Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου της με τον Κώστα Γαλανόπουλο έως το καλοκαίρι του 2024. Μια είδηση που προσέφερε χαρά σε αρκετό κόσμο της Ένωσης, ωστόσο πιστεύουμε ότι θα προσφέρει όμορφα συναισθήματα και στον Αλμέιδα.

Μπορεί ο Κώστας Γαλανόπουλος να συμπληρώνει αισίως 11 μήνες χωρίς αγωνιστική δράση, ωστόσο άπαντες στην ΑΕΚ ξέρουν ότι είναι ένα πολυεργαλείο που εάν είναι υγιής, θα μπορέσει μακροπρόθεσμα να γίνει ακόμη και βασικό στέλεχος της ομάδας, όπως ήταν στο παρελθόν. Εξάλλου, δεν ήταν τυχαίο πως στην ΑΕΚ... καιγόντουσαν να ανανεώσουν ένα δικό τους παιδί που βρίσκεται στην Ένωση από το ξεκίνημα της καριέρας του. Η περσινή χρονιά είναι σαν να μην... έγινε για τον ίδιο, από τη στιγμή που μέτρησε μόλις 45΄ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Ιωνικό, χωρίς να καταφέρει έκτοτε να ξεπεράσει τους τραυματισμούς που τον ταλάνιζαν. Η καλύτερη χρονιά για τον παίκτη ήταν η σεζόν 2020-21, στην οποία μεταξύ άλλων σημείωσε 5 γκολ, ενώ μοίρασε και 1 ασίστ στους συνολικά 27 αγώνες που αγωνίστηκε. Σε τόσα ματς είχε αγωνιστεί και τη σεζόν 18-19 με 1 γκολ και 1 ασίστ.

Το πόσο σημαντικός είναι για την ΑΕΚ ο νεαρός αμυντικός χαφ φαίνεται και από τις 134 συμμετοχές που έχει με την πρώτη ομάδα, παρότι δεν είναι ούτε 25 και παρότι έχει χάσει αρκετά ματς λόγω τραυματισμών. Ο Έλληνας άσος πέρα από ολόκληρη την περσινή χρονιά έχασε και 11 αγώνες λόγω θέματος τη σεζόν 20-21 και 32 ματς τη σεζόν 19-20. Είναι δεδομένο πως εάν μπορέσει και μπει σταδιακά στην ομάδα, θα μπορέσει να ξαναγίνει και βασικό στέλεχος της ΑΕΚ, αλλά και της Εθνικής Ελλάδος, στην οποία θα είχε καθιερωθεί εάν δεν είχε τα θέματα του τραυματισμού του. Όπως και να έχει με δεδομένο ότι κλείνει τα 25 τον Δεκέμβριο και πως η αξία του είναι ακόμη στο 1.2 εκατ. ευρώ (ξεπερνούσε κάποτε τα 3 εκατ.), όλα δείχνουν ότι φέτος θα είναι η χρονιά της επανόδου και του restart που τόσο έχει ανάγκη και ο παίκτης και η ομάδα. Ούτως ή άλλως, η ανανέωση προσφέρει και στους δύο μια σιγουριά για το δεδομένο δέσιμο που υπάρχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη πρόταση για Παλάσιος - Φορτούνης "τέλος" λόγω Ολιβέιρα- Τα... έσκασε ο Τίγρης για Γαλανόπουλο