Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Να ξεκινήσει... προσευχές για την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός - "Κατόρθωμα" ο μεταγραφικός σχεδιασμός!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-18 12:26:00

Να ξεκινήσει... προσευχές για την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός - "Κατόρθωμα" ο μεταγραφικός σχεδιασμός!

του Κώστα Γκόντζου
Να ξεκινήσει... προσευχές για την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός - "Κατόρθωμα" ο μεταγραφικός σχεδιασμός!

Ο Γιοβάνοβιτς που... δεν έχει παίκτες και το ντελίριο με την εικόνα στα φιλικά. Ο Κώστας Γκόντζος βγάζει το καπέλο στον Σέρβο προπονητή για την δουλειά που έχει κάνει μεσοαμυντικά στο Τριφύλλι, παρουσιάζει τις λύσεις που έχει στα χέρια του για αυτό το κομμάτι του γηπέδου και... φωνάζει για τη γύμνια μεσοπεθετικά που μπορεί να στοιχίσει.

Σπάνια ένα φιλικό στα μέσα περίπου της προετοιμασίας μιας ομάδας, έδειξε τόσο ανάγλυφα το τι ακριβώς θα δούμε -με τα δεδομένα της στιγμής- από την συγκεκριμένη ομάδα, όσο αυτό του φιλικού του Παναθηναϊκού με την Λεβερκούζεν.

Κι όμως στο συγκεκριμένο φιλικό, ο Παναθηναϊκός έδειξε με φωτογραφική ακρίβεια και το σε τι κατάσταση είναι λίγες μέρες πριν τον προκριματικό της 4ης Αυγούστου για το Κόνφερενς, τι μπάλα θα παίξει ΚΑΙ φέτος, ποια είναι τα ατού του, που θα στηριχθεί καθώς και το ποιες είναι οι αδυναμίες και τα κενά; του.

Να μην τα επαναλαμβάνουμε τώρα, τα πράγματα είναι απλά.

Μια ομάδα καλά δουλεμένη, γεμάτη και αποτελεσματική στο τρόπο που αμύνεται και κρατάει μπάλα, αλλά εντελώς άδεια, χωρίς ΚΑΜΙΑ εναλλακτική λύση και αναποτελεσματική δημιουργικά και μπροστά.

Κι αυτό δεν θέλει και πολύ ψάξιμο.

Μια ματιά να ρίξει κανείς στην σύνθεσή, αλλα κυρίως στις... αλλαγές που έκανε ο Γιοβάνοβιτς μιλάει από μόνη της.

Μεσοαμυντικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε την δυνατότητα και τις επιλογές να δοκιμάσει ό,τι γούσταρε.

Έβγαινε ο Πέρεθ έμπαινε ο Κουρμπέλης, έβγαινε ο Γκανέα, έμπαινε ο Χουανκάρ, έβγαινε ο Σίνκεφελντ έμπαινε ο Μάγκνουσον.

Με λίγα λόγια, έβγαιναν οι "βασικοί" και όχι μόνο δεν υπήρχε κενό, αλλά συχνά το θέμα ήταν αν αυτοί που μπήκαν ήταν ακόμα πιο "βασικοί" και καλύτεροι απ' αυτούς που βγήκαν.

Μεσοεπιθετικά όμως και επιθετικά... άστα να πάνε...

Έβγαινε ο... Τσέριν, έμπαινε ο... Καρλίτος.

Έβγαινε ο Ιωαννίδης έμπαινε ο Καμπετσής.

Και το αποκορύφωμα, βγήκαν τα δύο βασικά σου εξτρέμ, Παλάσιος και Αϊτόρ και μπήκαν, Σαρδέλης και Κρυπαράκος.

Και δεν μπήκαν αυτοί γιατί ο Γιοβάνοβιτς ήθελε να ξεκουράσει κάποιους άλλους, ή να δώσει μια ευκαιρία και να δει αυτά να νέα παιδιά.

Αλλά πολύ απλά... ΔΕΝ ΕΙΧΕ άλλους να βάλει.

Και δυστυχώς με αυτά ακριβώς τα δεδομένα θα πάει ο Παναθηναϊκός στα προκριματικά του Κόνφερενς.

 

Το λέμε άλλωστε εδώ και λίγες μέρες, αλλά και που το λέμε δεν έχει και καμιά σημασία, αφού κανείς δεν συγκινείται, κανένα δεν φαίνεται να απασχολεί και όλοι είναι μέσα στην τρελή χαρά για τις... φοβερές και τρομερές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στα φιλικά και τα... μεγάλα γούστα που μας περιμένουν και φέτος (;).

 

Ακόμα λοιπόν κι αν πάρει σήμερα οργανωτή, επιθετικό και εξτρέμ ο Παναθηναϊκός, κανείς τους πλέον δεν προλαβαίνει τον προκριματικό της 4ης Αυγούστου.

Μ' αυτά τα δεδομένα θα επιχειρήσει ο Παναθηναϊκός την επιστροφή του στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια και πια αντί για προετοιμασία καλά θα κάνουν εκεί στο τριφύλλι να αρχίσουν τα... τρισάγια, τα... τάματα και τις... προσευχές, όχι μόνο να είναι καλά οι Παλάσιος, Αϊτόρ και Ιωαννίδης μέχρι τις 4 Αυγούστου, αλλά να βρεθούν και σε καλή μέρα στον πρώτο προκριματικό ώστε να μην χρειαστεί να γίνουν αλλαγή, γιατί τότε... καλά κρασιά.

 

Κι αν κάποιος νομίζει, ότι αυτές οι ελλείψεις, δεν επηρεάζουν και τόσο πολύ την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού, ακόμα και απ' αυτά τα φιλικά που έχουν σκορπίσει τον... ενθουσιασμό και τα ντελίρια... υποσχέσεων και προβλέψεων για φοβερά και τρομερά πράγματα στην νέα σεζόν, μια σειρά πράγματα δείχνουν ανάγλυφα το πρόβλημα.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν μέχρι τώρα, ναι μεν έχει δείξει πολύ καλή αμυντική λειτουργία και κυκλοφορία της μπάλας (μέχρι λίγο έξω από την περιοχή των αντιπάλων του φυσικά), αλλά ταυτόχρονα δεν έχει πετύχει ακόμα γκολ από οργανωμένη ή έστω ατομική προσπάθεια και έχει στο ενεργητικό του μόλις ένα γκολ και αυτό από πέναλτι.

Ταυτόχρονα και το πιο σημαντικό.

 

Όποιος είδε προσεκτικά και τα τρία φιλικά που έδωσε μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός θα διαπίστωσε ένα πράγμα.

Το ότι ΟΛΕΣ του οι προσπάθειες επιθετικά γινόντουσαν ΜΟΝΟ από τα πλάγια και συγκεκριμένα από προσπάθειες των Παλάσιος και Αϊτόρ με τις βοήθειες των μπακ που είχαν κάθε φορά πίσω τους και τις περισσότερες φορές είχαν σαν χαρακτηριστικό τις τυφλές σέντρες ή τα γυρίσματα από τα πλάγια όποτε κατάφερναν να ξεπεράσουν τα αντίπαλα μπακ.

Ο Παναθηναϊκός σε τρία φιλικά δεν έχει ούτε μια προσπάθεια επιθετικά από τον άξονα και λογικό είναι αυτό αφού δεν έχει παίκτη ή παίκτες που να κάνουν παιχνίδι εκεί.

Αυτό αν δεν καταλαβαίνει κανείς, πως όποιος αντίπαλος τον διαβάσει πριν από ένα παιχνίδι ή το διαπιστώσει στα πρώτα λεπτά της εξέλιξής του, θα του είναι απλή διαδικασία να ρίξει εκεί το βάρος του αμυντικά και να μπλοκάρει ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ τις επιθετικές δυνατότητες του Παναθηναϊκού, καλύτερα να ασχοληθεί με κάτι άλλο, με οτιδήποτε, πάντως όχι με το ποδόσφαιρο.

 

Κι εδώ το ερώτημα είναι και προφανές αλλά και αμείλικτο.

Τι στο καλό μεταγραφικός σχεδιασμός και γενικότερα προσπάθεια είναι αυτή που έχει γίνει ΚΑΙ φέτος στον Παναθηναϊκό, που έχει "καταφέρει" να ψάχνει εδώ και τρεις μήνες τρεις βασικούς ο Παναθηναϊκός -μεσοεπιθετικό, φορ και εξτρέμ- και να μην έχει πάρει ακόμα κανένα και αν πάρει πια να μην μπορεί να τους χρησιμοποιήσει στο θεωρητικά πιο κρίσιμο παιχνίδι της νέας χρονιάς;

 

Ψιλά γράμματα θα μου πείτε και κυρίως γράμματα που χαλάνε το... ντελίριο ενθουσιασμού και τα... όνειρα που προξενεί μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με όσα ακούμε και διαβάζουμε.

Ψιλά γράμματα όμως, που αν χρειαστεί να τα... ξαναδιαβάσουμε όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή, μπορεί και να βγάλουν... χοντρά προβλήματα.


 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καβάνι για Ολυμπιακό και ΠΑΟ - Θα έβαζε γκολ και… εκατομμύρια σε ΠΑΟΚ - Τρομερός Ζερβίνιο"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags