Facebook Pixel ΑΕΚ: Παίκτες και κόσμος "έφτιαξαν" τον Αλμέιδα!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-16 20:00:00

Παίκτες και κόσμος "έφτιαξαν" τον Αλμέιδα! Τί είδε ο "Πεγιάδο" με Γκενκ; Αυτός ήταν ο πρωταγωνιστής

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Παίκτες και κόσμος "έφτιαξαν" τον Αλμέιδα! Τί είδε ο "Πεγιάδο" με Γκενκ; Αυτός ήταν ο πρωταγωνιστής

Το παιχνίδι στο Βέλγιο είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον από πλευράς των μεταγραφών που αγωνίστηκαν. Την παράσταση όμως έκλεψαν δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές της Ένωσης.

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 της Γκενκ στο πρώτο φιλικό τεστ κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής της προετοιμασίας σε ένα παιχνίδι που παρακολούθησαν Ενωσίτες που ταξίδεψαν από μέρη της Ευρώπης για να δούνε την ομάδα που χτίζει ο Ματίας Αλμέιδα. Εκτός από το αποτέλεσμα το συνολικό δείγμα ήταν θετικότατο.

Για ποιούς λόγους;

-Γιατί ο Αργεντινός τεχνικός παρέταξε δύο διαφορετικές ενδεκάδες με δύο διαφορετικά σχήματα. Η ενδεκάδα του πρώτου ημιχρόνου «δημιούργησε» το αποτέλεσμα και η ενδεκάδα του δεύτερου ημιχρόνου το διατήρησε, χωρίς μάλιστα να απειληθεί, ενώ είχε δύο σημαντικές στιγμές για να διευρύνει το σκορ.

-Επίσης οι «κιτρινόμαυροι» παρά την κούραση και την εξάντληση που είναι προϊόν των σκληρών προπονήσεων του «Πελλάδο» κατάφεραν να πιέσουν ασφυκτικά τη γηπεδούχο ομάδα, η οποία φαινομενικά ήταν πιο έτοιμη αγωνιστικά, αφού στις 24 Ιουλίου παίζει με τη Μπριζ για το βελγικό πρωτάθλημα.

-Η ΑΕΚ έβγαλε έναν πολύ καλό αγωνιστικό χαρακτήρα που έλειπε. Ήταν σοβαρή, είχε πάθος και ένταση στο παιχνίδι της. Έμοιαζε περισσότερο με ομάδα που συνεργάζεται και παίζουν όλοι για έναν κοινό σκοπό.

- Ακόμα και ο τρόπος που πανηγυρίστηκε η απόκρουση του πέναλτι από τον Αθανασιάδη ήταν χαρακτηριστικός. Οι «κιτρινόμαυροι» έπεσαν πάνω του και τον συνεχάρησαν, λες και επρόκειτο για επίσημο παιχνίδι.

Όλα αυτά τα στοιχεία δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον. Γιατί είδαμε μία μικρογραφία των τεσσάρων πυλώνων πάνω στους οποίους θέλει ο Αλμέιδα να χτίσει την ομάδα του, δηλαδή αγάπη, πάθος, αυτοθυσία και ένωση. Υπό αυτό το πρίσμα οι παίκτες "έφτιαξαν" τον προπονητή τους, ο οποίος είδε να μπαίνουν τα πρώτα θεμέλια, τους ποδοσφαιριστές του να έχουν καταπληκτική διάθεση και να παίζουν ομαδικά. Θέλει να φτιάξει ένα σύνολογο που θα το ερωτευθεί ο κόσμος της ομάδας, ο οποίος έκανες τους "κιτρινόμαυρους" να νιώθουν σαν να έπαιζαν εντός έδρας.

Εννοείται πως απαιτείται περισσότερη δουλειά και εννοείται ενίσχυση. Γιατί ωραίο το τρικ με την τριάδα στα στόπερ με τον Σιμάνσκι σε ρόλο κεντρικού αμυντικού, αλλά η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί οπωσδήποτε με δύο παίκτες που να μπορούν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα. Στο ρεπορτάζ είναι ψηλά η περίπτωση του Πλάνιτς που παρουσιάζει τις δυσκολίες της.

Το παιχνίδι με τη Γκενκ είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον από πλευράς των μεταγραφών που αγωνίστηκαν. Οι Ενωσίτες που ταξίδεψαν για να δούνε την ομάδα τους από κοντά είχαν την ευκαιρία να δούνε για πρώτη φορά τα καλοκαιρινά αποκτήματα της ομάδας. Γιόνσον και Γκατσίνοβιτς έπαιξαν στο πρώτο μέρος και έδειξαν την ποιότητά τους, αν και χρειάζονται ακόμα λίγο χρόνο για να δέσουν με το κιτρινόμαυρο σύνολο.

Όπως ήταν φυσικό, η παρουσία του Πινέδα που αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο έκλεψε τις εντυπώσεις. Περισσότερο επειδή είναι 100% επιλογή του Ματίας Αλμέιδα. Μπορεί να μην μετράει πολλές ημέρες στην Ένωση, αφού μόλις την Πέμπτη έφτασε στην Ολλανδία, ο Μεξικανός απέδειξε σε αυτό το ένα ημίχρονο που αγωνίστηκε, ότι διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία, για τα οποία τον ήθελε ο Αλμέιδα στην ομάδα, δηλαδη εξαιρετική τεχνική κατάσταση, ικανότητα να παίξει κάθετα, δυνατότητα, να διαβάζει το παιχνίδι και τις φάσεις. Ακόμα και ο τρόπος που αμύνεται φεύγοντας με ταχύτητα στο μαρκάρισμα φάνηκε σε αυτά τα 45 λεπτά που τον είδαμε να φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ομολογουμένως τις εντυπώσεις σε αυτό το παιχνίδι έκλεψαν δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο Γεράσιμος Μήτογλου που συμμετείχε στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ (που ήταν αυτογκόλ του Μουνιός) και διαμόρφωσε το σκορ. Ο πρωταγωνιστής της αναμέτρσης ήταν ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο οποίος έκανε καθοριστικές επεμβάσεις εκτός από το πέναλτι που απέκρουσε.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags