Facebook Pixel ΑΕΚ - Άρολντ Μουκουντί: Στοίχημα Αλμέιδα με Μουκουντί - "Ανεπιθύμητος" στη Γαλλία... κίνδυνος για ΑΕΚ - Deal Κουτσολιάκου!
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-19 21:16:00

Στοίχημα Αλμέιδα με Μουκουντί - "Ανεπιθύμητος" στη Γαλλία... κίνδυνος για ΑΕΚ - Deal Κουτσολιάκου!

Οι Μιχείες
Στοίχημα Αλμέιδα με Μουκουντί - "Ανεπιθύμητος" στη Γαλλία... κίνδυνος για ΑΕΚ - Deal Κουτσολιάκου!

Τα δυνατά και αδύνατα σημεία του και η σύγκριση με τον Μήτογλου. Το Sportdog.gr παρουσιάζει το παρασκήνιο πίσω από τη μεταγραφή του 25χρονου άσου στην Ένωση, τους λόγους που... έπρεπε να φύγει από τη Σεντ Ετιέν, αλλά και γιατί οι Κιτρινόμαυροι του έδωσαν τετραετές συμβόλαιο.

Ο "Ευαγγελιστής" επέστρεψε απο τις διακοπές και έχει όλο το παρασκήνιο της μεταγραφής του θηριώδη Μουκουντί στην ΑΕΚ.

1/ΜΟΥΚΟΥΝΤΙ: διεθνής εν ενεργεία με το Καμερούν, με σημερινή χρηματιστηριακή αξία 4.000.000 ευρώ και χρόνια καριέρας στο Σαμπιονά παρότι ακόμη δεν έκλεισε τα 25 του χρόνια. Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάει Πρέμιερ Λιγκ (Αστον Βίλα) πριν απο λίγα χρόνια , όπως ο πρώην πάρτενερ του στο κέντρο άμυνας της Σεντ Ετιέν, Φοφανά (Λέστερ). Όλα αυτά ασφαλώς και δεν μπορούν να... ακυρωθούν απο μια τραγική σεζόν (περσινή) στο Σαμπιονά, που οδήγησε στον υποβιβασμό των "στεφανουά" και ουσιαστικά τον κατέστησαν ανεπιθύμητο στο "Ζοφρουά Γκισάρ". Η διοίκηση ήθελε να απαλλαγεί απο το βαρυ συμβόλαιο του τελευταίου του χρόνου (960.000 ευρώ καθαρές αποδοχές), για τους οπαδούς αποτελούσε το "μαύρο πρόβατο" του ντροπιαστικού υποβιβασμού ενώ τον κυνηγούσε και ένα "στίγμα" : την περασμένη σεζόν σε 26ματς  με αυτόν στην ενδεκάδα η Σεντ Ετιέν δεν κέρδισε ούτε ένα ενώ έτρωγε  σχεδόν απο 2 γκολ και πάνω! 

2/ΜΟΥΚΟΥΝΤΙ: δεν ήταν η πρώτη, ούτε η δεύτερη, καλά καλά ούτε η τρίτη επιλογή της ΑΕΚ για παρτενέρ του Βίντα. Ο Πλάνιτς είχε συμφωνήσει με 700.000 τον χρόνο αλλά η Μακάμπι δεν τον έδινε. Ο Βέζο της Λεβαντε αποδείχτηκε ακριβός και... ακριβοθώρητος, ο Φάλι της Κάντιθ κόπηκε απο τον Αλμέιδα ενώ σίγουρα υπήρξαν κι άλλοι στόπερ πριν οι "κιτρινόμαυροι" καταλήξουν τελικά στον Καμερουνέζο. Δεν τους έπαιρνε άλλωστε και ο χρόνος πλέον στην ΑΕΚ και ήταν υπό πίεση να κλείσουν παίκτη στην θέση μετά το 15αύγουστο. Κάπως έτσι προτιμήθηκε ο Μουκουντί απο τον Μοντέρο της Μπεσίκτας, παρότι αριστεροπόδαρος ο Ισπανός. Βέβαια και οι δυο προερχόντουσαν απο πολύ κακές σεζόν, προσωπικές αλλά και των ομάδων τους και οι δυο αποτελούσαν κατά κάποιο τρόπο στοιχήματα. Τουλάχιστον ο Καμερουνέζος έχει πιο ένδοξο παρελθόν, υψηλότερο ποτένσιαλ, μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία και το κίνητρο της παρουσίας του στο Μουντιάλ...

3/ΑΛΜΕΙΔΑ: είναι αλήθεια πως είχε θέσει κάποιες βασικές προδιαγραφές για την μεταγραφή του δεύτερου στόπερ. Μεταξύ των οποίων και την ταχύτητα. Κάτι που στον Μουγκουντί δεν είναι το δυνατό του σημείο (αλλά μάλλον το αδύνατο), τουλάχιστον στα πρώτα μέτρα. Για αυτό άλλωστε θεωρείται... επικίνδυνος στόπερ όταν η ομάδα του παίζει ψηλά την άμυνα! Ο Ματίας Αλμέιδα όμως, έδωσε την συγκατάθεσή του για την απόκτηση του Μουγκουντί ενώ μίλησε πρώτα και ο ίδιος μαζί του. Ο Αργεντινός κόουτς εννοείται πως τον προτίμησε απο τον Ισπανό της Μπεσίκτας. Στην ΑΕΚ πιστεύουν - με πρώτο τον κόουτς - πως μέσα απο την ομάδα/γκρούπ θα επαναφέρουν τον Μουκουντί στα αγωνιστικά στάνταρ που ήταν πριν απο ένα, δυο χρόνια. Αυτό είναι το... στοίχημα τους για αυτό άλλωστε το έκαναν 4ετές συμβόλαιο!!!

4/ΚΟΥΤΣΟΛΙΑΚΟΣ: η μεταγραφή του Μουγκουντί ήταν μια δουλειά που φέρνει την υπογραφή του ομογενή ατζέντη. Την δούλευε τουλάχιστον ενα 20ημερο. Ουσιαστικά ξεκίνησε απο εκεί που τελείωσε η ανανέωση του Κώστα Γαλανόπουλου. Απο την στιγμή που ο Πολ Κουτσολιάκος έπεισε τον "Γαλανό" να δεχτεί την σπουδαία προσφορά του Μελισσανίδη για το νέο συμβόλαιο, έπεσε στο τραπέζι και η προοπτική να φέρει και τον στόπερ του (σχεδόν) εκατομμυρίου. Θα έπρεπε όμως, πρώτα να "καθαρίσει" το... τοπίο με την Σεντ Ετιέν αφού ο Μουκουντί είχε συμβόλαιο μαζί της ως το 2023. Μπορεί , λοιπόν, ο ομογενης μεγαλοατζέντης να είχε αυτό το καλοκαίρι την "καυτή πατάτα" Φορτούνη με τον Ολυμπιακό  και τις όποιες τριβές προκάλεσε αλλά (ξανα) άνοιξε για τα καλά την πόρτα της ΑΕΚ.  Ενδεικτική είναι η "φωτογραφία" απο το ξενοδοχείο στο Καστρί το βράδυ της Τετάρτης, με τον Κουτσολιάκο, τον Γαλλό - Αφρικανό ατζέντη του Μουκουντί, τον διεθνή στόπερ και τους Γιάννη Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Κονέ (απο πλευράς Ένωσης) να κλείνουν το deal!!

5/ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ : η δύναμη, τα στημένα, τα τακλιν, το ψηλό παιχνίδι είναι τα δυνατά σημεία του Μουγκουντί. Η ευλυγισία και η έκρηξη τα αδύνατα σημεία του (οι οπαδοί των "στεφανουά" την περασμένη σεζόν τιν... έβγαλαν "αλύγιστο")! Αυτοί που τον ξέρουν λένε πως για δεξιός στόπερ  θα είναι σαφώς καλύτερος του Μήτογλου. Ως κεντρικός όμως, σε 3άδα στην άμυνα, μπορεί να αποδειχθεί το κομβικό λάθος του καλοκαιριού. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα αφού το χορτάρι (γήπεδο) είναι πάντα οκαθρέπτης κάθε παίκτη αλλά και μεταγραφή...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με 2,5 εκατ. ευρώ φέρνει διεθνή Έλληνα ο Ολυμπιακός - Θα κάνει τέτοιο "χουνέρι" στην ΑΕΚ;

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags