώ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του.

Οι εννέα παίκτες και οι θέσεις τους

Ο ΠΑΟΚ θέλει να αποκτήσει στο σύνολο εννέα παίκτες. Αυτός είναι ο σχεδιασμός. Εκτός από τους Κουαλιάτα, Νέσμπεργκ που είναι κλεισμένοι, οι επόμενοι στόχοι είναι οι εξής: Ένας τερματοφύλακας με σαφέστατο προβάδισμα τον 22χρονο Κροάτη Ντομινίκ Κοτάρσκι.

Εναν κεντρικό αμυντικό. Έναν αριστερό μπάκ (ο Ράφα Σοάρες είναι προ των πυλών). Δύο εξτρεμ, ένα δεκάρι και έναν επιθετικό.

Το σύνολο των παικτών μπορεί να αυξηθεί: Με ποιόν τρόπο; Εάν δεν ανανεώσει ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει δύο γκολκίπερ. Εάν δεν ανανεώσει ο Κρέσπο, θα αποκτηθούν δύο στόπερ. Αυτομάτως, από τους εννέα που προαναφέραμε, ο συνολικός αριθμός θα αυξηθεί στους 11.

Πηγή: Metrosport.gr