Για τα ευρωπαϊκά προκριματικά, τις μεταγραφές που έχουν γίνει το φετινό καλοκαίρι αλλά και την προοπτική να κάνει πρωταθλητισμό με συνέπεια ο Παναθηναϊκός τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αναφέρθηκε με δηλώσεις το στο sportdog ο Νίκος Καρούλας.

Τι ειπε ο παλαίμαχος άσος για τις προσθήκες των Σπόραρ, Μάγκνουσον και Μπερνάρ, πώς σχολίασε την περίπτωση του Αλεξανδρόπουλου και ποια είναι η άποψη που έχει για τον Γιοβάνοβιτς; Τι είπε για την κάνουλα του Γιάννη Αλαφούζου που άνοιξε περισσότερο φέτος το καλοκαίρι αλλά και τι για το νέο γήπεδο της ομάδας; Οι απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθεί.

"Έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης με Σλάβια - Ξεφούσκωσε στη Λεωφόρο - Λάθος Γιοβάνοβιτς"

"Καλή ήταν η αγωνιστική εικόνα τού Παναθηναϊκού στα προκριματικά, στο εκτός έδρας παιχνίδι βέβαια δεν πήγαμε τόσο καλά, αν και υπήρχαν καλά διαστήματα για την ομάδα. Υπήρξαν στιγμές που η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης έφερε δύο γκολ, συν την απώλεια του Σένκεφελντ. Παρόλα αυτά έδειξε καλή εικόνα, παρότι έχασε 2-0 ήταν καλός, έδειξε ότι μπορεί να παίξει καλύτερα και ότι είχε ελπίδες για το παιχνίδι στη Λεωφόρο. Και όντως έτσι ήταν, άρχισε δυνατά το δεύτερο ματς, έκανε ευκαιρία νωρίς, πίεσε πολύ καλά σε όλους τους χώρους, βοήθησε ο Αλεξανδρόπουλος, ο Πέρεθ ήταν πολύ καλός και με την πίεση αναγκάσει σε πολλά λάθη τους Τσέχους και χάθηκαν 3-4 ευκαιρίες να υπήρχε σκορ για τον Παναθηναϊκό", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο παλαίμαχος άσος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να έχεις ρυθμό στην αρχή της σεζόν, παρόλα αυτά και στο δεύτερο ξεκινήσαμε καλά, φτασαμε στο γκολ και μετά αν συνεχίζαμε στον ίδιο ρυθμό θα μπορούσαμε να την αποκλείσουμε. Φάνηκε όμως ότι δεν άντεξαν μετά το 65-70, η υπεροσπάθεια των 70 λεπτών σε μια περίοδο της σεζόν που δεν γίνεται για παραπάνω, ξεφούσκωσε την ομάδα. Ο Γιοβάνοβιτς παραδέχτηκε το λάθος να βάλει δεύτερο φορ γιατί δεν υπάρχει δημιουργία από πίσω. Και φτάσαμε στην ισοπαλία που στέρησε την πρόκριση. Αλλά η εικόνα της ομάδας έδωσε ελπίδες".

"Έξυπνος με καλές τοποθετήσεις ο Σπόραρ - Ξέραμε τον Μάγκνουσον - Μπορεί να παίξει πολύ καλά ο Μπερνάρ"

Σπόραρ και Μάγκνουσον είναι οι δύο παίκτες που ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής, από όσους έχουν έρθει.

"Ήταν αρκετά καλή η παρουσία και των δύο, ο Σπόραρ δεν είναι γρήγορος αλλά βγαίνει γρήγορα στην μπάλα, είναι έξυπνος, έχει καλές τοποθετήσεις. Μαζί με Ιωαννίδη θα είναι καλό δίδυμο για την κορυφή της επίθεσης. Τον Μάγκνουσον τον ξέραμε, δεν περιμέναμε να έρθει στην Ελλάδα για να τον μάθουμε, πολύ καλός, έχει την ηγετική συμπεριφορά μέσα στο γήπεδο, σταθερός, πολύ καλό αριστερό πόδι, κατεβάζει την μπάλα".

Πώς βλέπετε την υπόθεση του Μπερνάρ;

"Πολύ καλός, τον έχουμε δει σε Έβερτον και Σαχτάρ στη Ευρώπη, τον γνωρίζουμε, μπορεί να παίξει πολύ καλά".

"Πρωταθλητισμό με συνέπεια φέτος - Νέο συμβόλαιο σε Αλεξανδρόπουλο - Αυτό να τον συμβουλέψουν"

Πιστεύετε ότι φέτος μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό με συνέπεια, μέχρι το τέλος;

"Αν και δεν έχει πολλές εναλλακτικές, μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό με συνέπεια. Φέτος θα πρωταγωνιστήσει, το βλέπουμε. Αλλά είναι διαφορετικό να έχεις 14-15 παίκτες πρώτης γραμμής και διαφορετικό αν είναι 20".

Πώς βλέπετε το ενδιαφέρον που υπάρχει για τον Αλεξανδρόπουλο και, κυρίως, το γεγονός ότι η ομάδα αρνήθηκε σε πρώτη φάση την παραχώρησή του;

"Πρεπει να του κάνουν τώρα νέο συμβόλαιο, να του κάνουν πρόταση για τουλάχιστον μια διετία ανανέωσης, γιατί έχει προοπτικές για εξέλιξη σε πολύ υψηλό επίπεδο με τα προσόντα που έχει. Αν δεν δουλευτεί βέβαια και δεν του εξηγήσει κάποιος πότε να αναλάβει πρωτοβουλία, πότε να χρησιμοποιεί την υπερβολική του αυτοπεποίθηση για το καλό της ομάδας, δεν θα φτάσει εκεί που μπορούσε να φτάσει. Να ασχοληθούν οι προπονητές του Παναθηναϊκού, είναι χρυσάφι για τον Παναθηναϊκό".

"Η άποψή μου για Γιοβάνοβιτς - Έκανε σαν παιδάκι ο Αλαφούζος - Για αυτό βάζει φέτος λεφτά"

Ένα σχόλιο για τον Γιοβάνοβιτς;

"Αποδεικνύεται ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Στην αρχή μπορώ να πω ότι είχα ενδοιασμούς, όχι απαραίτητα ότι δεν έκανε για τον Παναθηναϊκό βέβαια. Αλλά στην αρχή άλλαζε παίκτες, συστήματα κ.λπ. Τελικά, όμως, είδα ότι όλα αυτά είχαν ένα στόχο, ένα σκοπό: Να μάθει καλά την ομάδα, να μάθει ποιους να χρησιμοποιεί, πότε και πώς. Στη συνέχεια έφτιαξε ένα πολύ καλό σύνολο, με πολύ καλή χημεία και έκανε ένα φίνις πολύ καλό. Θέλω να πιστεύω ότι από τον Γιοβάνοβιτς θα αρχίσει τη φετινή σεζόν και αν αρχίσει όπως τελείωσε, θα κάνει χαρούμενους τους φίλους του συλλόγου".

Ο Αλαφούζος, επίσης, φαίνεται πιο ενεργός.

"Άλλαξαν τα πράγματα φέτος, τη διαφορά με τον Αλαφούζο την είδα στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, που από τη χαρά του έκανε σαν παιδάκι. Από τη συμπεριφορά του, το γέλιο του κ.λπ., φάνηκε ότι το χάρηκε πολύ. Από εκεί διέβλεψα ότι είναι ευχαριστημένος με την ομάδα και θα την βοηθήσει σίγουρα. Από τότε που ανέλαβε και μετά, κακά τα ψέματα είναι εκείνος που έσωσε την ομάδα. Μπορεί να μην ήταν εκείνος που θα έβαζε 100 εκατ. με τη μία και θα τα καθάριζε όλα, αλλά οι φίλαθλοι δεν είχαν καταλάβει τις δυσκολίες της εποχής εκείνης και ότι ο Αλαφούζος ήταν σωτήρας της ομάδας. Τότε νόμιζαν ότι θα έτρεχαν υποψήφιοι για το ποιος θα πρωτοπάρει τον Παναθηναϊκό, μετά την πολυμετοχικότητα. Αλλά κατάλαβαν ότι δεν υπάρχουν πολλοί να βάλουν πολλά λεφτά σε μια ομάδα - Για αυτό και είναι διαχρονικό λάθος να διώξουν τη μεγαλύτερη οικονομικά οικογένεια της Ελλάδας από την ομάδα, τους Βαρδινογιάννηδες. Ο Αλαφούζος είναι αυτός που έχει πάρει, πια, στιβαρά στα χέρια του την ομάδα, έχει κατεβάσει τα χρέη πολύ, έχει βάλει μια οργάνωση στην ΠΑΕ, σειρά στην ομάδα, και τώρα δείχνει με τις μεταγραφές ότι πλέον πέρα από το μεγάλο του στόχο που ήταν η μείωση του χρέους, βάζει στόχους για την αγωνιστική άνοδο της ομάδας και τη διεκδίκηση τίτλων".

Τέλος, πείτε μου δύο λόγια για την προοπτική του νέου γηπέδου.

"Θεωρώ ότι αυτή στην αλλαγή του Αλαφούζου να ρίχνει περισσότερα λεφτά για να ανεβάσει την ομάδα, έχει συμβάλει και το θέμα του γηπέδου γιατί η ομάδα μπαίνει σε άλλο επίπεδο. Πιστεύω ότι την επόμενη τριετία να υπάρχει ομάδα στο νέο γήπεδο που θα πρωταγωνιστεί. Εγώ από την πλευρά μου εύχομαι να δώσει χαρές ο Παναθηναϊκός και να μην έχει το περσινό ξεκίνημα, που στην αρχή της σεζόν είχε κοιλιά. Θέλω σταθερότητα".


***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξης Κούγιας "Να διώξει 10 παίκτες ο Μαρινάκης... απατεώνας Μαρτίνς - Ο ΠΑΟ τον καλύτερο αμυντικό της 10ετίας"!